Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

MARINA MALJKOVIĆ PRED FINALE:

Idemo na zlato, onako, ludački!

Autor: D. J. Bužić | 28.06.2015 - 07:30:00h | Komentara: 1

Naše dame večeras (19h) u Budimpešti protiv Francuskinja napadaju titulu prvaka Evrope. Medalja osvojena posle 24 godine.

Srpske košarkašice

Marina Maljković | Foto: Profimedia.rs

Ono što je Aleksandar Đorđević napravio s muškom selekcijom, Marina Maljković je uradila sa našim lavicama. Uz već postojeće znanje dobili smo tim, nadogradili harizmu i proizveli ogromnu energiju.
A da li je sve to dovoljno da se večeras (19) u Budimpešti na kolena bace favoriozovane Francuskinje - videćemo, tek Srbija je posle 24 godine osvojila medalju na Evrobasketu, stoga je i opravdan doček na skupštinskom balkonu.
Naše košarkaške kraljice ne žele da stanu, idu na titulu, pa šta bude. Dodatno ih motiviše Marina Maljković, koja svojim devojkama odavno drži motivacione govore.

Srpske košarkašice

Srpske košarkašice | Foto: Profimedia.rs

- Nelogično je da se opuštamo pošto smo stigli do finala. Na taj meč za titulu sa Francuskinjama gledam kao na još jedan javni trening. Da odigramo krajnje opušteno i da budemo pametni. Hoću da odigramo sa našom ludačkom energijom, a onda posle toga da se opuštamo i da pričamo. Treba da uživamo u finalu - kaže selektor našeg nacionalnog tima.
Marina Maljković dalje, izjavljuje:
- Francuska ima izuzetan tim. Imaju 10 kvalitetnih igračica koje dobro koriste rotaciju na turniru. Dobro poznajem taj tim, kao i one mene. Oni su veliki favoriti s obzirom na snagu, atletske kvalitete, snagu zemlje iz koje dolaze... S druge strane, ako se ujedinimo i odigramo kao protiv Turske svakog možemo da pobedimo, pa i strašne velesile u ženskoj košarci.
Jelena Milovanović, reprezentativka iz redova Dinamo Kurska, takođe odaje utisak da se Srbija ne plaši Francuskinja.
- Rasterećene dočekujemo finale. Ispunile smo očekivanja, osvojile smo medalju za našu Srbiju, ali zašto bi sad stale? Ako odigramo u našem stilu niko ne može da nas zaustavi - kaže Jelena.
Dodatni značaj finalnog dvoboja leži u činjenici da pobednik direktno ide na Olimpijske igre u Riju, onaj drugi će u kvalifikacije.
Poslednji komentari
  • micke Vreme: 28.06.2015 08:50h

    samo napred devojkeeee

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP