Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POLUFINALE ABA

Kalinić i Dženkins za Zvezdinu prednost!

Autor: M.R | 14.04.2015 - 22:45:00h | Komentara: 1

U prvom meču polufinala crveno-beli bolji od Partizana - 73:64.

Derbi, ABA liga

Derbi, ABA liga | Foto: A. Dimitrijević

Velika pobeda Crvene zvezde u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige. U ne tako kvalitetnom meču, crveno-beli su nadigrali Partizan - 73:64. 

ABA Liga, Derbi

ABA Liga, Derbi | Foto: A. Dimitrijević

Zvezda je od prvog minuta nametnula svoj tempo igre i na kraju zasluženo slavila. Crno-beli su u nekoliko navrata pretili, ali su raspoloženi Kalinić (13 poena) i Dženkins (19 koševa) odbili sve napade i trasirali put do pobede svom timu.

Nikola Milutnov

Stradalo oko: Nikola Milutnov | Foto: M. Metlaš

Tokom druge četvrtine šampion Srbije je ostao bez Nikole Milutinova. Mladi centar je dobio jak odarac u oko od Jake Blažiča i više se nije vraćao u igru. 

Meč broj dva je na programu već sutra. 

ABA liga, Derbi

U elementu: Čarls Dženkins | Foto: A. Dimitrijević

Četvrta deonica - 73:64
Počelo je poenima Milosavljevića iz teške situacije. Vrlo brzo je uzvratio Kalinić iz ugla. Publika je dugo skandirala njegovo ime, i tek posle dva minuta četvrte deonice u igru sa vratio Marjanović. Partizan je propustio šansu da izjednači i odmah je usledila kazna. Dženkins je pogodio koš uz faul za plus šest. Vodila se velika borba, Mačvan je na sve načine i pored velikog visinskog hendikepa pokušavao da zaustavi Marjanovića. Zvezda nije uspevala da prelomi meč, dok Partizan nije mogao potpuno da se vrati. Na trojku Kalinića, stigao je odgovor Milosavljevića za nastavak drame. Zvezda je bolje odigrala poslednjih nekoliko minuta, posle izgubljene lopte, Akojon je poklonio slobodna bacanja Dženkinsu. Amerikanac je promašio oba. Ali je Zvezda ponovo uhvatila dva ofanzivna skoka i stigla do velikih plus devet. U poslednjih dva minuta Vujošević je u igru ubacio rezerviste, bilo je jasno da će crveno-beli slaviti i stići do velikih 1:0.  
Treća četvrtina - 51:48
Milenko Tepić je ovaj period igre otvorio poenima sa distance. Zanimljivo da je treću deonicu Zvezda počela bez Marjanovića u petorci (uopše nije igrao), dok sa druge strane Partizan nije imao centra na terenu. Početak ovog dela igre obeležila je neefikasnost obe ekipe. Murić je sa četiri vezana poena doveo Partizan do 40:37. Mitrović je bio odličan u trećoj deonici. Posle rampe koju je podelio Muriću, poentirao je uz faul za 43:37. A onda je i Dženkins lagano pogodio i Zvezda se brzo vratila na pristojnih plus osam. Pavlović je stao u nastavku, a odgovornost je preuzeo Edo Murić. Lopta je bila kod Slovenca, jedini je bio sposoban da poentira. Sa druge strane Zvezdu je nosio Dženkins. Amerikanac je uspeo da odbije nekoliko napada rivala. Partizan je na tri minuta do kraja ove deonice četiri vezana poena dobio od Andrića. Posle trojke Kalinića na semaforu je stajalo - 51:45. Trojka Akojona dovela je Partizan na minus dva. Zvezda se vratila preko Kalinića i Cirbesa. Akojon je u poslednjim trenucima treće deonice postavio konačnih 51:48.  

- Veliki problemi za Partizan, Milutinov se uopšte ne zagreva na poluvremenu.

U prvom poluvremenu Pavlović je postigao 11 poena, Vilijams osam, a Dženkins šest.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: ABA liga

Druga četvrtina - 38:31

Drugu četvrtinu Saša Pavlović je otvorio sjajnim poenima uz faul! Posle dva loša napada Partizana, Dženkins je nastavio sa dobrom igrom za 26:15. Pavlović je pogodio trojku, ali je dugom dvojkom uzvratio Dangubić. Crno-beli nisu uspeli da iskontrolišu skok, Zvezda je imala mnogo drugih napada. Jasno je da je u prvih 20 minuta domaćin imao mnogo više raspoloženih pojedinaca, dok u redovima Partizan sem Pavlovića nije bilo igrača spremnog da preuzme odgovornost. Na oko pet minuta do kraja, Murić je trojkom još jednom spustio crno-bele na jednocifrenu razliku - 34:25. U ovom delu igre šampion Srbije se našao u velikom problemu. Blažič je posle jedne rampe koju je dobio, udario Milutinova u oko. Centar crno-belih je morao da napusti teren. Pred sam kraj, crno-beli su uspeli da uhvate ritam, smanjili su na minus pet na oko minut do kraja druge deonice. Bilo je tenzija tokom druge četvrtine. Koškanje Vilijamsa i Murića se brzo smirilo. Zvezda posle prvih 20 minuta vodi 38:31.

ABA liga

Derbi, ABA liga | Foto: A. Dimitrijević

Prva četvrtina - 24:13

Sjajan početak Crvene zvezde! Dve trojke Vilijamsa donele su lepu prednost crveno-belima na startu meča. Partizan je odgovorio preko Pavlvoića. Iskusni as je vezao šest poena. U prvih 10 minuta se igralo u talasima. Usledila je nova serija crveno-belih preko Blažiča za plus osam.  Vilijams je nastavio sa dobrom igrom, dok se šampion Srbije opredelio za više šuteva sa distance. U prvih 10 minuta, Partizan je uspeo da zaustavi Marjanovića, ali nije bilo rešenja za raspucanog pleja crveno-belih. Na dva minuta pred kraj, Mitrović je zakucao za plus devet (20:11). A onda je i dva puta pogodio Dženkins za eksploziju “Pionira” i velikih plus 13. Mačvan je sa penala postavio konačnih 24:13. 

21:00 - Meč je počeo! 

20:53 - Navijača Partizana nema u hali. 

20:45 - Mnogo poznatih faca je u "Pioniru" večeras. Između ostalih tu su košarkaš Marko Kešelj i bivši NBA as, Žarko Čabarkapa.

20:20 - Igrači Partizana su na parketu:

20:18 - Snage policije su na Karaburmi zaustavile oko 80 navijača Partizana koji su želeli da se probiju do hale. 

20:15 - Večerašnji meč će biti četvrti ovosezonski sudar večitih rivala. Zvezda je slavila dva puta (ABA i polufinale Kupa) a Partizan jednom (ABA liga).

20:10 - I pored najava da neće biti pristalica Partizana, na društvenim mrežama se pojavaljuju slike navijača crno-belih iz hale "Pionir".

20:05 - Tenzija je velika, prvi na udaru navijača Crvene zvezde se našao Milan Mačvan:

20:03 - Tokom danu na internetu se moglo pročitati da tapkaroši za ulaznice traže i po 6.000 dinara. Večeras se očekuje da u "Pioniru" budu samo navijčai domaćih.

20:00 - Velike mere bezbednosti. Oko hale su čak tri prstena, niko ne može da priđe "Pioniru" bez karte.

SASTAVI:
Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dženkins, Blažič, Jović, Marjanović, Cirbes, Tejić
Partizan: Akojon, Pavlović, Murić, Marinković, Dalo, Milutinov. Milosavljević, Mačvan, Đumić, Andrić, Milutinović, Bezbradica.

Konačno! Košarkaška Srbija podrhtava! Polufinale ABA lige i duel Crvene zvezde i Partizana za Evroligu može da počne. Večeras sve pada u vodu, u ovakvom meču ništa ne važi. Ni trenutna forma, ni domaći teren, derbi utakmice rešava inspiracija pojedinaca. Neka večeras u “Pioniru” pobedi košarka.

Ima  podršku  trenera: Markus  Vilijams

Zvezdin dirigent: Markus Vilijams | Foto: Marko Metlaš

Aleksandar Pavlović

Od njega mnogo zavisi: Aleksandar Pavlović | Foto: Marko Metalaš

Poslednji komentari
  • ćela Vreme: 15.04.2015 00:27h

    A baš sam se ponadao, kad ono prc !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP