Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

MIRKO PAVLOVIĆ, GENERALNI MENADŽER KK CRVENA ZVEZDA

Hoćemo isti tretman kao Partizan!

Autor: Ekipa Alo! | 22.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Mirko Pavlović, menadžer za reorganizaciju i restrukturiranje Košarkaškog kluba Crvena zvezda, istakao je da su ocene koje dolaze iz Partizana o povlašćenom tretmanu crveno-belih kod države neosnovane i upitao zašto komšije nisu iskoristile mogućnost reprograma poreza.

Mirko  Pavlović

Mirko Pavlović | Foto: Marko Metlaš

- Očigledno je da u prošlosti KK Crvena zvezda i KK Partizan nisu imali isti tretman. Neprestana blokada našeg računa trajala je od 2004. do 2012, kada je u Privrednom sudu zahvaljujući poveriocima usvojen unapred pripremljen plan reorganizacije. Punih osam godina račun je bio u blokadi i sve to vreme niko iz našeg kluba nije napadao državu da želi da nas ugasi - istakao je Pavlović.


Čelnik crveno-belih je dodao i da Zvezda ima dug od 10.236.506 dinara za porez, koji će po UPPR-u platiti u sledeće četiri godine, dok sa druge strane Partizan duguje 153.000.000 dinara za porez državi.

- Taj dug sigurno nije napravljen u poslednjih godinu dana i postavlja se pitanje zašto sve to vreme volšebno račun nije bio blokiran. Sada, kada se to desilo, zamenjuju se teze.

Vesterman i  Nelson u duelu

Vesterman i Nelson u duelu | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Tvrdi se da je nama država u nečemu pomogla, a prava istina je da KK Partizan nije iskoristio ni poslednju mogućnost koju je država fer ponudila, prema kojoj je omogućeno da od 31. oktobra 2012. svi klubovi plaćaju svoje tekuće poreske obaveze i tako dođu u mogućnost reprogramiranja dugova, a onda vremenom i umanje kamate. To pravo tada su iskoristili fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, pa rukovodeći se time, tu mogućnost su mogli da iskoriste i svi drugi - naveo je Pavlović.
Funkcioner kluba sa Malog Kalemegdana je poručio i da se u Zvezdi slažu da je potrebno da svi imaju isti tretman.

- Slažemo se sa KK Partizan i tražimo isti tretman za sve. Želimo da verujemo da nijedan klub, ma kako da se zove, ne može ovako ozbiljne stvari da rešava arogancijom, pritiscima i pretnjama. Nadamo se da niko nije iznad zakona, koji bi trebalo da se sprovodi striktno, jer samo tako možemo biti ravnopravni i na terenu - zaključio je Mirko Pavlović.
Poslednji komentari
  • mix....onako u prolazu! Vreme: 23.07.2013 06:45h

    Kad vas neko slusa rekao bi kako ste tolika nevinascad,auuu!? Samo nemojte da mislite da je neko toliko naivan!? Prvo pitanje na koje morate odgovoriti je utkuda vam novac za rasipanje i u KK i u FK a zna se da ste u dugu do gusse??! Doduse, KK je kao bankrotirao a nije ali jedino sto jeste -jesta da se oslobodio duga poreza ali bankrotirao kao nije da bi sacuvao status i to laznom integracijom sa FMP koji je ocigledno dvoglava zmija:ima ga i u bivsem klubu pod imenom Crvena Zvezda i u sadasnjem imenu FMP. Da ne bi bilo szamene subjekata, nekadasnji KKCZ je opstao i igra cak i El a nije opstao za drzavu i poreznike a sa fmp je obratno!? Rubikova kockica,a? Pavlovicu, kad budete uspeli i vi da to objanite a da nema ambiguoznosti i lazi u tome, javite se Vucicu. On ce verovatno da ti posalje poreznike, ili cisto sumnjam!?!?!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP