Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

BIVŠI SELEKTOR KOŠARKAŠA SRBIJE DUDA IVKOVIĆ:

Imamo najgore prvenstvo u Evropi!

Autor: Ekipa Alo! | 28.09.2013 - 07:55:00h | Komentara: 0

Duda Ivković se oprostio od klupe „orlova“ nakon Evrobasketa u Sloveniji. Trofejni stručnjak zasluženo ide u reprezentativnu penziju, a u međuvremenu želi da nastavi s radom na poboljšanju domaće košarke jer smatra da „imamo najgore nacionalno prvenstvo u Evropi“!

Dušan Ivković

Dušan Ivković | Foto: A. Dimitrijević

- Naša liga je bez sumnje najgora u Evropi. Nešto mora da se menja, sezona traje šest meseci, klubovi nemaju nikakvu pomoć, a vode se kao profesionalni, i to je sprdnja. Klubovi potpisuju igrače što kasnije, daju im dve plate, igrači pokušavaju da odu, a nemaju gde. Ako idemo tim putem, imaćemo jednog evroligaša za kojeg će igrati samo stranci. Mi možemo da budemo zemlja košarke, ali pod hitno nešto mora da se promeni, jer sada i juniori traže strance. Zatražiću prijem kod ministra sporta da probamo nešto da uradimo, ako nastavimo ovako da radimo, bićemo ispod zemalja koje su trenutno lošije od nas - rekao je Ivković, gostujući u emisiji „Kažiprst“ na TV B92.


O odlasku sa klupe „orlova“, Duda objašnjava da je tu odluku doneo još pre EP u Sloveniji, ali i da nije želeo da je odmah saopšti igračima.

- Nikada nisam imao dilemu da li da ostanem ili ne. Kada sam zamoljen da vodim reprezentaciju na Evropsko prvenstvo, to sam prihvatio. Još pre početka kvalifikacija, znajući da počinje novi ciklus, smatrao sam da neko drugi treba da preuzme posao. Kada niko nije hteo, ja sam prihvatio posao, iako sam ga još davno završio, još 1995. godine. Ne vidim da je objektivno da se predomislim, ne govorim zbog godina, vreme je da neko mlađi dođe. Teško je da budem pristrasan i da preporučujem svog naslednika, ali mislim da je čovek čije iskustvo treba da bude iskorišćeno Aleksandar Kesar, koji je bio moj pomoćnik. Bilo je prethodnih godina ponuda i zamisli da neko od tih talentovanih ljudi koji se pominju kao kandidati budu u nekom svojstvu uz reprezentaciju, ali su oni odbijali. Sada bi bilo preuranjeno i dosta nekorektno prema ljudima u Košarkaškom savezu Srbije, pre svega Dejanu Bodirogi da ja nešto kažem - objasnio je Ivković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP