Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

PREDSEDNIK KSS-A O DEŠAVANJIMA U NAŠOJ KOŠARCI

Đilas: Srbija nije zaslužila da ima šampiona!

Autor: | 06.07.2014 - 08:45:00h | Komentara: 1

Srpska košarka, nekada ponos i dika naše zemlje, dotakla je najniže grane. Skupština Košarkaškog saveza Srbije nema kvorum, šampionski pehar je na popravci, igrači otkazuju selektoru... Jasno je da ukoliko želi da sredi to haotično stanje - predsednik KSS-a Dragan Đilas moraće da preuzme odgovornost i brzo reaguje.

Želi promene: Dragan Đilas

Želi promene: Dragan Đilas | Foto: D. Milenković

- Postoji strah kod pojedinih delagata, koji ja ne razumem. Svi moramo da shvatimo da nema opstanka srpske košarke bez domaće lige i klubova iz unutrašnjosti. Nećemo dati saglasnost terminima ABA lige. Moramo nešto da promenimo - svestan je situacije Đilas.


Prvi čovek srpske košarke u intervjuu za „Blicsport“ osvrnuo se i na nedavno završeni, sramni plej-of domaće klupske košarke.

- Za prošlu sezonu, posle svih dešavanja, incidenata i tuča, ne bih proglasio šampiona. Šta će Srbiji šampion u takvim uslovima? Prvo bih seo sa ministrom unutrašnjih poslova i dogovorio se kako ćemo organizovati ligu, odnosno sprečiti huligane. Ja prvi ne želim da svoju ćerku vodim na košarkaške utakmice, jer neću da sluša psovke i da gleda tuču. Za davljenje Bogdanovića od strane Vujoševića, trenera Partizana bih odmah kaznio sa mesec dana suspenzije. Za vređanje supruge Nebojše Čovića, automatski bih prekinuo utakmicu. Ukoliko huligani počnu da na tribinama divljaju, dobili bi prvo opomenu zvaničnog spikera, a ako bi se oglušili na to - ispraznio bih halu. Ne krijem da su najveći problem srpske košarke Zvezda i Partizan. Sve se svelo na njih, a gde su Valjevo, Čačak, Vršac, Leskovac, naši veliki košarkaški centri? - pita se Đilas.

Za kraj, bivši gradonačelnik Beograda osvrnuo se i na otkaz Novice Veličkovića selektoru Aleksandru Đorđeviću za SP.

- Jedino ispravno i logično je bilo da Veličković pre dva meseca saopšti odluku da neće igrati za reprezentaciju, a ne dva dana po objavljivanju spiska. Oni koji hoće da igraju za Srbiju dobro su došli, bez ovih drugih možemo - zaključio je Đilas.
Poslednji komentari
  • Nikolic Radisa Vreme: 06.07.2014 10:13h

    Opasan ovaj djilas!Ja neznam koje je on reforme uradio osim uvecanja svog konta! Duletu treba zabraniti rad jer ko je on da od nista pravi nesto,proda dva igraca i u Srbiju unese 1,8miliona evra!Normalno je u zemlji srbiji da svi kradu iznose novac u inostranstvo daju lazna obecanja i slicno!Dule se tu ne snalazi i treba ga skloniti! Ziveli nama djilasi covici i ostala elita!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP