Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

KOŠARKAŠI SRBIJE PROTIV BRAZILA IGRAJU ZA POLUFINALE MONDOBASKETA

Juriš na medalju, pa šta bude!

Autor: M. Zdravković | 10.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dan odluke u Madridu! Srpski košarkaši imaju večeras (18, RTS) lepu šansu da u meču sa Brazilom ispišu novu stranicu istorije kraljice igara. Idemo na medalju, pa šta bude...

Krstić i Varežaoa

Krstić i Varežaoa | Foto: Profimedia

Niko nas nije video u četvrtfinalu Mondobasketa, a sad ni medalja nije tako daleko. Brazilci su nas dobili pre tačno sedam dana u grupi (81:73), ali šta je bilo, bilo je. To se više ne računa, večeras je novi rat, nova prilika za revanš. I to sa kamatom.


Ne zanosimo se, rival ima sjajan tim sa NBA igračima i iskusnog selektora Rubena Manjana, ali imamo pravo da verujemo, pre svega u sebe, što potencira i selektor „orlova“ Aleksandar Đorđević.

SALE: Sada se više smejemo!

Selektor Aleksandar Đorđević kaže i da je ekipa posle trijumfa nad Grčkom nekako zadovoljnija.
- Sada smo više nasmejani, ali nismo potpuno zadovoljni, jer opet tražimo našu šansu. Tražimo dobru igru koja bi nas dovela do nove pobede. Mislim da imamo pravo na to. Verujem u ovaj tim. Pokazali su da znaju kako se dolazi do pobede. Snaga svih nas je u zajedništvu. Od svakoga se zahteva da da sebe i deo svog znanja. Ne mora svako da pruži najviše, već da pokaže najmanje moguće što je potrebno da bi se došlo do polufinala - poručuje Đorđević.

- Brazil je izvanredan protivnik. Istakli su da dolaze po medalju, jaki su na svim pozicijama i odlično utrenirani. Imaju NBA igrače i igraju na izuzetnom fizičkom i atletskom nivou. Pred nama je veliki izazov, ali nemamo od čega da strepimo. Poštujemo svakog protivnika, ne plašimo se nikoga i pokušaćemo da pružimo našu najbolju partiju - poručuje srpski selektor.
Đorđević iskreno očekuje drugačiju utakmicu od one koju smo izgubili prošle nedelje.

- Oni neće da se menjaju. Napašće nas tranzicijom i uz lagane poene. To smo im poklonili u prvoj utakmici na startu. Tu moramo bolje da odigramo. S druge strane, moramo fizički da odgovorimo na njihovu visinu i snagu, naročito na centarskim pozicijama. Ne smemo da dozvolimo da nas iznenade. Moramo da pokušamo da odigramo dobru odbranu, na ovakvim utakmicama je potrebna kompletnost da bi se pobedilo - tvrdi Sale.
Marselinjo Uertas, plejmejker Brazila, takođe očekuje mnogo teži okršaj od onog u preliminarnoj fazi.

ĐORĐEVIĆ: Ne plašimo se nikoga

ĐORĐEVIĆ: Ne plašimo se nikoga | Foto: Profimedia


- Biće to različita utakmica, sa manje koševa. Mislim da ovog puta nijedan tim neće ostvariti veliku razliku tokom meča, već da će biti tesno. Kada dođe do ovakvih utakmica, odbrane su snažnije, manje se poena daje, igra se koš za koš. Poštujemo Srbiju, znamo da je njihova motivacija trenutno zaista velika, posebno posle Grčke i načina na koji su je savladali - ističe Brazilac.
Plejmejker Barselone ceni i poštuje reprezentaciju Srbije.

- Imaju zaista talentovan tim, sa iskusnim Krstićem pod košem. Tu su i veoma dobri i talentovani Bjelica, Bogdanović i Teodosić. Posebno ovaj treći, koji je ubica - tvrdi Marselinjo Uertas.

Brazilci imaju četvoricu u NBA!


Kada je reč o igračima koji nastupaju u NBA ligi, Brazilci su u prednosti jer imaju čak četvoricu reprezentativaca u najkvalitetnojoj košarkaškoj ligi na svetu. To su: Leandro Barbosa (Golden stejt), Anderson Varežao (Klivlend), Nene Ilario (Vašington) i Tijago Spliter (San Antonio). U našem timu nema nijednog igrača u NBA trenutno jer je Miroslav Raduljica nedavno otpušten iz Milvokija.

Ko će da umiri Pomoćnika Boba?


Jasno je da je jedan od najjačih aduta Brazilaca sjajni krilni centar Anderson Varežao (31), koji poput zemljaka fudbalera Davida Luiza ima frizuru kao čuveni Pomoćnik Bob iz „Simpsonovih“.
Videćemo da li naši igrači pod košem imaju rešenje za igrača koji je do sada prosečno beležio 8,2 poena, 7,8 skokova i 1,2 asistencije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP