Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ROŠTILJ MAJSTORI

HIT! Ovako se Zvezdini Amerikanci spremaju za Real! (FOTO PRIČA)

Autor: Slobodan Vrakela | 02.01.2015 - 11:39:00h | Komentara: 0

Novogodišnji praznici su tu, a važan deo svakog slavlja je dobra klopa. Navikli smo se, tradicionalno, na sarmu i pečenje, koji nam posebno dobro legnu kada se treznimo 1. januara, uz prenos skijaških skokova. Ove godine, međutim, mogli bismo i da promenimo malo, a kako bismo svi zajedno naučili nešto novo, pozvali smo u pomoć Zvezdine basketaše Amerikance.

Markus secka  paradajz kao  mašina...

Markus secka paradajz kao mašina... | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Čarls Dženkins (25) i Markus Vilijams (29) sa oduševljenjem su prihvatili ideju da nam spreme nešto za jelo. Prodali su nam provereni recept, njihov nacionalni ponos - hamburger, ali naravno sa dodatkom tajnog srpskog sastojka. Iznenadili smo se, ukusna klopa za svega 20 minuta! Ko bi rekao da njih dvojica nisu samo dobri košarkaši, sada su potvrdili i da su genijalci za roštiljem.

Na red  je došla  zemička

Na red je došla zemička | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Od starta je Đenka bio taj koji se nametnuo kao šef kuhinje, dok je Markus radio ono što najbolje zna - asistirao. 
- Nikada ne kuvam, imam ženu koja kuva za mene, ali mogu da pokušam. Eto, neka Čarls bude gazda, a ja ću mu pomagati - dobacio je Markus.

Ništa bez  kečapa

Ništa bez kečapa | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Dženkins je odmah prionuo na posao. Latio se noža i laserski precizno isekao povrće. Po prvim pokretima videlo se da momak iz Bruklina i te kako zna šta radi, jednako dobro kao legendarni kuvar Stevo Karapandža.

Preko hamburgera  dva prstohvata soli

Preko hamburgera dva prstohvata soli | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 - Nije burger jedino što znam da spremim. Bilo je tu kuvanja špageta, jaja, pečene piletine... Voleo bih da naučim i neko srpsko jelo da spremim. Posebno se to odnosi na podvarak i đuveč, koji mi se mnogo sviđaju - dobacuje Dženkins dok baca komad mlevenog mesa na roštilj.

Mmmmm... Ovo  već sada deluje  veoma ukusno

Mmmmm... Ovo već sada deluje veoma ukusno | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Omamljujući miris burgera, začina i sveže seckanog povrća širi se restoranom „O.U.R. bar“ i gosti se sve češće okreću oko sebe i pokušavaju da uhvate odakle dolazi šmek neodoljive hrane.

Džejmi Oliver?  Stevo Karapandža?  Oni su druga liga  za Vilijamsa i  Dženkinsa

Džejmi Oliver? Stevo Karapandža? Oni su druga liga za Vilijamsa i Dženkinsa | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 - Još kada bismo imali u kuhinji malo srpskog ritma, još brže i bolje bi išlo ovo spremanje - dobacuje Dženkins, koji očigledno besprekorno poznaje srpske običaje i tradiciju.

Na kraju, otimanje  oko zajedničkog  remek-dela

Na kraju, otimanje oko zajedničkog remek-dela | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Iako se vešto krije iza lika momka koji dolazi iz velikog grada Los Anđelesa spremnog na sve, osim na rad u kuhinji, Markus Vilijams bez ičije sugestije stavlja odmereno začine, kao da to čini svakog dana. Bez obzira na to što dolaze sa različitih strana Amerike, momci se u kuhinji slažu sjajno, kao i na parketu. Dok se pripremanje njihovog burgera bliži kraju, Čarls obavlja poslednje sitne korekcije i dekoriše. Nekako smo svi znali da sledi iznenađenje, prijatno, naravno. Da je pokupio skoro sve ovdašnje trikove za ovih godinu i po boravka u srpskoj prestonici, bilo je jasno kada je Dženkins na kraju dodao kašiku domaćeg kajmaka. 

Njam Njam

Njam Njam | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Ništa bez kajmaka. Uživajte u američkom hamburgeru na srpski način - ponosno je rekao Čarls i poslužio svoje kulinarsko remek-delo.
Već posle prvog zalogaja bilo je jasno da je američki dvojac za 20 minuta stvorio pravu harmoniju ukusa u jednostavnom jelu.
Ma prste da poliže čovek...
XL BURGER NA
KOŠARKAŠKI NAČIN

a

Pre nego što su Markus i Đenka bacili juneće meso na gril, morali su da prođu proceduru sekcanja svežeg povrća. Pošto su paradajz, crveni luk, i zelena salata bili spremni, Čarls je uzeo zemičku i domaćim kečapom nacrtao zvezdu na njoj.
Druga strana zemičke bila je prelivena domaćim tartar sosom. Za to vreme, Markus je uzeo juneće meso i stavio ga na gril da se lagano prži, dok je Dženkins počeo da dekoriše tanjir. Đenka je za dekoraciju izabrao ruzmarin i kornišone.
Odjednom se na burgeru pojavio kačkavalj, koji je Markus stavio preko mesa i istopio ga... Na gril je stavljena i slanina, koja se sjano zacrvenela i bila spremna da bude stavljena u burger preko mesa... Čitava priprema trajala je 20 minuta.  

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP