Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

BOBI MARJANOVIĆ PUCA OD SREĆE ZBOG OSVAJANJA ŠAMPIONSKOG PRSTENA:

Došlo je naše vreme slavlja!

Autor: D.Ostojić | 03.05.2015 - 15:14:00h | Komentara: 0

Dugo su čekali košarkaši Crvene zvezde na šampionsku titulu u nekom takmičenju, još od 1998. godine, a onda je čekanju konačno došao kraj, i to u Zagrebu. Crveno-beli su novi vladari ABA lige, posle Partizana u polufinalu, pala je i Cedevita (3:1 u seriji), a slavlje koje je počelo u hrvatskoj prestonici, nastavilo se u autobusu na putu ka kući, i na kraju sa navijačima u Beogradu.

zvezda

 

Boban Marjanović je bio jedan od onih bez koga se ne može zamisliti ova generacija Zvezde, a u razgovoru za “Alo!” kaže da je došlo vreme slavlja za njega i njegove drugare, ali da će se potruditi da osvoje i Superligu i tako sezonu zaokruže “triplom krunom”.

Od njega  sve zavisi:  Boban  Marjanović

Od njega mnogo zavisilo: Boban Marjanović | Foto: Marko Metlaš

 

- Sve ciljeve u dosadašnjem delu sezone smo uspeli da ostvarimo. Prvo smo ušli u top 16, potom obezbedili učešće u Evroligi i sledeće godine, osvojili ABA ligu, a u međuvremenu “odbranili” i nacionalni Kup. Ipak, čini mi se, svega toga još nismo svesni. Ostaje nam takmičenje u srpskoj Superligi, koja je više stvar prestiža, ali želimo i taj trofej. Mi smo profesionalci i daćemo sve od sebe da uzmemo još jedan trofej - obećava Bobi.


Prvi centar tima sa Malog Kalemegdana priznaje da su se on i njegovi saigrači malo opustili posle osvajanja šampionskog prstenja...
- Pa bio je 1. maj, red je da i se mi malo odmorimo, ha-ha. Za novine piši da smo se hranili sportski i da nikakvog okretanja prasića nije bilo - kroz smeh će Bobi, a odmah potom nastavlja:
- Nema za nas sportiste mnogo vremena za odmor. Zato smo, verujem, svi, ova tri slobodna dana iskoristili maksimalno da uživamo sa porodicom. Što se tiče slavlja sa ekipom, odmah smo se veselili u autobusu, a onda i sa najvernijim navijačima. Sada sam sa suprugom i sinom i baš uživam.

Šampioni ABA lige: Košarkaši Crvene zvezde

Šampioni ABA lige: Košarkaši Crvene zvezde | Foto: Tanjug/Denis Cerić

 

Na kraju, zamolili smo Bobija da se priseti koliko je centimetara imao 1998. godine, kada je Zvezda poslednji put prigrlila šampionski trofej pre ovog u Zagrebu. Doduše, bilo je to u domaćoj ligi.
- Pošto sam tada imao svega 10 godina, verujem da sam bio možda i pola metra niži nego sada, ako ne i više od toga - objašnjava Bobi.

Čarls Dženkins

Čarls Dženkins | Foto: Tanjug/Denis Cerić

ĐENKA: Hvala Radonjiću!

Čarls Dženkins, jedan od dvojice Amerikanaca u dresu Crvene zvezde, bio je jedan od najboljih tokom ove sezone.
- Ne mogu da pronađem prave reči. Deo sam velikog tima. Ovo je zaista nešto veliko. Kažu da pravi šampioni znaju kako da reaguju kada su oboreni na zemlju, a naš trener nas je motivisao kada je trebalo - rekao je Đenka

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP