Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

KK CRVENA ZVEZDA

Katić: I protiv Cibone na pobedu

Autor: N.J./KK Cvena Zvezda | 29.03.2014 - 13:59:00h | Komentara: 0

Centar Zvezde Raško Katić izjavio je da je meč protiv Cibone važan za ekipu, a pre priče o narednoj utakmici još jednom je sumirao utiske o četvrtfinalnom duelu Evrokupa protiv Budiveljnika

U ovoj sezoni košarkaši Crvene zvezde Telekom idu korak po korak i ostvaruju zacrtane ciljeve. Nakon istorijskog uspeha i izborenog polufinala Evrokupa u veličanstvenom ambijentu Kombank arene crveno-bele očekuje novi, a ujedino i poslednji izazov u ligaškom delu regionalnog takmičenja. U nedelju sa početkom od 16 časova Cibona će u Draženovom domu ugostiti četu trenera Radonjića.

Igrač koji  pravi razliku:  Raško Katić

Raško Katić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Iako je Crvena zvezda odavno obezbedila pol poziciju pred Fajnal for ABA lige crveno-beli ističu da će motivisano pristupiti utakmici u Zagrebu. Centar Zvezde Raško Katić izjavio je da je meč protiv Cibone važan za ekipu, a pre priče o narednoj utakmici još jednom je sumirao utiske o četvrtfinalnom duelu Evrokupa protiv Budiveljnika:
- Bila je jako teška utakmica od početka do kraja za igranje, a verujem i za gledanje. Gotovo svi smo odigrali na nedovoljno dobrom nivou u napadu, dok je odbrana znatno bolje funkcionisala i održala nas u igri do samog kraja. U završnici je povukao Dženkins i doneo nam pobedu – započeo je priču Katić, a potom dodao:
- Na kraju se gleda samo rezultat koji je fenomenalan. Posebno nas raduje što smo ih naterali na veoma mali broj poena jer smo sa tom željom i ušli u utakmicu – izjavio je uzdanica pod košem trenera Radonjića.
Crveno-beli se nalaze u žestokom ritmu. Utakmica protiv Cibone u Zagrebu im dolazi samo četiri dana nakon fizički i emotivno iscrpljujućeg meča sa Budiveljnikom u kom su slavili nakon produžetka. Međutim, Katić ističe da će košarkaši Zvezde motivisano pristupiti utakmici koja za njih nema rezultatski značaj:
- Utakmica sa Cibonom dolazi u nezgodnom trenutku. To je poslednji meč u ligaškom delu ABA lige i za nas nema rezultatski značaj jer smo već obezbedili prvu poziciju. Ipak, meč je značajan za koeficijent za Srbiju i pokušaćemo da odigramo još jednu dobru utakmicu. Želimo da završimo ligu bez kalkulacija, kako smo igrali do sada i da kao veliki tim idemo i u ovoj utakmici na pobedu.
Eventualnim trijumfom u Zagrebu izabranici Dejana Radonjića bi rešili dilemu oko protivnika u polufinalu Fajnal fora ABA lige i to bi upravo bila Cibona. Ipak, misli crveno-belih ne idu u tom smeru.
- Ponavljam, ne bavimo se kalkulacijama. Mi pred svaku utakmicu razmišljamo samo da odigramo najbolje što možemo i ispunimo zacrtane ciljeve. Od početka sezone smo te ciljeve uglavnom i ostvarivali, a sledeći i ujedino najveći je da uđemo u Evroligu sledeće godine. Pokušaćemo da trijumfujemo u Zagrebu u želji da završimo ligu sa što većim brojem pobeda – rekao je Katić i zatim dodao:
- Što se tiče samog protivnika na Fajnal foru voleo bih da to bude Cibona. Najviše zbog toga da bi u polufinalu imali šansu da pobedama i u narednoj sezoni Srbija ima dva predstavnika u Evroligi – završio je razgovor Raško Katić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP