Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POLUFINALE ABA LIGE

Kalinić nosio Zvezdu na korak od Evrolige!

Autor: M.R | 18.04.2015 - 22:53:00h | Komentara: 3

Crveno-beli nadigrali Partizan sa 85:95.

Derbi, ABA liga

Derbi, ABA liga | Foto: M. Šurjanac

Zvezda je na korak od Evrolige! Brejk crveno-belih u paklu "Pionira" - 85:95. Gosti su odigrali sjajnu utakmicu i na kraju zasluženo slavili. Tokom celog meča momci Dejana Radonjića su diktirali tempo igre. Partizan je uspeo da se vrati u poslednjoj deonici, ali nije bilo rešenja za sjajnog Kalinića. Novi okršaj večitih na programu je već sutra.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Šurjanac

Najefikasniji akter duela bio je Nikola Kalinić sa 25 ubačenih poena, dok je Partizan predvodio Milosavljević sa 23 koša.

Četvrta četvrtina -  85:95.
Partizan je uspeo da za svega nekoliko minuta smanji prednost večitog rivala na samo jedan poen. Trojka Milana Mačvana potpuno je vratila crno-bele u igru. Usledio je brz odgovor Nikole Kalinića iz ugla a onda i poeni Cirbesa za plus šest crveno-belih. Za tili čas Zvezda se odlepila na plus od 11 poena. Partizan je trojkama Murića prednost večitog rivala uspeo da smanji na sedam poena. Ali i ovaj napad šampiona Srbije, uslovno rečeno gosti uspeli su da odbiju. Zvezda je zasluženo slavila -  85:95.

Derbi, ABA liga

Derbi, ABA liga | Foto: A. Dimitrijević

Treća četvrtina - 62:73
Posle namerne lične Akojona, Zvezda nije uspela da iskoristi dva slobodna bacanja i napad. Partizan se vratio na plus šest nakon zakucavanja Milutinova. Sa druge strane crveno-belima je proradilo oružje iz prve utakmice, ofanzivni skok. Trojka Dženkinsa odvela je crveno-bele na novu dvocifrenu prednost. Uzvratio je Milosavljević poenima uz faul Kalinića (četvrta lična). Na oko četiri minuta do kraja Dženkins je novom trojkom bukvalno nokautirao Partizan. Amerikanac je posle ukradene lopte Jovića pogodio van linije 6.75 za velikih plus 16 crveno-belih. Ovaj deo igre obeležila je i glupost Saše Pavlovića. Najiskusniji prvotimac crno-belih je bez lopte udario Lazića i tako zaradio tehničku grešku. Na oko tri minuta do kraja Zvezda je imala 16 poena prednosti. Partizan je pokušavao da se vrati u meč, ali nikako nije uspevao da “pokupi” loptu pod svojim košem - 62:73.

- Milosavljević je ubacio 12 poena, dok Zvezdu predvodi Kalinić sa 14 datih koševa.

Derbi, ABA liga

Derbi, ABA liga | Foto: M. Metlaš

Druga četvrtina - 44:51
Zvezda je u drugu deonicu ušla mnogo bolje! Poeni Kalinića odveli su crveno-bele na velikih plus 10. Na startu ovog perioda igre došlo je i do sitnih čarki na terenu, ali su se strasti brzo smirile. Partizan nije uspeo da uspostavi svoj ritam, crveno-beli su bili sjajni u odbrani. Trojka Dženkinsa odvela ja Zvezdu na plus 11. Tim Dejana Radonjića je i u ovoj deonici platio ceh agresivne igre. Bonus je ispunjen već posle četiri minuta. Nakon 30 sekundi i crno-beli su ispunili bonus. Gosti nisu spuštali ritam, trojka Kalinića odvela je Zvezdu na velikih plus 14. Sa druge strane crno-beli su bukvalno “porađali” koševe. Drugu deonicu obeležio je i veliki broj faulova. Zahvaljujući Milenku Tepiću Partizan je uspeo da uhvati priključak i na odmor ode sa minus sedam.   

Derbi, ABA liga

Derbi, ABA liga | Foto: M. Metlaš

Prva četvrtina - 20:26 
Marjanović dobro počinje utakmicu! Centar crveno-belih iz teške pozicije postiže poene. Bobi je odmah pogodio i dva slobodna bacanja, pa je već posle dva minuta izjednačio svoj skor iz meča broj dva. Poeni Mačvana na asistenciju Pavlovića predstavljali su prvu prednost crno-belih na ovom meču - 6:4. Posle namerne lične greške Blažiča, Partizan je imao prednost od 10:6. Uzvratio je Marjanović uz faul, već posle četiri minuta, centar crveno-belih je nanizao sedam poena. Marjanović je bukvalno sam igrao u prvih 10 minuta. Kalinić je naterao Vujoševića da zatraži minut odmora. Trojka reprezentativca Srbije, odvela je crveno-bele na plus tri - 13:16. Posle odličnog prodora Jovića, Partizan je uzvratio trojkom Akojona za 16:18. Zvezda je odigrala odlična tri minuta, brzo su crveno-beli stigli do plus osam. 

21:00 - Meč je počeo! 

20:56 - Prema nekim procenama u "Pioniru" je trenutno preko 8000 ljudi. 

20:50 - U hali je baš "vruće":

20:45 - Velike ovacije za Duška Vujoševića:

20:33 - Igrači oba timu su na zagrevanju.

20:30 - Rezultat u seriji je 1:1. Prvi meč dobila je Crvena zvezda 73:64, dok su crno-beli uzvratili u drugom sa 70:68.

20:02 - "Pionir" je već ispunjen do poslednjeg mesta:

20:00 - Jaka Blažič je na udaru navijača Partizana:

19:45 - Ispred "Pionira" je velika gužva. Navijači traže kartu više.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

SASTAVI:
Partizan: Akojon, Pavlović, Tepić, Murić, Marinković, Dalo, Milutinov, Milosavljević, Mačvan, Đumić, Andrić, Bezbradica.
Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Kalinić, Tejić, Dženkins, Jović, Cirbes, Marjanović.

Posle kratke pauze vreme je za novo usijanje - meč broj tri! Rezultat u polufinalnoj seriji ABA lige između Partizana i Crvene zvezde je 1:1, a večiti ponovo istrčavaju na teren. Crno-beli će večeras imati veliki vetar u leđa. “Pionir” će biti ispunjen do poslednjeg mesta. Očekuje nas 40 minuta bespoštedne borbe! 

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

Poslednji komentari
  • Duki Vreme: 19.04.2015 07:11h

    Zbog odbijanja doping kontrole slede drakonske kazne. Proverite!

  • Duki Vreme: 19.04.2015 09:04h

    Zasto izbegavate da objavite da se trazi doping kontrola?

  • ćela Vreme: 19.04.2015 10:00h

    Šta se od njih očekuje ??? Kakva publika, takav trener, takvi i igrači -bokseri ( Saša, Edo, Mačvan ....). Indija .... Pakistan....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP