Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

PRVI PRIPREMNI MEČ ORLOVA

Dudini "orlovi" preslišali Turke

Autor: Mondo | 03.08.2013 - 10:25:00h | Komentara: 0

Košarkaška reprezentacija Srbije u prvom pripremnom meču za Eurobasket slavila protiv Turske (78:63) na turniru u Celju.

Nenad Krstić  najavljuje veliku  borbu na EP

Nenad Krstić | Foto: Goran Srdanov

Ako se po jutru dan poznaje, košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi da nas obraduje ovog leta.

Izabranici Dušana Ivkovića su posle napornih treninga u Beogradu, Kranjskoj Gori i Rogaškoj Slatini odigrali prvu utakmicu na pripremama za Eurobasket i zabeležili laku i ubedljivu pobedu.

Krstić najbolji na jubileju


Kapiten Nenad Krstić odigrao je protiv Turske 100. meč za seniorsku reprezentaciju Srbije.

On na jubileju bio najbolji pojedinac sa 23 poena i sedam skokova za 23 minuta u igri.

Krstić je u 100 nastupa za reprezentaciju Srbije postigao ukupno 1.166 poena.

Na turniru u Celju, "orlovi" su pobedili selekciju Turske rezultatom 78:63 (23:18, 20:9, 13:20, 22:16).

Reprezentacija Srbije imala je nadmoć u skoku (41 naspram 27 Turaka), ali je bila i nešto preciznija u šutu iz igre (50 odsto, Turci 43), naročito sa linije penala gde je Turska zaista bila očajna - 6/22.

Turci su "pokazali zube" u prvom kvartalu, kada su uspeli da povedu sa 16:15, a zatim su pripretili i sredinom četvrte četvrtine, kada su iskoristili pad u igri "orlova".

Tim Dušana Ivkovića, predvođen kapitenom Nenadom Krstićem koji je upisao 23 poena i sedam skokova, već je krajem prvog perioda igre krenuo da puni koš rivala, a nešto pre odlaska na odmor doterali su prednost i do "plus 19" (42:23).

U nastavku su Turci zbili redove, dok se Srbija malo opustila, pa su krenuli da hvataju priključak. Oni su se u 34. minutu približili na 57:64, ali su Krstić i Bogdan Bogdanović mini serijom omogućili Srbiji da se opet rezultatski odlepi, dok su Nemanja Bjelica i Nemanja Nedić overili trijumf sa dve trojke u finišu.

Uz Krstića, koji je bio najefikasniji, u redovima Srbije istakli su se Nedović sa 15 i Bjelica sa 10 poena i osam uhvaćenih lopti. Raško Katić, Vladimir Štimac i Bogdanović postigli su po šest pogodaka, dok je meč propustio samo Vasilije Micić, koji ima lakšu povredu.

SRBIJA - TURSKA 78:63


SRBIJA: Dangubić, Bogdanović 6, Bjelica 10 (8 sk), Marković 4 (4 as), Mitrović, Krstić 23 (7 sk), Anđušić, Katić 6, Štimac 6, Nedović 15 (4 as), Gagić 6, Kalinić 2.

TURSKA: Preldžić 4, Guler 4, Onan, Erden 4, Četin 5, Savaš 6, Gonlum 5, Arslan, Turkoglu 11, Batuk, Kičli 6, Ermiš 11, Čantekin, Turkilmaz 7.

Kod Turaka najbolji je bio Baris Ermiš sa 13 poena.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu u kojoj smo imali nekoliko perioda veoma kvalitetne igre. Sa puno debitanata u timu, momaka koji su prvi put nosili dres reprezentacije, ubedljivo smo savladali veoma iskusan tim Turske. Sve ono što smo radili tokom dosadašnjeg dela priprema, pretočili smo u dobru igru i pobedu", izjavio je Aleksandar Kesar, pomoćni trener Srbije, posle prvog duela u Celju.

On je dodao da meč protiv Turaka treba da bude samo podstrek srpskom timu za utakmice koje im tek predstoje.

"Tim treba da nauči da igra iz dana u dan, u ritmu u kome ćemo morati da nastupamo na Evropskom prvenstvu. Odmah treba da se zaboravi ova utakmica, jer moramo da pokušamo da ponovimo ovakvo izdanje i u subotu, protiv veoma kvalitetne selekcije Slovenije, što neće biti nimalo lako", ocenio je Kesar.

Srbija u subotu na turniru u Celju igra meč protiv selekcije Slovenije od 20.45 časova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP