Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DIREKTOR ABA LIGE O SKANDALU u „MORAČI”

Dobro smo prošli,
nije bilo mrtvih!

Autor: Dražen Ostojić | 22.10.2012 - 23:04:00h | Komentara: 0

Samo pukom sreću izbegnute su ljudske žrtve u hali “Morača”. Za sramotu i haos koji je nastao pred duel košarkaša Budućnosti i Partizana, kada su domaći “varvari” krenuli da napadnu “grobare”, koji su ih izgleda iznervirali pesmom “Crna Gora je samo mali grad u Srbiji“, neko će morati da odgovara, jer ako izostane adekvatna kazna, sledeći put ćemo možda morati da brojimo i mrtve.

Huligani u Morači

Neki su doputovali u Podgoricu kako bi uživali u košarci, a našli su se na meti huligana | Foto: Vijesti

Josip Bilić, direktor ABA lige, najavio je oštre kazne da se više nikada ne bi gledalo kako na parketu lete stolice i baklje, a specijalci sa psima rasteruju huligane...


- Sreća u nesreći je da su sve osobe lakše povređene. Gledao sam utakmicu i, na osnovu onoga što sam video, sudije i policija su postupili tačno kako je trebalo, a utakmica je potom prošla u izuzetno korektnom tonu.

Huligani u Morači

Policija nije štedela pendreke u „Morači“ | Foto: Saša Matić

Nikakvih incidenata nije bilo za vreme igre. Ipak, sigurno je da će biti kazni, jer sam video izveštaj delagata utakmice i shodno tome i propozicijama takmičenja pokrenuo sam discplinski postupak protiv organizatora Budućnosti i oni su jedini odgovorni za incidente.

Verujte, učinićemo sve da se scene iz Podgorice više ne ponavljaju na mečevima ABA lige - rekao nam je Bilić.

Huligani u Morači

Sukoba je bilo i van hale | Foto: Vijesti

Bilans okršaja je 16 povređenih, među kojima i tri policajca, a svi povređeni su pušteni iz bolnice iste noći, osim jedne devojke, navijačice Partizana koja je i jučerašnji dan provela u Kliničkom centru.

- Na posmatranju je ostala devojka iz Bara koja takođe ima lakše telesne povrede. Zadržana je iz predostrožnosti - rekao je “Vijestima” direktor Urgentnog centra dr Vladimir Dobričanin.

Huligani u Morači

Huligani sa bakljom u "Morači" | Foto: Vijesti

Iz policije su rekli da će na osnovu snimaka sa bezbednosnih kamera utvrditi ko je još odgovoran za incidente u dvorani i van nje i da će i te osobe biti privedene, a ono što je interesantno je da su makedonski mediji već počeli da pribojavaju gostovanje Partizana u Skoplju naredne godine jer, kako navode, plaše se da će navijači Partizana pokušati da se osvete za incidente koji su se dogodili pred meč Srbije i Makedonije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014.

REAKCIJA IZ PARTIZANA:

VUJOŠEVIĆ: Iznenadila me
tenzija u mojoj Podgorici!


Trener košarkaša Partizana mt:s Duško Vujošević izjavio je posle meča da je iznenađen tenzijama i skandiranjem navijača u podgoričkoj dvorani “Morača”.
- Jadranska liga je mnogo dobila na značaju, nacionalna prvenstva više ne vode u Evroligu. Mislim da to nije dobro, jer dolazi do ovakvih tenzija. Iznenađen sam tenzijom, nisam očekivao ovakva skandiranja u svom rodnom gradu, ali veličina coveka je i da oprosti... - izjavio je Dule.

REAKCIJA IZ BUDUĆNOSTI:

RADULOVIĆ: Videćemo ko je kriv za incidente!


Direktor plavih Slavko Radulović objasnio je šta je prethodilo duelu Budućnost i Partizana.
- Imali smo dva sastanka, jedan u četvrtak i drugi u petak u Upravi policije zajedno sa pripadnicima specijalne policije i sekjuriti agencije. Utakmica je bila visokog rizika, a klub je preduzeo sve mere da ne dođe do incidenata. Mislim da organizacija oko “Morače” nikada nije bila bolja, nije bilo mogućnosti da dođe do sukoba. Štampali smo 500 ulaznica manje, niko nije mogao da uđe bez karte, a vrata dvorane su bila otvorena praktično do pred sam početak meča. Do koga je bilo, ko je napravio propust, ne mogu da pričam. U ime kluba mogu da kažem da mi je žao što se ovo desilo, žao nam je i svih povređenih. Jedina sreća je što niko nije teže stradao. U svemu ovome klub je izgubio najviše. Jasno je da je propusta bilo, treba da se utvrdi ko je zakazao - rekao je Radulović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP