Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

E, SAD ONO PRAVO: SRBIJA DANAS SA FRANCUSKOM

Kad se „orao“ plašio „petla“?!

Autor: M. Rangelov | 31.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Posle „zagrevanja“ sa Egiptom, srpski košarkaši suočiće se s prvim velikim testom na Svetskom prvenstvu u Španiji. Ako izuzmemo vladare planete Amerikance, te domaćina Španiju, ovo je verovatno najveći mogući izazov za „orlove“.

Štimac će  udariti na  Lovernja

Štimac će udariti na Lovernja | Foto: Profimedia

U meču drugog kola Mondobasketa (danas, 15:30), reprezentacije Srbije odmeriće snage sa ekipom Francuske. U ovaj duel u Granadi, „trikolori“ ulaze kao apsolutni favoriti. Titula šampiona Evrope osvojena u Sloveniji prošle godine, stavlja izabranike selektora Kolea nekoliko koraka ispred ostalih rivala. Ipak, Francuzi na Mondobasketu neće biti ona ista ekipa.

KOLE: Jaki su Srbi!


Selektor Francuske Vensan Kole pred početak Mondobasketa je izjavio:
- Srbja je tim koji nam uvek pravi velike probleme. Uostalom, ne smemo zaboraviti da je to poslednji tim koji nas je pobedio na zvaničnoj utakmici. Igraju veoma agresivno, posebno kod „pik-end-rola“, gde je veoma teško prilagoditi im se. Dobro ih poznajemo i znamo koliko su jaki.

Dovoljno je reći - ne igra Toni Parker! Glavna poluga, čovek koji je gotovo sam doneo zlato na EP, rešio je da posle naporne NBA sezone u kojoj je stigao do prstena uzme slobodno leto. Ulogu lidera ovoga puta preuzeće Tonijev saigrač iz San Antonija, Boris Dijao. Nikolas Batum, još jedna NBA zvezda, predstavljaće motornu snagu „galskih petlova“ na ovom turniru. Francuzi su dobro izgledali tokom pripremnih mečeva, ali tek što je uigrao ekipu, Kole je doživeo pravi šok. Prvo se povredio plejmejker Nando De Kolo, a onda, na samo dan do početka nademtanja, Francuzi su ostali i bez snažnog centra Ijana Maimnija.

Srećom, njega nema: Parker

Srećom, njega nema: Parker | Foto: Profimedia


Srbija je na turniru u Pou, pred francuskom publikom, već jednom nadigrala jakog rivala, i to bez pomoći Teodosića i Krstića. Potrebno je 40 minuta jake odbrane, ali i pametna igra u napadu. Samo bez „jurcanja“, ako izabranici selektora Đorđevića prihvate brz tempo Batuma i drugova, biće u velikom problemu. „Trikolori“ su se u Sloveniji popeli na vrh Evrope, jedini poraz na prvenstvu četa Vensana Kolea doživela je upravo od našeg tima. Tada je na parketu bio i veliki Parker, sada ga nema, prava prilika da Đorđevićevi „orlovi“ naprave podvig. Samo rasterećeno, ulogu favorita prepuštamo Francuskoj, lopta je u njihovom dvorištu. Bjelica i Kalinić moraju da zaustave Batuma, Dijaa bi mogao da primiri Raško Katić. Sa druge strane, Teodosić će svojom lucidnošću „zaludeti“ Diota i Ertela, dok od kapitena Krstića, ali i razigranog Raduljice, treba očekivati potpunu dominaciju u reketu. Momci, Sale, srećno!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP