Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ŽIVOTNA DRAMA KOŠARKAŠA RAKOČEVIĆA

Igoru na trenutak stalo srce!

Autor: Ekipa ALO! | 18.02.2014 - 15:00:00h | Komentara: 1

Problem sa čirom na dvanaestopalačnom crevu s kojim se suočio košarkaš Igor Rakočević (35) pretvorio se u pravu dramu i borbu za život!

Igor Rakočević

Igor Rakočević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Naš košarkaški reprezentativac i doskorašnji kapiten Crvene zvezde je u noći između četvrtka i petka primljen u Urgentni centar kao hitan slučaj nakon što mu je pozlilo posle večere sa prijateljima. Njega je u bolnicu dovezla supruga Ivana, inače lekar, kada je shvatila da se nešto ozbiljno dešava.

Ležao je na Hirurgiji 2
Aleksandra Berić, portparol Kliničkog centra Srbije, za „Alo!“ je juče izjavila:
- Istina je da je Igor Rakočević primljen u našu zdravstvenu ustanovu i da se nalazi na Hirurgiji 2. Ništa drugo ne mogu da vam kažem!

Kako saznajemo, Rakočević je stigao u bolnicu u teškom stanju. Usled naglog gubitka krvi, Rakočević je u jednom trenutku ostao bez pulsa, došlo je do srčanog zastoja, pa su dežurni lekari morali da ga reanimiraju! Srećom, uspeli su brzo da stabilizuju njegovo stanje i spasu mu život.
Rakočević je vikend proveo u bolnici na detaljnim ispitivanjima, gde je gastroskopijom utvrđeno da operacija nije neophodna jer nije došlo do pucanja čira, već krvnog suda. Od juče, on se nalazi na kućnom lečenju, gde primenjuje terapiju koja mu je prepisana.
Igorovi prijatelji koji su juče imali priliku da se bliže informišu o trenutnom stanju našeg košarkaša prenose nam da se Igor dobro oseća.
Dragan Kapičić, legendarni košarkaš koji je u velikoj meri zaslužan za Igorov sportski razvoj, bio je juče prilično zatečen situacijom.

Oglasio se na Tviteru
Igor Rakočević je u subotu na svom Tviter profilu napisao:
- Bogat čovek ima 100 želja, a bolestan samo jednu.


- Kada sam čuo šta se dogodilo Igoru, bukvalno sam pao u nesvet. Bio sam šokiran. Igor je izuzetno jak, mlad... Prosto je neverovatno da tako nešto može da se desi čoveku u njegovim godinama, sportisti koji nema gram sala, sve sami mišići... Ništa nije ukazivalo na problem. Nedavno sam mu savetovao da nastavi košarkašku karijeru, da prihvati poziv jednog inostranog kluba. Bitno je da je sad sve pod kontrolom - zaključio je Dragan Kapičić.
Igor Rakočević je, osim za beogradske crveno-bele, u karijeri nastupao za Budućnost iz Podgorice, Minesotu Timbervulfs, Valensiju, Real Madrid, Tau Keramiku, EFES i Montepaski, triput je bio najbolji strelac Evrolige, a sa našom nacionalnom selekcijom osvojio je Eurobasket 2001. i Svetsko prvenstvo godinu dana kasnije u Indijanapolisu.
 

Rakočević: Sada mi je bolje!
Legendarni srpski košarkaš Igor Rakočević zabrinuo je celokupnu javnost neočekivanim odlaskom u bolnicu zbog problema sa čirom. Svi su s nestrpljenjem iščekivali dobre vesti, a reči olakšanja i ohrabrenja stigle su upravo od Igora putem Tvitera.
- Hvala svima na velikoj podršci. Jeste bilo jako neugodno. Zahvaljujući angažovanosti i stručnosti lekara i sestara u Urgentnom centru, sve je prošlo bez ozbiljnih posledica. Već sam kod kuće i mnogo mi je bolje. Hvala vam svima još jednom. Vidimo se na utakmici čim ozdravim - napisao je Rakočević koji svaku priliku koristi da uživo pogleda svoju Crvenu zvezdu.
 

Poslednji komentari
  • Luka Vreme: 19.02.2014 06:18h

    Kazete da mu supruga doktor. Jako neki veliki strucnjak kad nije primatial sim tome cira I dala odgovarajuce terapiju a zivi sa njim. Kako onda tek prepozna ostalo pacijente. Divni su nam doktori u Srbiji blago nama!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP