Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

KOŠARKAŠI ZVEZDE VEČERAS (20.45) GOSTUJU KATALONCIMA U EVROLIGI

Gurović: Markuse, pokaži Barseloni sve što znaš!

Autor: E. A. | 23.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Košarkaše Crvene zvezde u okviru 4. kola grupe E Top 16 faze Evrolige, večeras od 20.45 (SPORTKLUB) očekuje duel u „Blaugrani“ protiv Barselone. Izabranici Dejana Radonjića posle tri kola ne znaju za pobedu i eventualnim novim neuspehom znatno bi se udaljili od mogućnosti da se plasiraju u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Vreme je za  buđenje: Markus  Vilijams

Vreme je za buđenje: Markus Vilijams | Foto: Marko Metlaš

Sigurno je da su u klubu sa Malog Kalemegdana svesni jačine protivnika, međutim, Beograđani ne pomišljaju na predaju ni u duelu sa jednim od najjačih timova u Evropi.


Milan Gurović, bivši as Crvene zvezde i Barselone, čiji je dres nosio u periodu od 1994. do 1998. godine, smatra da beogradski tim nije bez šansi.

- Siguran sam da uz čvrstu odbranu i dobro trčanje, Crvena zvezda može da dođe do podviga. Potrebno nam je da Markus Vilijams, posle par lošijih partija, pogura ekipu. On je vođa na terenu i to mora da pokaže kada je najpotrebnije. Kad igra onako kako najbolje može, onda i cela ekipa igra na visokom nivou. Moramo da spustimo loptu pod koš, imamo Bobija, MVP-ja Evrolige. Pohvalio bih i Nikolu Kalinića, koji igra fenomenalno ove sezone. Pokazao je zašto nosi dres reprezentacije. Oduševljen sam njegovim partijama. Naravno, i pored svega, Barsa je aspolutni favorit i mnogo će zavisiti od njihove igre - rekao je Gurović.
Bivšeg reprezentativca naše zemlje lepe uspomene vežu za katalonski tim.

Veruje u  Zvezdu: Milan  Gurović

Veruje u Zvezdu: Milan Gurović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
- To je bilo baš davno. Barsa je jedan od najvećih klubova u Evropi. Tvoje je da treniraš i pobeđuješ, sve ostalo je na ljudima iz kluba. Sjajna organizacija, sigurno jedan od najvećih klubova u Evropi, što i rezultati potvrđuju... Što se tiče ove sezone, imaju mlad tim, još kada se vrate Navaro i Oleson, sigurno je da su glavni kandidati za osvajanje titule u Evroligi - završio je Milan Gurović.

Što se Katalonaca tiče, trenutno im se igra zasniva na Brazilcu Marselinju Uertasu, koji je prvi strelac (11.5 po meču) i asistent (prosek - 5.2), ali je najkorisniji igrač tima Ante Tomić (indeks 17.6) sa 7.1 skokom po meču. Opasnost po Zvezdu predstavljaće još najtalentovaniji igrači Barse - Mario Hezonja, Aleks Abrines i Tomas Saturanski.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP