Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POSLEDICA INCIDENTA NA MEČEVIMA

Evroliga kaznila Zvezdu sa 6.500 evra

Autor: Tanjug | 08.01.2015 - 15:30:00h | Komentara: 0

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je sa ukupno 6.500 evra zbog incidentata na mečevima protiv Olimpijakosa i madridskog Reala u Evoligi.

Nikola Kalinić KK Crvena zvezda - KK Real Madrid

Nikola Kalinić KK Crvena zvezda - KK Real Madrid | Foto: Marko Metlaš

Disciplinska komisija elitnog takmičenja kaznila je crveno-bele sa 5.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren na utakmici Top 16 faze sa Realom u Kombank areni, kao i sa 1.500 evra zato što su u prvoj fazi protiv Olimpijakosa u jednom delu partera uklonjene stolice, što nije po propisima takmičenja.

U dopisu koji je stigao iz sedišta Evrolige posebno je istaknuto da je od 2012. godine Crvena zvezda čak 12 puta novčano kažnjavana zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su ubacivali tvrde predmete na teren i koristili lasere u ukupnom iznosu od 68.000 evra, naglašivši da više neće tolerisati ovakav način ponašanja.

Evroliga je u daljem saopštenju još jednom upozorila da ukoliko se slični incidenti budu ponovili Crvena zvezda biće suočena sa znatno oštrijim kaznama koje bi osim novčane, obuhvatale i igranje pred praznim tribinama.

Klub je na zvaničnom sajtu apelovao na navijače da fer navijaju i da bi i najmanji incident mogao da ima nesgladive posledice, posebno na narednom meču protiv Galatasaraja 16. januara jer će taj duel biti pod lupom čitave Evrope.

Zvezda je ove sezone već igrala pred praznim tribinama protiv Laborala, zbog kazne Evrolige posle dešavanja u Istanbulu i ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića uoči meča protiv Galatasaraja.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP