Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SRBIJA PROTIV EGIPTA (15.30) NA STARTU MONDOBASKETA

„Faraoni” za zagrevanje!

Autor: M. Zdravković | 30.08.2014 - 08:36:00h | Komentara: 0

Svetsko prvenstvo u košarci počinje danas u Španiji, a našu reprezentaciju vatreno krštenje u prvom kolu grupne faze očekuje u Granadi od 15.30 časova (RTS), kada se izabranici Saše Đorđevića sastaju sa selekcijom Egiptom.

Raško Katić spreman za premijeru

Raško Katić spreman za premijeru | Foto: O. Bunić

Iako su popularni “faraoni” vicešampini Afrike, radi se o ekipi sastavlejnoj uglavnom od anonimusa (samo dvojica igrača imaju profil na Vikipediji) i nema sumnje da, ako ne pobedimo tako skroman tim, i ne treba dalje da igramo košarku, već odmah da se vratimo kući. Takođe, današnji meč bi trebalo da nam posluži kao priprema za značajan okršaj koji nas očekuje sutra, protiv aktuelnih evropskih šampiona Francuza.


- Egipćani sigurno nisu favoriti protiv nas, ali znamo da se neće unapred predati. Sve ekipe u našoj grupi imaju kvalitet. Iran sam gledao nekoliko puta, igraju dobro, veoma su borbeni, kao i Novi Zeland. I svi dolaze da se bore, sportisti su, tako da nam neće biti ni malo lako - ističe centar “orlova” Raško Katić i poručuje da će selektor Saša Đorđević probati da iznenadi rivale visokom postavom na predstojećem turniru.

Raduljica

Raduljica | Foto: O. Bunić

Kada je reč o Egipćanima, oni oslabljeni stižu u Španiju. Selektor Amr Abul Keir muku muči sa centrima, jer su čak trojica otkazala učešće na Mondobasketu zbog angažmana u SAD, dok legenda tamošnje košarke Omar Samhan (26, 211) nije ni odgovorio na poziv u nacionalni tim. “Faraone” će predvoditi Asem Marei (22, 206), student univerziteta Minesota Stejt, koji je bio najbolji strelac i skakač na prvenstvu Afrike, gde su Egipćani bili drugoplasirani.

Teo ne igra protiv Egipta!

Plejmejker našeg tima Miloš Teodosić neće igrati na premijeri protiv Egipta zbog povrede, a problem ima i Nemanja Bjelica.
- Možda je to dobro, biće svežiji za naredne utakmice. Nemanja Bjelica je malo bolje, spustio mu se otok, Nenad Krstić ide na bolje svakog dana, još nije to to, ali mislim da će mu svaki minut koristiti da dođe do najbolje forme - kaže selektor Đorđević.

Klipersi otpustili Raduljicu!


Srpski centar Miroslav Raduljica ostao je bez kluba u NBA ligi, pošto su LA Klipersi odlučili da raskinu ugovor. Raduljica je slobodan u izboru nove sredine pošto sada ima status slobodnog agenta. Zajedno sa Raduljicom otpušten je i Karlos Delfino, koji je sa srpskim igračem pre samo nekoliko dana trejdovan iz Milvoki Baksa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP