Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

UVOD U PRIVATIZACIJU

Hteli su milione, sad će dobiti siću!

Autor: Ekipa Alo! | 08.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Posle žustre polemike u „Utisku nedelje“, gde su se skoro potukli oko toga ko je koliko para dobio od države, lideri košarkaških večitih rivala Duško Vujošević i Nebojša Čović, izazvali su juče i ne baš blagonaklonu reakciju verovatno budućeg premijera Srbije Aleksandra Vučića!

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

Predsednik SNS-a je najavio da će tokom večerašnjeg gostovanja na RTS-u izneti tačne podatke o tome koliko su novca od države do sada dobili večiti rivali.

Petnica: Bolje novac dati našoj deci nego plaćati skupe strance!
Vigor Majić, direktor Petnice, ovako je za „Alo!“ prokomentarisao činjenicu da država godišnje milione evra daje klubovima.
- Daleko od toga da sam za to da se pare umesto sportskim klubovima daju, recimo, negde druge, pa i Petnici, jer bi to izazvalo nepotrebnu tenziju. Međutim, bolje je pare poreskih obaveznika ulagati u amaterski i školski sport, u našu decu, a ne davati klubovima za dovođenje skupih sportista iz inostranstva. Žao mi je malih klubova, koji se zaboravljaju zbog velikih - rekao je Majić.
 

- Prvi put ću, posle godinu i po, odgovoriti na nešto što nisu ni optužbe, jer meni ništa nije prebačeno u emisiji u kojoj su njih dvojica gostovali - istakao je Aleksandar Vučić.

Lider SNS-a je dodao i da će izneti predlog kojim će, kako je naveo, 95 odsto građana ove zemlje biti oduševljeno.

- Privatizacija se podrazumeva. Do tada će biti mnogo više odgovornosti i manje trošenja državnih para kada su u pitanju Zvezda i Partizan. Tako će večiti imati razlog manje da se svađaju u budućnosti - napomenuo je Vučić.

To faktički znači da će ubuduće država poprilično da zavrne slavinu i jednima i drugima. Naravno, neće ih skroz pustiti niz vodu, ali može da se očekuje da će večitima pripasti znatno manje sredstava nego sadašnjih 1,9 miliona (Partizan) i 1,5 miliona evra (Zvezda), a što im je, izgleda, malo. To konkretno važi za košarkaške klubove, ali slična sudbina čeka i fudbalske kolektive.

Pare od države

S tim da večitima treba skroz ukinuti pomoć države, slažu se i u „Transparentnosti Srbija“, nestranačkoj, nevladinoj i neprofitabilnoj organizaciji koja je usmerena na borbu protiv korupcije. Ova organizacija smatra da im treba zabraniti sponzorske ugovore.

Lepo im je samo dok  igraju za dobru lovu:  Dženkins i Kinsi

Lepo im je samo dok igraju za dobru lovu: Dženkins i Kinsi | Foto: Marko Metlaš


- Otvoreno smo čuli da je država, odnosno Aleksandar Vučić, iako vatreni navijač Zvezde, obezbedio da „Telekom“ i NIS sklope ugovore za sponzorisanje Partizana. Čuli smo da je za Partizan problem što Zvezda od „državnih firmi“ dobija znatno više korišćenjem istog političkog mehanizma. Toliko o tržištu, liberalizmu, departizaciji.
Čuli smo i da je rešenje da pomoć državnih preduzeća Zvezdi i Partizanu bude ista, ali možda je najbolje rešenje da bude nula i da klubovi budu na tržištu. Čović i Vujošević su dokazali da treba zabraniti sponzorske ugovore za javna preduzeća i firme s državnim udelom, čak i ako postoji potencijalni komercijalni interes za reklamiranje - navodi se u saopštenju na Fejsbuk stranici ove organizacije.

„Telekom“ demantuje Duška Vujoševića!
Kompanija „Telekom Srbija“ oglasila se saopštenjem povodom tvrdnji Duška Vujoševića da ta firma sponzoriše FK Crvena zvezda sa tri miliona evra.
- Apsolutno je netačan podatak iznet od strane jednog od gostiju u emisiji da sponzorski ugovor potpisan 2011. godine između naše kompanije i FK Crvena zvezda podrazumeva iznos sponzorstva od tri miliona evra na godišnjem nivou. Takođe želimo da skrenemo pažnju čelnicima svih klubova sa kojima naša kompanija ima potpisane sponzorske ugovore da svojim javnim nastupima i iznošenjem u javnost poverljivih, a neretko i netačnih podataka nanose veliku štetu kompaniji, bez čije podrške bi i svoje postojanje doveli u pitanje - navodi se u saopštenju.

Poslednji komentari
  • svedok saradnik Vreme: 08.04.2014 11:44h

    Partizan nema cega da se plasi,KKpartizan ce biti samo jaci!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP