Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

KUP RADIVOJA KORAĆA NASTAVLJA SE SUTRA BEZ PUBLIKE

Haos u Kragujevcu!

Autor: Agencije, B.N. - S.R. | 11.02.2013 - 01:20:00h | Komentara: 5

Opasne igre na košarkaškom finalu Kupa Koraća u Kragujevcu! Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde prekinuta je u 26. minutu zbog tuče i ulaska navijača na teren, pri rezultatu 43:43.

RAKOČEVIĆ ĐILASU:

Dajte da prekinemo meč.

I sudija Belošević je to savetovao - POGINUĆE NEKO!

Posle prekida koji je trajao 45 minuta, sudije i delegat su, uz konsultaciju sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Draganom Đilasom i predsednicima i trenerima dva kluba, odlučili da susret bude prekinut.

Đilas je na izlasku iz sale rekao izveštaču agencije Beta da će se meč igrati bez publike. Još se ne zna u koliko sati će se igrati meč.

Kup Koraća - divaljanje

Grobari u dvorani "Jezero" | Foto: Nebojša Raus

Kup Koraća - divaljanje

Delije u dvorani "Jezero" | Foto: Nebojša Raus

Do sukoba je došlo kada je jedan navijač Crvene zvezde na delu tribina na kome su bile pristalice crno-belih počeo da pali zastavu Partizana.

Navijači Partizana su žestoko reagovali i počeli da ga tuku, posle čega su navijači Zvezde sa suprotne tribine probili kordon policije i ušli na teren želeći da se obračunaju sa suparničkim taborom.

Policija je brzo reagovala, ali opšti haos više nije mogao da se spreči, a kada su navijači bacili dimnu bombu, igrači i članovi stručnog štaba obe ekipe su napustili teren i otišli u svlačionicu.

Kup Koraća

Mladi igrači ostali u senci divljanja huligana | Foto: Nebojša Raus

Posle 45 minuta izgledalo je da će utakmica biti nastavljena, ali su iz Crvene zvezde tražili prekid, uz obrazloženje da je teren klizav i da ne postoje normalni uslovi za igru.

Trener Partizana Duško Vujošević želeo je da susret bude nastavljen i tada je

Zbog haosa u Kragujevcu i napada na Žandarmeriju meč prekinut. Drama i među akterima... Nastavak danas (19 sati) od rezultata 43:43 u trećoj četvrtini

ulogu posrednika preuzeo Đilas, da bi na kraju bila doneta odluka da se ipak večeras više ne igra.

Tako je srpska košarka doživela neviđenu bruku i udarac od koga će se teško oporaviti. Zatrovani odnosi naša dva najveća kluba sada već ozbiljno pete da potpuno uruše ovaj sport i ukoliko brzo ne usledi reakcija cele košarkaške
organizacije, ivica ambisa neće biti daleko.

Kao mnogo puta do sada, na to niko nije reagovao, kao ni na uvredljive i vulgarne uvrede sa tribina na račun Nebojše Čovića i Vujoševića.

Kup Koraća - Čović

Nebojša Čović | Foto: Nebojša Raus

Ako je to posle svega viđenog uopšte važno, do prekida je viđena veoma dobra i zanimljiva utakmica, koja je proticala u žestokoj, ali obostrano korektnoj borbi.

Crvena zvezda je u finale ušla kao favorit, što je, po svoj prilici, predstavljalo opterećenje za njene igrače, sa izuzetkom kapitena Igora Rakočevića, koji je gotovo sam "vukao" ekipu.

Partizan je gotovo sve vreme bio u zaostatku, ali ne većem od pet poena, a kada je u drugoj četvrtini Rakočević bio van terena, crno-beli su poveli tri razlike.

Velika nervoza igrača oba tima najuočljivija je bila u trećoj četvrtini. Crveno-beli čak pet minuta nisu uspeli da daju koš, ali Partizan to nije iskoristio i za to vreme samo je nadoknadio zaostatak od tri poena sa poluvremena.

Kada se očekivala zanimljiva i uzbudljiva završnica, huligani su još jednom, po ko zna koji put, upropastili jednu lepu sportsku priredbu, koja uz to nosi ime možda i najveće legede srpske košarke.

RAKOČEVIĆ: BIĆE MRTVIH!
ĐILAS: OK, ONDA - KRAJ!

Dragan Đilas i Rakočević

Dragan Đilas sa čelnicima Crvene Zvezde | Foto: Nebojša Raus

Dragan Đilas i Vujošević

Dragan Đilas sa čelnicima Partizana | Foto: Nebojša Raus

Epilog: Meč je prekinut! Nastavak će uslediti danas (u 19 časova), ali kome je do toga stalo... Igraće se bez publike, a kakva je - bolje bi bilo da je i nema. Šta reći kada kapiten crveno-belih, Igor Rakočević, i sam u jednom trenutku oseti strah i kaže Draganu Đilasu, predsedniku KSS-a: "Dajte da prekinemo meč, POGINUĆE NEKO"! Naravno, Đilas je to prihvatio, jer je atmosfera bila na ivici opšteg linča.

Ćović i Vujošević

Sukob Ćovića i Vujoševića | Foto: Nebojša Raus

Atmosfera oko kragujevačke hale pre meča nije odavala utisak da će se desiti ova propast! Navijači su bili mirni, stajali maltene jedni pored drugih, ali kada su ušli u halu - kao da su ušli u ring. Odmah su krenule psovke, pljuvanja. U jednom trenutku sukobili su se i Vujošević i Čović pa je i to morao da smiruje Đilas...

Duško Vujošević

Duško Vujošević | Foto: Nebojša Raus

Vujošević gađan flašom,
Čovića pljuvali kod tunela!

Pokušavali su, istina, i Vujošević i Čović da obuzdaju navijačko ludilo ali i da pronađu pravo rešenje oko nastavka meča. Nebojšu Čovića su navijači Partizana pljuvali kod tunela, dok su navijači Zvezde plastičnim flašama gađali Vujoševića.
Hoće li neko iz državnog vrha, konačno, stati na put ovom beznađu ili će sportski radnici morati i dalje da stavljaju glavu u torbu...

Iako s preciznošću niko ne može da tvrdi oko čega su se sinoć raspravljali Nebojša Čović i Duško Vujošević, ono što su gledaoci kraj TV ekrana mogli da vide jeste činjenica da su se predstavnici dva kluba opasno svađala. Neki kažu da su se sporili oko toga - treba li meč da bude nastavljen ili ne...

Novinari nisu uspeli da dođu do izjave nekog iz tabora Zvezde, ali je sportski direktor Partizana Dragan Todorić odlučio da iskaže svoje nezadovoljstvo.


„Ovo nije ništa novo, ovo je Srbija. Sada smo postali gori i od Grka, kod njih je bio prekid od sat vremena. Mora da se sedne za sto i da se vidi kako ćemo da izadjemo iz svega ovoga", izjavio je Todorić, naglašavajući da je "zadat još jedan udarac košarci, koja i nije u zdravom stanju".


"Igrači su pokazali da su sportski prijatelji, pa tek onda protivnici, ali to je nedovoljno u ovakvoj situaciji“, poručio je sportski direktor crno-belih.

On je dodao da naredni derbi neće biti odigran u nedelju.


„Ne verujem da će biti u narednih sedam dana. Taj meč bi trebalo da se igra sa publikom u Pioniru, gde je Zvezda domaćin. Videćeemo šta će biti“, rekao je Todorić.

  • Kup Koraća / Foto: Nebojša Raus | Foto:
  • Kup Koraća / Foto: Nebojša Raus | Foto:
  • Kup Koraća / Foto: Nebojša Raus | Foto:
  • Kup Koraća / Foto: Nebojša Raus | Foto:
  • Kup Koraća / Foto: Nebojša Raus | Foto:
  • Kup Koraća / Foto: Nebojša Raus | Foto:

“Obračun” Delija i Đilasa

Četrdesetak minuta pre početka utakmice u dvoranu „Jezero“ ušao je Dragan Đilas. Tamo gde su najvatrenije pristalice Zvezde. Gradonačelniku Beograda počeli su da dobacuju sa tribina. Đilas se okrenuo i pošao ka njima, prešao nekoliko stepenika, ali je obezbeđenje, u tom trenutku, pravovremeno reagovalo i sprečen je ozbiljniji incident.

Međutim, 15 minuta kasnije došlo je do komešanja baš tamo gde je sedeo predsednik KSS i prvi čovek Demokratske stranke.

Bliski susret imali su najvatrenije pristalice Zvezde i Đilasovo obezbeđenje. Reagovali su i Andrija Kleut, Davor Ristović…

Kup Koraća - divaljanje

Neredi u dvorani "Jezero" u Kragujevcu | Foto: Nebojša Raus 

Milosavljević pogođen upaljačem u glavu!

Himnu je pre početka finala Kupa Radivoja koraća izvela pobednica emisije "Šljivik" na RTS-u, Danica Krstić, i tih nekoliko minuta je bila jako lepa slika jer je kompletna dvorana pevala "Bože pravde". Odmah posle toga sve se okrenulo... Prvi problem nastao je već na zagrevanju, kada je košarkaš Partizana Dragan Milosavljević pogođen je upaljačem u lice. Srećom, nije povređen, ali je ljutito podigao upaljač i bacio ga nazad ka tribini gde su bile "delije".

Nije izostalo ni vređanje supruge Nebojše Čovića, Vesne, od strane "grobara", na šta su "delije" odgovorile uvredljivim pesmama na račun trenera Partizana Vujoševića.

Vukoičić: Nijedan trofej nije vredan igrača!


- Nijedan trofej nije vredan povreda igrača od kojih ima dosta onih koji imaju samo dvadeset godina. Znam da nas uskoro očekuje i meč u ABA ligi, ali neću da pričam nao tome kakav bi scenario mogao da bude tu. Idemo korak po korak, da završimo ovo prvo, pa ćemo onda o novom derbiju - izjavio je Vukoičić.
 

Tomašević: Državo reaguj!

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za takmičenje Dejan Tomašević rekao je večeras da "nije bilo dovoljno razuma" da se nastavi prekinuto finale Kupa Radivoja Koraća izmedju Crvene zvezde i Partizana u Kragujevcu.

Kup Koraća / Foto: Nebojša Raus

Tomašević u društvu Dude Ivkovića prisustvovao novoj bruci srpske košarke / Foto: Nebojša Raus

"Ideja nam je posle prekida bila da probamo da nastavimo utakmicu na
svaki način. Kada smo izašli na teren, videli smo da su strasti i dalje visoke na tribinama, da nije bilo dovoljno razuma. Sam pogled na tribine govorio je da je bezbednost igrača ugrožena", rekao je Tomašević novinarima u dvorani Jezero.

Tomašević je kazao da se još ne zna u koliko sati će se igrati meč i da li će se održati samo preostalo vreme ili cela utakmica.

"Mislim da se igra cela utakmica, ali da ne prejudiciram, konsultovaćemo pravila. Na žalost, igraće se bez publike", rekao je Tomašević.

On je kazao da je osnovni motiv za prekid bila bezbednost i publike i igrača.

"Niko ne sme da donese odluku koja će ugroziti bezbednost igrača. Oni su nam (KSS-u) najbitniji, a nije bilo bezbedno. Da smo nastavili, verovatno bismo videli i veće incidente", rekao je Tomašević.

KK Partizan

Svako svojima | Foto: Nebojša Raus

KK Crvena Zvezda

Istaknuti i trofejni reprezentativac i bivši igrač Partizana i Crvene zvezde rekao je da je su za incidente odgovorni "svi".

"Odgovornost je svih nas. Voleo bih da smo u Španiji, ali nismo, živimo u ovakvoj zemlji. Krajnje je vreme da se država pozabavi ovim problemom. Niko od nas ne može samo da iskontroliše ovakve stvari ", rekao je Tomašević.

„Nažalost, i ovo smo doživeli. Ovo je odraz situacije u zemlji. Posle svega što se dogodilo dogovor je bio da se prekine meč i da se nastavi u ponedeljak bez publike", izjavio je Tomašević novinarima u dvorani Jezero, istakavši kako "nema reči" povodom divljanja huligana.

Dragan Đilas sa čelnicima KK Partizan

Dragan Đilas nakon konsultacija svirao kraj | Foto: Nebojša Raus

"Želim da verujem da ovo nije Srbija, ali, nažalost, ovo smo mi. Dobra je stvar da niko nije teško povredjen, što su igrači živi i zdravi“, dodao je Tomašević.

 Policija: Izgrede započeli navijači Partizana !


Izgredi navijača na finalnoj utakmici završnog turnira Kupa Radivoja Koraća počeli su kada su navijači Partizana ubacili na svoju tribinu navijača Crvene Zvezde, koga su udarali, skinuli mu dres i zapalili, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Kragujevcu.


U policiji navode da su pristalice Crvene zvezde potom krenule da brane napadnutog navijača.


Pripadnici Žandarmerije reagovali su odmah i uspeli da spreče incidente većih razmera, a ističe se da i medju žandarmima ima četvoro lakše povređenih.

Kup Koraća - divaljanje

Žandarmerija na tribinama dvorane "Jezero"! | Foto: Nebojša Raus

U Policijskoj upravi navode da, pošto su žandarmi smirli situaciju 45 minuta od prekida, kada su se košarkaši vratili na teren i počeli da se zagrejavaju za nastavak meča, trener Partizana Duško Vujošević je ustao sa klupe i krenuo ka predsedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću.


Tada je, kako tvrde u policiji, "došlo do koškanja među njima", kao i da je tenziju smirio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.


Posle toga je odlučeno da se utakmica definitivno prekine i da se nastavak odigra u ponedeljak od 19 sati bez prisustva publike.

U policiji navode "da pre, u toku i posle utakmice u gradu nije bilo incidenata", kao i da su nešto posle ponoći svi navijači ispraćeni iz Kragujevca.


Policija je potvrdila da je snimala utakmicu, koja je prekinuta u 26. minutu pri rezultatu 43:43.

Bekjarev umalo ponovo da nastrada!

Kup Koraća / Foto: Nebojša Raus

Neće ga nešto na tim košarkaškim mečevima: Ivan Bekjarev / Foto: Nebojša Raus

Popularni glumac Ivan Bekjarev nema sreće na košarkaškim mečevima koje tradicionalno prati. Kada su počeli neredi i divljanje huligana u Kragujevcu Bekjarev je pokušao da se sakrije iza svoje kapuljače kako ga nešto ne bi pogodilu u glavu. Ovo je drugi put da popularni Kurčubić iz uvek aktuelne serije "Bolji život" izvlači deblji kraj na utakmicama svoje voljene Crvene zvezde.

Naime tokom meča Jadranske lige između Crvene zvezde i MZT-a (87:72), domaći košarkaš Branko Lazić se bacio za loptu i potpuno oduvao sa stolice Bekjareva koji je sedeo u takozvanom VIP sektoru, tik uz parket.

Poslednji komentari
  • nele011 Vreme: 10.02.2013 23:44h

    ovo je NISTA...sacekajte derbi u fudbalu ....

  • haos Vreme: 10.02.2013 23:54h

    malo nas je al smo govna...

  • JA Vreme: 11.02.2013 02:03h

    Pa gospodo to su vasi puleni, oni slave pobede vas politicara sa vama na vecerama, nikad niko nije osudjen za nerede, i kad bude puste ga posle mesec dana...zato sada trpite, sta ste "gajili" to ce i da berete...sramite se paraziti jedni...

  • ... Vreme: 11.02.2013 10:32h

    I to neki navijacii, pii, sram vas bilo... Huligancine jedne.. Da li ce te jednom u zivotu jeduu utkamicu odgledati do kraja i bez gluposti. Zar morate uvek da lomite... Djubrad.

  • Bojan Vreme: 11.02.2013 18:04h

    Vucicu ulazi pare u Zvezdu.Policijo ko je uneo baklje i petarde.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP