Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SAOPŠTENJE

Grad Beograd: Partizanu 100 miliona više nego Zvezdi!

Autor: Tanjug | 06.03.2014 - 14:33:00h | Komentara: 3

Košarkaši klub Partizan u perodu od 2008. godine do danas dobio je od Grada Beograda skoro 100 miliona dinara više nego "večiti rival" Crvena zvezda.

dzenkins

Sekretar gradskog sekretarijata za sport i omladinu Beograda Slavko Gak saopštio je da je košarkaški klub Partizan od grada od 2008. do danas dobio mnogo više novca od rivala Crvene zvezde.


"Sekretarijat za sport i omladinu je od 2008. godine do danas uplatio KK Partizan (što direktno, što preko računa JSD Partizan) iznos od 153.783.768 dinara. U istom periodu KK Crvena zvezda je dobila (što direktno, što preko SD Crvena zvezda) iznos od 56.182.146 dinara. U prethodno navedene iznose nisu uključena druga izdvajanja, koja grad Beograd takođe daje ovim košarkaškim klubovima", navodi se u saopštenju Slavka Gaka.

Trener Partizana Duško Vujošević uoči meča Evrolige sa Bajernom posvetio je teškoj finansijskoj situaciji i raspodeli novca od strane države između Partizana i Crvene zvezde.

"KK Partizan je ostvario pravo kroz plasman u fazu Top 16 Evrolige na četiri miliona dinara. Ovaj iznos će biti uplaćen u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima grada", istakao je Gak.

On je naveo da dogovori i tabele koje je Vujošević pokazao novinarima na konferenciji, a tiču se raspodele novca nikada nisu bile zvanične odluke skupštine grada.

Gak je podsetio da grad sufinansira odigravanje svake utakmice u Beogradskoj areni u iznosu od 50 odsto cene zakupa, što je oko 12.000 evra po meču.

U njegovom saopštenju navodi se i da Beograd finansira 400 sati treninga godišnje košarkaša Partizana i Zvezde u hali Pionir.

"Grad je bez naknade ustupio zemljište za izgradnju dve dvorane za treninge oba kluba. Ovaj proces je skoro završen, a proceduru koja je više godina stajala pokrenuo je Privremeni organ grada Beograda", objasnio je Gak.

On je apelovao na klubove da imaju u vidu tešku finansijsku situaciju u Beogradu i poručio da sekretarijat radi transparentno kako bi svi korisnici budžetskih sredstava imali fer i jednake uslove.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Rade Vreme: 06.03.2014 15:09h

    A zasto uopste pominjete Zvezdu, pogotovo kad je taj klub privreneno ugasen? Ako grad finansira privatni klub Nebojse Covica to treba javno reci!

  • svasta Vreme: 06.03.2014 15:12h

    na tu sumu koju kaze ovaj cokijevac da je partizan dobio od drzave,da dodamo jos 5mil eura opet nije nista naspram onih 17000000 duga koji je uz blagoslov drzave isparilo drugo,nemerljivo je i to kako je partizan predstavljao beograd i srbiju a kako crvena

  • Dusan Vreme: 06.03.2014 18:05h

    Bljuje mi se kad ovakvi sepandjili omalovazavaju dijamntske generacije kosarkasa partizana po direktivi. A be pa dokle vise sejanje mrznje i omalovazavanja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP