Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POSLE PREKIDA ŠAMPIONSKOG POSTA:

Godina iz snova!

Autor: P. Vuković | 20.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Punih 17 godina trajao je šampionski post košarkaša Crvene zvezde. Ali i tome je došao kraj. U finalu domaće lige Partizan je počišćen sa 3:0 u seriji, pa se crveno-bela porodica konačno raduje trofeju šampiona, prvom još od 1998. godine.

Superstar: Nikola Kalinić

Superstar: Nikola Kalinić | Foto: Marko Metlaš

Jedan od najzaslužnijih sigurno je bio Nikola Kalinić (23). Nekoliko puta je njegova spretnost u finišima utakmica, kada se lomio rezultat, donosila radost crveno-belima tokom sezone, pa nije čudo što srpski reprezentativac uživa u uspesima.


Zvezdi kazna 180.000
dinara!


KK Crvena zvezda kažnjen je sa 180.000 dinara zbog nesportskog ponašanja gledalaca u trećem meču finalne serije domaćeg prvenstva protiv Partizana. U obrazloženju na sajtu Košarkaške lige Srbije navodi se da je Zvezda kažnjena zbog vređanja košarkaša i trenera Partizana Duška Vujoševića, ubacivanja tvrdih predmeta u teren i paljenja baklji na tribinama.

- Sezona je zaista bila kao iz snova, kakva se samo poželeti može. Tri titule, puno slavlja, ogromno zadovoljstvo za igrače i navijače. Bilo, ponovilo se. Sjajno iskustvo, stvorili smo pobednički mentalitet, u timu je izražena karakterna crta velike borbenosti i sigurno će nam to svima mnogo značiti u budućnosti - ističe Kalinić u razgovoru za „Alo!“.

Kada je Zvezda poslednji put bila šampion države, Nikola je imao samo sedam godina. Zato mu je posebno drago što je sa saigračima obradovao navijače.

- Bilo je to zaista davno. Sećam se da su u toj poslednjoj šampionskoj generaciji 1998. bili Rakočević, Bolić, Topić...
Videlo se posle utakmice u hali, ali i tokom slavlja na Malom Kalemegdanu, koliko je navijačima značila ova titula. Maštao sam da sa Zvezdom osvajam trofeje, ove sezone smo ovojili triplu krunu i osećaj je zaista neverovatan - napominje Nikola.
Dominacija Partizana bila je veliki izazov, kojem su crveno-beli pristupili koncentrisano.

- Imali smo veliku želju i motiv da trijumfujemo. Konačno smo uspeli da prekinemo dominaciju Partizana koji je 13 puta uzastopno bio šampion naše zemlje. Mislim da smo ove sezone pokazali da smo zaista bolji, a u prilog tome svedoči i odnos u pobedama koji je u našu korist 9:3. Mislim da smo generacija koja dostojno igra u dresu sa Zvezdinim grbom, a ta sreća koju smo priredili navijačima je neprocenjiva i za sve nas - zaključuje Nikola Kalinić.

Radost do neba:  Kalina i Čović

Radost do neba: Kalina i Čović | Foto: Marko Metlaš

Ponosni

- Sav trud koji smo uložili se i te kako isplatio. Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, ABA igu i na kraju titulu prvaka, koju je Zvezda čekala punih 17 godina. Zaista, možemo reći da smo ostvarili vrhunski rezultat na koji svi treba da budemo ponosni - napominje Kalinić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP