Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

EPILOG INCIDENATA NA VEČITOM DERBIJU

Kazne pljušte, svi nezadovoljni!

Autor: Ekipa Alo! | 06.04.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Posle izrečenih kazni od strane direktora Agroživ Superlige Srbije Predraga Bojića, zbog incidenata koji su se dogodili na utakmici Crvena zvezda - Partizan, večiti rivali imali su niz zamerki.

Incidenti gurnuli  Partizanov trijumf u drugi plan

Incidenti gurnuli Partizanov trijumf u drugi plan

- Partizan odluku direktora takmičenja (Predraga Bojića) o kažnjavanju aktera utakmice smatra skandaloznom. Očigledno je da primenjuje dvostruke aršine pri donošenju odluka. Ne propušta se ni jedna prilika da se Partizan drastično kazni, a diskriminišu se igrači i funkcioneri kluba iz Humske.

Konstatujemo da je ogroman strah i pritisak prisutan kod direktora takmičenja zbog raznoraznih uticaja, što se jasno vidi iz njegovih skandaloznih odluka. Partizan do daljeg povlači svog člana iz Predsedništva lige. U ovakvim okolnostima ne vidimo svrhu našeg učešća u daljem radu – stoji u saopštenju crno-belih.
Saopštenje za javnost izdali su i crveno-beli.

- Direktor lige Predrag Bojić ponovo je proizvoljno kažnjavao, još jednom pokazavši da mu aršini prilikom sankcionisanja nisu jednaki i zbog toga KK Crvena zvezda Telekom izražava najoštriji protest. Delegat utakmice Zoran Dimitrijević u svom izveštaju, koji smo iz kancelarije Lige dobili na uvid, nije naveo nekoliko primera više nego nesportskog ponašanja prema sudijama ove utakmice od strane predstavnika KK Partizan mts.
Promaklo mu je pljuvanje sudije Uroša Obrkneževića od strane Dragana Todorića, kao i fizički nasrtaj i štipanje za leđa istog arbitra od strane trenera Partizana Duška Vujoševića. To delegat Dimitrijević, nije želeo i nije „smeo“ da vidi, ali kamerama to ipak nije moglo da promakne. Dalje, suđenje je ocenio kao vrlo dobro, a sve sudije sa pomenute utakmice su kažnjene (Obrkenežvić sa tri utakmice zabrane delegiranja, a Nešković i Mažić sa po jednom utakmicom bez prava delegiranja).
S obzirom na ovako sraman izveštaj službenog lica čiji je posao bio da obavesti direktora lige o svemu onom što se desilo na utakmici, drugačije kazne možda i nismo mogli da očekujemo – stoji između ostalog u saopštenuju Zvezde i dodaje se da je Bojić proizvoljno izdavao kazne ne pridržavajući se jasnih pravila, te da je njegov kredibilitet time stavljen pod lupu.

Kako je Bojić presudio

*DUŠKO VUJOŠEVIĆ neće moći da vodi ekipu protiv Vojvodine i Slobode, a na sve to tehnička greška koštaće ga 23.600 dinara.
*DAVIS BERTANS moraće da preskoči meč sa Vojvodinom.
*DRAGAN TODORIĆ je zbog nesportskog ponašanja prema sudiji Obrkneževiću kažnjen sa 59.000.
*CRVENA ZVEZDA kažnjena je sa 177.000 dinara i jednim mečom zabrane prisustva publike zbog propusta u organizaciji i nekorektnog navijanja.
*BOJAN SUBOTIĆ zaradio je kaznu od 59.000 dinara.
*DEMARKUS NELSON dobio je po džepu u iznosu od 23.600 dinara.
*SUDIJE Mažić i Nešković suspendovani su na po jedan meč.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP