Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

MOŽE SAMO DA APELUJE

Đilas: Nemamo načina da
kaznimo Čovića i Vujoševića!

Autor: Tanjug | 14.06.2013 - 16:00:00h | Komentara: 0

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Djilas rekao je danas da ta organizacija ni na koji način ne može da kazni predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića i trenera Partizana Duška Vujoševića zbog neprimerenih izjava koje su davali tokom sezone, a posebno u finišu plej-ofa.

Dragan Đilas i Rakočević

| Foto: Nebojša Raus

Đilas je, nakon konferencije za medije u Demokratskoj stranci, rekao novinarima da kao predsednik KSS samo može da apeluje na sve one koji su u sportu i oko sporta da se uzdrže oko izjava koje daju.

Takvim izjavama, kako je objasnio, nanosi se šteta celokupnom srpskom sportu, a posebno košarci.

"Ne postoji način kako možete da merite čija je izjava lošija. Nažalost, živimo u vremenu gde moji apeli ne nailaze na razumevanje i gde se sve nastavlja po starom", kazao je Đilas.

Termini koji se koriste u međusobnim optužbama, ponovio je Đilas, "realno ruše srpsku košarku".

"Srpska košarka nisu Vujošević i Čović, već Lučić, Bogdanović, Cvetković... Mislim da je pravo vreme da oni imaju glavnu reč u srpskoj košarci", zaključio je Đilas.

Čović i Vujošević tokom cele sezone vodili su "rat saopštenjima", a kulminacija sukoba usledila je nakon četvrte utakmice finalne serije kada je Partizan osvojio 12. uzastopnu šampionsku titulu.

Vujošević je tada rekao da je "Čović najgori čovek koga je upoznao i da su samo gori oni koji ga drže. Da ima krivičnu prijavu na Kosovu i Metohiji, da je digao kredit od Agrobanke, izgradio fabriku i da on ne može da drži moralne pridike", uz konstataciju da dobija pretnje smrću i da policija zna za to.

Čović je uzvratio da je "Vujošević učestvovao u planiranju njegovog hapšenja, da želi da ponovo uvede Zvezdu u nestabilnost, kao što je to radio prethodnih godina uz pomoć pojedinih političara".

KK Crvena zvezda je, kako je saopštio klub, podneo krivičnu prijavu protiv Vujoševića zbog mnogih optužbi, a posebno izjave da je kriminalnim radnjama smanjen dug.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP