Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

MOŽEMO LI VEROVATI BILIĆU?!

"I Zvezda i Partizan idu u Evroligu"!

Autor: S. V. - V. N. | 26.04.2013 - 12:30:00h | Komentara: 0

Na brdovitom Balkanu uvek ima mesta za spekulacije, pa se tako nastavlja polemika da li će iz ABA lige u Evroligu naredne sezone zaista ići finalisti ABA lige?!

bilic

Valjda neće biti više iznenađenja: Josip Bilić, direktor ABA lige

Ako je verovati direktoru regionalnog takmičenja Josipu Biliću, a ima razloga za sumnju s obzirom na konfuziju koja je stvorena prethodnih meseci, “večiti rivali” Crvena zvezda i Partizan su plasmanom u finale fajnal fora u Laktašima obezbedili nastup u elitnom takmičenju naredne sezone.

Ne znam odakle ponovo dolaze sumnje i informacije koje se kose sa pravilima koje smo pre izvesnog vremena prezentovali javnosti. Garantovano je, ako se više za bilo šta može upotrebiti takva reč, da Crvena zvezda i Partizan direktno idu u Evroligu naredne sezone - rekao je Bilić za alo.rs i ukazao na “dokaze”:
Sva papirologija koja nam je stigla iz sedišta Evrolige govori da finalisti ABA takmičenja stiču pravo direktnog ulaska u elitno takmičenje. Takođe, prema trenutnoj konstalaciji stvari, uzimajući u obzir epiloge polufinalnih utakmica, u kao treći tim u kvalifikacije ide Igokea”.
Nameće se pitanje šta će se dogoditi ukoliko u narednom periodu stigne novi dopis iz sedišta Evrolige u kome se menjaju pravila ponašanja.
Ja u to ne verujem. Mislim da nema prostora za tako nešto”, rekao je Bilić.

Gde je sad zapelo?
Uprkos prethodnim izjavama čelnika ABA lige, postoji teoretska mogućnost da jedan od finalista fajnal for a u Laktašima “izvisi” za direktan plasman, ukoliko se poklopi da u tri lige koje su po rangu ispred Jadranske, titule osvoje klubovi koji nemaju već zagarantovano mesto u elitnom takmičenju.
“U slučaju da, na primer, u Turskoj šampion bude Galatasaraj ili Banvit, a da je u Italiji gotovo izvesno da će Sasari ili Vareze osvojiti titulu (timovi nemaju A licencu), treće iznenađenje bi moglo da stigne iz Litvanije, Španije ili Grčke (mada, teško je da neko pored Olimpijakosa i Panatinaikosa bude šampion). Što se Pirineja tiče, oni već imaju četiri ekipe sa A licencom (Barselona, Real Madrid, Kaha Laboral, Unikaha), Litvanija ima Žalgiris, a Grčka Panatinaikos i Olimpijakos. Tako da, svako neplanirano iznenađenje moglo bi da donese veliku tugu u Beograd”, preneo je “mocart sport”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP