Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

REPORTER NAŠEG LISTA PRVI ĐAK BUDUĆEG KOŠARKAŠKOG TRENERA

Kecman održao lekciju novinaru Alo!

Autor: D. Ostojić | 27.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dušan Kecman (37) u nedelju će poslednji put istrčati na teren „Pionira”, kao košarkaš. Biće to njegova oproštajna utakmica koja će imati humanitarni karakter. Već od ponedeljka, legenda crno-belih će se okrenuti novom životnom pozivu. Postaje košarkaški trener!

reporter  našeg lista prvi đak  budućeg košarkaškog  trenera

Reporter našeg lista prvi đak budućeg košarkaškog trenera | Foto: Oliver Bunić

Dosad smo ga ocenjivali kao igrača, odsad ćemo ga hvaliti i kritikovati kao stručnjaka. Za početak, banuli smo mu na prvi trenerski čas, i to na terenu u Novom Beogradu, baš tamo gde je napravio prve košarkaške korake. Ukratko, Dule nam je očitao lekciju - od vođenja lopte, dvokoraka, do šuta kojim se proslavio u bogatoj, trofejnoj karijeri.


- Brzo učiš i slušaš šta ti se kaže, to mi se sviđa. Nadam se da će i momci s kojima budem radio u budućnosti biti slični tebi - poručio nam je usred treninga Kecman.

Stigli smo na trening  „tvrde ruke”, a čas  napustili kao pravi trojkaši

Stigli smo na trening „tvrde ruke”, a čas napustili kao pravi trojkaši | Foto: Oliver Bunić


Hteli smo da ga proverimo i van linije od 6,75 metara, da vidimo da li nam je učitelj „zarđao”, možda... Dohvatio je loptu, zauzeo stav i onda - opa! Pet od pet u trojkama. Ubrzo je i novinaru „Alo!” namestio ruku. Nismo bili loši - svega dva promašaja. Najveći deo zasluga pripisujemo našem treneru...
Na temu trenerskog poziva Kecman priznaje da je učio od najboljih, što će mu sigurno olakšati posao kojim planira da se bavi u budućnosti.

Učio sam  od najboljih  - od Vujoševića,  Obradovića...: Dušan Kecman

Učio sam od najboljih - od Vujoševića, Obradovića...: Dušan Kecman | Foto: Oliver Bunić


- Do neke tridesete godine nisam bio siguran - želim li uopšte da budem trener po završetku igračke karijere. A onda, kad sam prelomio, upijao sam svaku trenersku odluku, prihvatao svaki savet, potez... Hvala Bogu, imao sam od koga da učim. Dule Vujošević i Željko Obradović su vrhunski treneri, mnogo znaju i umeju da prenesu znanje na igrače - otkriva nam jedan od najboljih šutera koje je naša zemlja ikada imala.

Na Kecmanovom oproštaju Radmanović, Peković, Bo...
 

Legendarni bek saopštio je kompletan spisak aktuelnih i bivših košarkaša koji će igrati na humanitarnom spektaklu. Njegov oproštaj od košarke svojim prisustvom uveličaće: Goran Ćakić, Novica Veličković, Vule Avdalović, Ognjen Aškrabić, Marko Kešelj, Uroš Tripković, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Branko Sinđelić, Žarko Čabarkapa, Miroslav Berić, Petar Božić, Dragan Lukovski, Slaven Rimac, Krešimir Lončar, Slavko Vraneš, Milan Gurović, Vladimir Radmanović, Duško Savanović, Aleksandar Rašić, Nikola Peković, Vladimir Lučić, Luka Bogdanović, Dejan Milojević, Miroslav Raduljica, Nemanja Jaramaz, Bogdan Bogdanović, Nikša Prkačin, Bo Mekejleb. Treneri su Duško Vujoševic i Nataša Kovačević, odnosno Miroslav Nikolić i Marina Maljković.
Cene ulaznica za meč (nedelja, 17) su 300 dinara, a sav prihod od prodaje karata biće namenjen dobrotvornim akcijama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP