Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

KLIVLEND IZGUBIO PETI MEČ

Golden Stejt na korak do titule!

Autor: Tanjug | 15.06.2015 - 08:30:00h | Komentara: 0

U nastavku finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros u Ouklendu savladao Klivlend sa 104:91 (22:22, 29:28, 22:17, 31:24) i poveo sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Stiven Kari, Golden Stejt

Ubacio 37 poena: Stiven Kari, Golden Stejt | Foto: Profimedia

U narednoj utakmici, koja se igra u noći između utorka i srede u Klivlendu, "ratnici" će imati prvu priliku da osvoje šampionski prsten koji čekaju još od 1975. godine.
Ukoliko je propuste i Klivlend eventualno izjednači rezultat na 3:3, sledi "majstorica" u noći između petka i subote, ali ovog puta u Ouklendu.
Golden Stejt, dakle, ima dve "meč lopte", a da li će samo jednu od njih iskoristiti, saznaćemo uskoro.
Jutrošnji duel u Ouklendu ponovo je protekao u naidgravanju dvojice vanserijskih asova. Stefona Karija s jedne, i Lebrona Džejmsa s druge strane.
Gledajući individualne statističke parametre, ovu igru jedan na jedan, dobio je Džejms. Sa 40 poena, 14 skokova i 11 asistencija ostvario je drugi "tripl-dabl" u finalnoj seriji, ali od Džejmsove statistike tim je imao malo koristi što je pokazao krajnji rezultat.
S druge strane Kari je utakmicu završio sa 37 poena, sedam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Kari je, međutim, do košgeterskog učinka došao pogodivši 13 od 23 šuta, dok je Džejms bio precizan tek 15 puta iz 34 pokušaja.
Uz Karija u pobedničkom timu istakli su se Drejmond Grin sa 16 poena i devet skokova, odnosno Andre Iguodala čiji je učinak na kraju iznosio 14 koševa, osam skokova i sedam asistencija.
U poraženom Klivlendu, uz Džemsa, dobru partiju pružio je Tristan Tompson o čemu svedoče njegovih 19 poena i deset uhvaćenih lopti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP