Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

LAKO

Još dve pobede do Evrobasketa

Autor: Ekipa Alo! | 06.09.2012 - 12:02:00h | Komentara: 0

Nema opuštanja, još samo dve pobede i srpski košarkaši obezbediće put u Sloveniju na Evropsko prvenstvo naredne godine. „Orlovi“ su u osmom kolu u Zrenjaninu savladali Slovačku sa 87:62, čime su zajedno sa Izraelom ostali na drugoj poziciji grupe A.

Najbolji u našem timu bili su Nemanja Nedović sa 20 poena, Vladimir Štimac je zabeležio 10 poena i devet skokova, a Nemanja Bjelica 11 poena i pet uhvaćenih lopti.

Duda promešao karte

Duda promešao karte | Foto: Marko Metlaš

Duel sa Slovacima rešen je praktično već na startu, kada su poveli sa 9:0 a prvu deonicu okončali sa 22:10. Na veliki odmor otišlo se sa ugodnih plus 17 (42:25), dovoljna zaliha za opušteniji nastup u drugom poluvremenu. Selektor Dušan Ivković je ravnomerno rasporedio minutažu svih igrača, što je omogućavalo visok tempo tokom treće i četvrte deonice. Na kraju ubedljivih 87:62 za miran put u Talin na duel sa Estonijom u subotu.
- Nismo ništa hteli da kalkulišemo, igrali smo sa svih 12 igrača, koji su manje ili više iskoristili ukazanu šansu. U prvi plan je iskočio Nemanja Nedović, koji je pored talenta, još jednom pokazao kakvu ima energiju i motoriku. Imamo dva dana da se pripremimo za veoma važnu utakmicu u Estoniji. Marko Kešelj je iščašio rame i neće moći da trenira sledećih sedam dana, dok je u sličnoj situaciji i Dejan Musli koji ima velikih problema zbog alergije – rekao je selektor Ivković posle utakmice.

Nedović je briljirao protiv Slovačke

Nedović je briljirao protiv Slovačke | Foto: Marko Metlaš


Zamenik kapitena reprezentacije Srbije, Duško Savanović , proslavio je juče 29. rođendan. Reprezentativni drugovi i članovi Stručnog štaba prilikom ručka u Zrenjaninu, čestitali su popularnom Savanu rođendan i poklonili mu slavljeničku tortu.

Utakmica protiv selekcije Slovačke bila je 62. koju je Duško Savanović odigrao za reprezentaciju.

Povezane vesti:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP