Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

VLADE ĐUROVIĆ ZA ALO! O „SLUČAJU BOGDANOVIĆ”

Dule zna sa mangupima!

Autor: P. Milovanović | 29.01.2014 - 10:15:00h | Komentara: 0

Odstranjivanje Bogdana Bogdanovića na poluvremenu u šokantnom porazu Partizana od MZT-a usred “Pionira” - 66:73 kao vaspitna mera Duška Vujoševića, samo će dodatno ojačati crno-bele, tvrdi Vlade Đurović.

Vlade Đurović

Vlade Đurović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Iskusni stručnjak koji je tokom bogate karijere radio s velikim brojem zvezda, rekao je u razgovoru za “Alo!” da se Duletova vaspitna čuška neće odraziti na atmosferu u taboru prvaka Srbije, kao i da apsolutno podržava kolegu.

Bogdan Bogdanović

Bogdan Bogdanović | Foto: Nebojša Marković


- Uvek je to mač sa dve oštrice, ali sam ubeđen da Dule zna šta radi! Mora da je mali prekardašio, i zbog toga je Vujošević odlučio da ga izvede iz igre. Nije lako kada se izgubi, i pitanje je da li bi Partizan i sa njim dobio meč, jer sve se namestilo - motivisan i rasterećen protivnik, povrede igrača... Ja bih isto uradio, to su normalne stvari koje se dešavaju - počeo je priču Đurović, tek što se vratio iz Tunisa.

Lakše povređen: Milenko Tepić

Lakše povređen: Milenko Tepić | Foto: RAS

Tepić preskače Kup!

Bek Partizana Milenko Tepić sinoć je trebalo da ode na magnetnu rezonancu, koja će pokazati stepen povrede zadobijene u ponedeljak na meču protiv MZT-a.
Dobra vest za navijače crno-belih jeste to da su prvobitne analize utvrdile da povreda zadnje lože nije ozbiljnije prirode, odnosno da ne treba očekivati pauzu dužu od dve ili tri sedmice. Ukoliko tako zaista i bude, Tepić će propustiti „samo“ mečeve sa Lokomotivom Kubanj i Cibonom, kao i Kup Radivoja Koraća.
Da problemi budu veći, Partizan će pred meč sa Lokomotivom u petak biti oslabljen i za kapitena Žofrija Lovernja, kome je preporučeno mirovanje zbog jakih bolova u nozi.

Đurović koji je tokom karijere vodio CSKA i Lijetuvos Ritas, izneo je niz pohvala na račun mladog Bogdanovića, ali uz konstataciju da mora da se zna - “ko kosi, a ko vodu nosi”.

- Mora da se zna ko je gazda! Da li je to u državi, porodici, klubu... Ako nema gazde, nema uspeha. Vujošević je ovako potvrdio i sačuvao autoritet. To što se dogodilo samo će da pomogne Partizanu i Bogdanoviću.
Mali je paklen igrač, pravi mangup, a mangupi su ti koji rešavaju meč kada se “lomi”. Neće lepo vaspitan igrač da uzme loptu i šutne kada se “lomi”, već mangup. E pa, Bogdanović ima tu drskost i taj opasan pogled. Takvi igrači moraju da imaju specijalan tretman, ali sve ima svoje granice.

Nekadašnji trener Crvene zvezde nije želeo da se bavi spekulacijama šta se zapravo dogodilo na poluvremenu meča Partizan - MZT na relaciji Vujošević - Bogdanović.

- Verovatno je Bogdanović prekardašio... Spominje se da ga traže klubovi iz NBA, verovatno je poleteo, možda je malo i glava “otišla”.

Vujošević ostavio Bogdanovića u  svlačionici na  poluvremenu meča Partizan - MZT

Vujošević ostavio Bogdanovića u svlačionici na poluvremenu meča Partizan - MZT | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ponavljam, dobar je igrač, drzak, bezobrazan, i iz svega ovoga će samo izvući pouke. Verovatno će proći sa nekom novčanom kaznom, izviniće se i biće sve u redu. Neki klub vi ovo uzdrmalo, ne i Partizan - zaključuje Đurović.

Dražen Petrović

Dražen Petrović

Dražen je bio ljut na mene


Na pitanje da li se tokom trenerske karijere imao takvih trenutaka da “zarati” sa igračem, Đurović je na keca odgovorio.
- Kako da ne. Ja sam ratovao sa Draženom Petrovićem u Šibenci. Sećam se, bilo je to 1983. godine, igrali smo evropski kup Koraća sa francuskim Ortezom. Dogovorili smo se da u prvom meču igra 20 minuta i on je to prihvatio. Na poluvremenu je ubacio 18 poena i zamolio me je da ga pustim da postigne 20. I pustim ga ja ne do 20, nego do 25 i izvedem ga iz igre, a on me onda moli, ljubi, grli, da ga pustim da dođe do 30. Izveo sam ga, a on se naljutio - iskren je Đurović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP