Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ERGIN ATAMAN, TRENER GALATASARAJA, JUČE JE BIO NAJČUVANIJA OSOBA NA SVETU

Kamena faca!

Autor: D. Ostojić | 17.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

U danu visokorizične utakmice 3. kola top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja, srpska policija je na ulicama srpske prestonice patrolirala u dosad neviđenom broju.

Nije mu bilo svejedno: Trener Ergin Ataman

Nije mu bilo svejedno: Trener Ergin Ataman | Foto: Marko Metlaš

Prema informacijama do kojih je došao „Alo!“, za ovu priliku je bilo angažovano čak 5.000 čuvara javnog reda i mira (uključujući i one na samoj utakmici). Toliko obezbeđenje je dosad angažovano samo u danima „Parade ponosa“.


U svakom slučaju, do meča je sve proteklo u najboljem redu, a reporteri našeg lista su u stopu pratili ekspediciju Galatasaraja koja je juče boravila u srpskoj prestonici.

Pun aerodrom „plavaca“

Pun aerodrom „plavaca“ | Foto: Marko Metlaš


Reporteri „Alo!“, koji su u Surčinu dočekali košarkašku ekspediciju iz Istanbula, javili su da je u 12.12 sleteo avion „Turkiš erlajnza“ sa gostima. Oko aerodromske zgrade nalazilo se oko 100 policajaca. Prisutne su bile sve strukture MUP-a - saobraćajna policija, Žandarmerija, PTJ, policajci u civilu, čak i pripadnici komunalne policije.

Poslednji izašao iz aviona: Zoran Erceg

Poslednji izašao iz aviona: Zoran Erceg | Foto: Marko Metlaš


Na prostoru uz samu aerodromsku zgradu, od međunarodnih dolazaka pa sve do autobusa koji je primaknut na metar do izlaznih vrata, policija je napravila špalir u čak dva reda. Kroz tampon-zonu nisu mogli da prođu ni putnici koji su sleteli u Srbiju dok se gužva nije razišla. Bezbednost je podignuta na najviši mogući nivo i na prilazima aerodromu, duž autoputa su se na svakih 50 metara nalazili saobraćajci i žandarmi. Autobus koji je prevozio košarkaše Galate do hotela obezbeđivalo je na desetine vozila - marica, džipova...

Policija ceo dan pokrivala grad

Policija ceo dan pokrivala grad | Foto: Marko Metlaš

 
U centru pažnje je, svakako, bio Ergin Ataman, trener Galatasaraja, koji je u prvom trenutku čak i od premijera Srbije Aleksandra Vučića proglašen za nepoželjnu osobu u Srbiji. Trener Galate je u 12.38 ušao u autobus koji je nastavio ka hotelu. Na Atamanu se primećivala „kamena faca“, bez ikakvih emocija. On, kao ni ostali članovi turske ekspedicije, ovom prilikom nisu želeli da daju izjave.
Samo što su se košarkaši i stručni štab smestili u hotel „Hajat“, čelnici Galatasaraja su posetili grob Zvezdinog navijača Marka Ivkovića. Do početka utakmice nije bilo nikakvih incidenata.

| Foto: Marko Metlaš


Turci čitaju knjige o kriznim situacijama!


Čelnici Galatasaraja su dolazak u Beograd shvatili kao težak krizni trenutak, pa su čak u pomoć pozvali knjigu i nauku kako bi ga lakše prebrodili. Radi se o delu „Menadžer: Unutar umova najvećih fudbalskih lidera“ autora Majka Karsona, na čijoj su se naslovnici našli likovi Vengera, Murinja i Fergusona. Jedan od članova ekspedicije turskog kluba uslikan je sa knjigom koja vam nudi odgovore na sledeća pitanja: Kako izvući maksimum iz najvećih talenata? Kako naterati igrače da vam budu lojalni? Kako da preokreneš stvari u kriznim trenucima? Kako da obezbediš dugoročni uspeh? Kako da funkcionišeš mirno pod pritiskom? Problemi su isti, smatra autor, bilo da vodite sportski klub ili firmu, ali je pitanje koliko je to pomoglo Turcima sinoć...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP