Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POJAŠNJENJE

Evroliga: ABA liga pogrešila, tražimo kompromis!

Autor: S. R. | 25.02.2013 - 16:46:00h | Komentara: 0

Đordi Bertomeu je (uvek) u pravu!

Evroliga

Rukovodstvo Evrolige saopštilo je danas da je pravilnik ovog takmičenja jasan i da bi prema njemu finalisti fajnal-for a Jadranske lige naredne sezone trebalo da učestvuju u elitnom takmičenju, ali da će zbog celokupne zbrke sa čelnicima regionalnog takmičenja pokušati da pronadju kompromisno rešenje, samo za tekuću sezonu.

Lisac: Nadam se da neće biti promena!
Izvršni director ABA lige Roman Lisac, izrazio je nadu da će se takmičenje završiti onako kako je dogovoreno.
- U razgovorima sam sa čelnicima Evrolige. Biće odluka za dan, dva. Optimista sam, da ostaje tako kao što je dogovreno na početku lige i da prvak regularnog dela bude direktan učesnik. Nadam se da će to razumeti Evroliga i da će napraviti izuzetak. Videćemo da li će se po prvi put igrati i meč za treće mesto na završnom turniru – kaže Lisac.

Evroliga želi da ispravi izjave gospodina Josipa Bilića, koje su se pojavile u medijima za vikend. Želimo da pojasnimo da se pravilnikom Evrolige odlučuje ko će se plasirati u EL, a ne statutima nacionalnih takmičenja. Takav je slučaj i u ostalim medjunarodnim takmičenjima”, navodi se u saopštenju koje je obajvljeno na sajtu Evrolige.

Međutim, kako se navodi, postoji mogućnost da se ove sezone napravi kompromis, s obzirom na to da su klubovi u Jadranskoj ligi započeli sezonu sa pravilom da pobednik ligaškog dela ide direktno u Evroligu.

"Zbog trenutne situacije, Evroliga je u razgovorima sa predsednikom ABA lige kako bismo pronašli rešenje koje će se odnositi samo na ovu sezonu, kako bismo zaštitili sportske interese klubova koji ove sezone nastupaju u Jadranskoj ligi. Kada dodejmo do rešenja, ono će biti objavljeno, a to će se desiti u narednih nekoliko dana”, zaključuje se u saopštenju.

ABA liga logo

Evroliga je uz saopštenje objavila pravilnik, gde piše da se plasman u nacionalnom prvenstvu, odnosno, u ovom slučaju glavnom takmičenju, plasman odredjuje od početka do kraja, uključujući regularnu sezonu i plej-of.

To znači, da se definicija šampiona, drugoplasiranog i trećeplasiranog u Jadranskoj ligi odredjuje utakmicama fajnal-fora. U svakom slučaju, za sada je izvesno da će iz Jadranske lige dva tima direktno u Evroligu, a jedan u kvalifikacije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP