Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DRAGAN ĐILAS, PREDSEDNIK KSS, O KOŠARKAŠKOM BUMU DAMA, ZA ALO!:

Ispratili smo princeze, dočekaćemo kraljice!

Autor: D. J. Bužić | 26.06.2015 - 21:30:00h | Komentara: 1

Srpska košarka je pred novom eksplozijom. Bum se već desio na Evrobasketu u Mađarskoj, naše dame su pred osvajanjem zlatne medalje na nikad jačem šampionatu Starog kontinenta.

Vreme slavlja:  Košarkašice Srbije

Vreme slavlja: Košarkašice Srbije | Foto: Tanjug

Srpske gracije, predvođene selektorom Marinom Maljković i prvom zvezdom tima Anom Dabović u nedelju (19, RTS) napadaju zlato, a na tom putu do zvezda stoji ekipa Francuske.


Očekujemo lepe vesti o
regionalnoj ligi


Osim Evrobasketa, Đilas aktivno učestvuje i u konačnom dogovoru oko budućnosti regionalne ABA lige.
- U nedelju očekujte lepe vesti na Bordu FIBA. Igraće se ABA liga, biće pod ingerencijom ULEB-a, ali i prihvaćena od FIBA. Klubovi će biti vlasnici 100 odsto takmičenja i moći će da se nesmetano spremaju za novu sezonu. Dakle, klubovi će igrati u Evroligi i Evrokupu, a nastupi reprezentacije nisu sporni.

Turska je pregažena u četvrtfinalu (75:63), a srpske košarkašice najavljuju vatromet i direktnu kartu za Olimpijske igre u Riju 2016, koju dobija samo prvak Evrope.

Dobar osećaj prati i Dragana Đilasa, predsednika KSS-a, koji u izjavi za „Alo!“ poručuje Beogradu da polako počne da se sprema za novi doček, novi spektakl, ovog puta s košarkaškim gracijama na terasi Skupštine grada.

- Devojke su već sada napravile ogroman uspeh, obezbeđena je medalja, balkon je već njihov! Pred Evrobasket smo ih ispratili kao princeze, zaslužile su da ih dočekamo kao kraljice - kaže Đilas.

Prvi čovek našeg superbasketa razmišlja unapred, reaguje brzo i u razgovoru za naš list prezentuje ideju koja bi lako mogla da se pretvori u nezaboravni događaj.
- Znate da je za 2. jul planirano svečano obeležavanje 20 godina od prvog šampionskog balkona koji su promovisali naši košarkaši, osvajači zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Atini 1995. godine.
Bilo bi idealno da trofejno muško društvo ulepšaju i naše košarkašice. Balkon je već spreman, al’ pustimo selektora Marinu Maljković i njene devojke da završe posao do kraja. Već sada je napravljen fenomenalan rezultat, a naše reprezentativke veruju da mogu još više, da im je mesto na najvišem stepeniku pobedničkok postolja u Mađarskoj - prenosi utiske sa lica mesta Dragan Đilas.

Košarka u  sigurnim rukama:  Dragan Đilas

Košarka u sigurnim rukama: Dragan Đilas | Foto: Đorđe Kojadinović

Đilas dosadio cariniku


Budimpešta-Beograd-Budimptešta. Samo u toku jučerašnjeg dana Dragan Đilas je zbog košarkaških obaveza i sastanaka oko budućnosti ABA lige morao automobilom da skoro leti preko dve granice. Posle prevaljenih 1.200 kilometara u cugu, stiže i na polufinale sa Belorusijom.
- Ovih dana toliko često prelazim srpsko-mađarsku granicu da mi carinici u šali dobacuju: „Opet vi, pa baš ste dosadni“ - prepričava Đilas.

Ana  Dabović

Ana Dabović | Foto: Tanjug/ AP

Ana: Da mi sestra ode u Rio!


Ana Dabović briljira na Evrobasketu. Turkinjama je ubacila 31 poen, pokazala je kako se trojke ubacuju i sa devet metara, a kad treba ume da se našali, da pecne saigračice. Ovog puta joj je meta bila sestra Milica.
- Želim da Srbija ode na Olimpijske igre, da moja sestra konačno vidi taj Rio de Žaneiro. Znate, 33 su joj godine. Mnogo bi joj bilo da čeka novu priliku, znate li gde je 2020. godina. Eto, zbog moje Milice sam dodatno motivisana - rekla je Ana Dabović.

Poslednji komentari
  • gilbert Vreme: 26.06.2015 22:51h

    Bolje bi bilo Djilasu, ako je iole ozbiljan covek, u sta odavno sumnjam, da se mane Ane Dabovic i ostavi devojku da nadje svoj zivot i svoju srecu. Njegovi milioni su tu, ali to sto se oni "zabavljaju" je u najmanju ruku nemoralno sa njegove strane. Za njega je i M. Maljkovic mlada, a ne Ana...pa sta god,i kako god, ja mislim tako

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP