Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NEMANJA NEDOVIĆ, KOŠARKAŠ GOLDEN STEJTA, ZA ALO!:

Dok su se u SAD svi smrzavali, ja sam uživao u šortsu!

Autor: S. Vrakela | 21.01.2014 - 08:45:00h | Komentara: 0

Dok su Amerikom besnele snežne oluje, jedan od retkih Srba na privremenom radu u NBA ligi uživao je u nadaleko čuvenom kalifornijskom suncu. Nemanju Nedovića, člana Golden Stejt Voriorsa i selekcije Srbije, zatekli smo u retkim trenucima odmora, koji se u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu mogu nabrojati na prstima jedne ruke. Istina, i povreda zadnje lože je doprinela tome da malo više vremena provodi kod kuće i van parketa.

Probija se polako u NBA: Nemanja Nedović

Probija se polako u NBA: Nemanja Nedović | Foto: AP

- Moram malo da pauziram, ali srećom nije ništa ozbiljno, pa ću uskoro ponovo punom parom da treniram. Što se tiče vremena, snežne oluje su nedavno zahvatile veći deo zemlje i stvarile su velike probleme svima, pa i sportistima. Međutim, ovde u Kaliforniji je totalno drugačije. Dok pričam sa vama nosim šorts i duksericu - kaže na početku razgovora za “Alo!” Nedović.


Koliko na tebe utiče mala minutaža koju trenutno imaš?
- Ruki sezona je uvek najteža. Psihički sam se spremao za NBA ligu i znao sam gde dolazim i koliko će teško biti nametnuti se. Učim svaki dan, prilagođavam se i što je najvažnije, nisam klonuo duhom - kaže Nemanja i otkriva koliko je cenjen uprkos maloj minutaži:

Nemanja sa svojim ljubimcem „audijem A7“

Nemanja sa svojim ljubimcem „audijem A7“

- Voriorsi su me godinama pratili, još od juniorskih dana. Zatim, platili su veliko obeštećenje Lijetuvos Ritasu i sa mnom potpisali zagarantovani dvogodišnji ugovor, što nije slučaj sa svim novajlijama u NBA ligi.


Logično pitanje je kasni li plata?
- Ha ha ha...naravno da ne kasni. Mislim da se to nije desilo u istoriji lige.

Koliko ti pomaže da ostaneš u formi kada igraš u razvojnoj ligi za Santa Kruz?
- To mi puno znači. Menadžment kluba odlučuje kada ću ići tamo i koliko ću ostati. Nekada je to jedan trening, a nekada par utakmica. Tako će biti sve do „Ol star“ pauze. Mislim da ćemo mi s manje minuta u nogama imati priliku da se dokažemo pred početak plej-ofa, kada se starteri budu malo odmarali.

Nestvarne scene u ostatku Amerike

Nestvarne scene u ostatku Amerike | Foto: AP

Dobili smo i novog selektora Sašu Đorđevića. Šta misliš o tome?
- Pravi izbor! Posle iskusnog, dobili smo trenera koji je mlad, željan dokazivanja i gladan pobeda. Odrastao sam uz Saletove trojke i biće mi čast da sarađujemo. Naravno, ukoliko me bude pozvao.


Mnogi navijači već vide tandem snova na bekovskim pozicijama, Nedović - Bogdanović. Kako ti gledaš na to?
- Bogdan igra fenomenalno, puno je napredovao i samo neka tako nastavi. Uz Teodosića i još par momaka, mislim da imamo odličnu ekipu - kaže Nedović.

Druženje s vaterpolistima


- Božićne praznike sam proslavio sam ,i to je bilo baš bez veze. Posebno jer ni društvo nije bilo tu, jer su naši vaterpolisti s kojima se družim i koji ovde igraju, sa Aleksom Šaponjićem na čelu, svi otišli za Srbiju. Porodica bi trebalo da me poseti na proleće, kada počne plej-of i kada bude najzanimljivije.

Cilj je prsten!

- Posle odličnog uspeha prošle sezone, svima u klubu su porasle ambicije. Sada je šampionski prsten jedini cilj, iako će biti pakleno teško jer je konkurencija na Zapadu izuzetno velika. U sjajnoj smo seriji pobeda, trener Džekson imao drugarski odnos prema igračima, a prva zvezda Stef Kari se ponašao kao da smo vršnjaci, iako odavno ima porodicu. Sve to dovodi do pozitivne atmosfere koja nas krasi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP