Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ČOVIĆ, PREDSEDNIK ZVEZDE, POSLE OSVOJENOG PRVOG MESTA U ABA LIGI:

Do kraja igramo za Srbiju!

Autor: S. R. | 17.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Rutinski trijumf Crvene zvezde u Zadru (67:53) i overa liderske pozicije u ABA ligi je potvrda koliko su veliki korak napravili crveno-beli u kratkom vremenskom periodu. Pre samo tri godine Zvezda se u Zadru borila za opstanak u Regionalnoj ligi, a preksinoć je u dvorani „Krešimir Ćosić“ potvrđena dominacija na Jadranu!

Ruše sve pred  sobom: Košarkaši  Crvene zvezde

Ruše sve pred sobom: Košarkaši Crvene zvezde | Foto: Marko Metlaš

Predsednik Nebojša Čović ne krije zadovoljstvo, jer stvari idu u pravom smeru.


- Zabeležili smo izvanredan rezultat. Uspeli smo da obezbedimo prvo mesto pred fajnal-for što nam je i bila želja. Takođe, ništa manje zanemarljiva činjenica nije ni podatak da je Zvezda odličnim rezultatim ove sezone u značajnoj meri doprinela dobrom koeficijentu naših klubova što bi Srbiji i sledeće sezone trebalo da omogući da u ABA ligi ima četiri predstavnika - izjavio je Čović.

Prvi čovek crveno-belih je poručio da nema opuštanja, već da će Zvezda, iako je lider, u svakom meču ići na pobedu.

- Svakako da sada nećemo stati. U finišu Jadranske lige će Zvezda u svakoj utakmici ići na pobedu, iako ti mečevi za nas neće imati rezultatski značaj, želimo da Srbija i naredne sezone u ABA ligi ima četiri predstavnika.
Osvajanjem prve pozicije, Zvezda je automatski stekla domaćinstvo fajnal-fora ABA lige.

Zadovoljan:  Nebojša Čović

Zadovoljan: Nebojša Čović | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Za nas je to veoma važan turnir, jer će finalisti obezbediti plasman u Evroligu naredne sezone. Kako stvari stoje, Srbija će sigurno na fajnal-foru imati dva predstavnika, uz Zvezdu će biti i Partizan. Zato, očekujem značajnu pomoć grada u organizaciji ovog događaja. Mislim da je svima jasno koliki značaj ima ovaj turnir za srpsku košarku i zato se nadam da će se svi relevantni faktori ponašati u tom duhu. Arena je već rezervisana u terminu održavanja turnira, a još nam samo preostaje da vidimo kakve će uslove pred nas postaviti ABA liga i da li su oni realno za nas prihvatljivi - zaključio je Nebojša Čović.
 

U „Areni“ sa Budiveljnikom?!


Osim u ABA ligi, Zvezda beleži fantastične rezultate i u Evrokupu. Izabranici Dejana Radonjića plasirali su se u četvrtfinale evropskog takmičenja, a prepreka na putu među četiri najbolja biće im ukrajinski Budiveljnik. Prvi meč igra se u Kaunasu već u utorak.
- Idemo stepenik po stepenik. Upravo nas je takav pristup doveo u poziciju da se borimo za plasman u polufinale Evrokupa. Što se tiče revanša, još nismo odlučili da li ćemo Budiveljnik dočekati u „Areni“ ili „Pioniru“. Važno je da je „Arena“ slobodna 26. marta, tako da imamo opciju izbora - kaže Čović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP