Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ŠKOLUJE SE U NBA

Kecman uči u Minesoti!

Autor: M.R | 06.03.2015 - 14:57:00h | Komentara: 0

Sjajni as se pored Filpa Sandersa sprema za trenerski poziv.

Dušan Kecman i Nikola Peković

Dušan Kecman i Nikola Peković | Foto: Dušan Kecman

Posle zvaničnog i spektakularnog oproštaja od košarke mnogi su se pitali “Gde je i šta radi Dušan Kecman”. Popularni Kec kao da je u  zemlju propao. Šalu na stranu, pouzdani šuter je otvorio novo poglavlje u svom životu.
Kecman je otišao “preko bare” i to u Minesotu. U ovom hladnom gradu nije turistički, rešio je da o trenerskom pozivu uči u kolevci igre pod obručima.
- Trenutno sam u Minesoti. Hteo sam da vidim kako se radi u NBA ekipama, pa sam zamolio mog velikog prijatelja Nikolu Pekovića da pita trenera Flipa Sandersa da li mogu da dođem i gledam treninge. Hteo sam da uporedim rad u Evropi sa načinom na koji se radi u NBA. U ovom periodu rad nije naporan, jer je sezona u jeku a utakmice svaki drugi dan - počinje priču Kecman.

Dušan Kecman

Dušan Kecman | Foto: Dušan Kecman

Bivši as Partizana pomno prati rad “vukova”.
- Prvo što sam primetio je drugačiji odnos trenera i igrača. Stalno je prisutna priča, šala... Sve se bazira na razmeni mišljenja. Nema striktne discipline kao u Evropi. Svi su uključeni u komunikaciju. Stalno neko nešto govori, daje svoje mišljenje o napradu, odbrani...U Evropi igrači obično ćute dok trener govori. Naravno, trenerova se poštuje. Utakmice se toliko brzo ređaju da nema mnogo analiziranja prethodnih mečeva, već se odmah ekipa okreće sledećem protivniku. O razlikama u igri se mnogo zna, pa se bivši srpski košarkaš više koncentrisao na pripremu utakmice, filozofiju igre, organizacione detalje - objašnjava Kecman.

Duštan Kecman

Trening iz Kecmanove perspektive| Foto: Dušan Kecman

U Americi najviše vremena  provodi sa Nikolom Pekovićem.
- On je ovde velika zvezda. Izuzetno ga poštuju i napravio je sjajne rezultate. To poštovanje često prelazi u obožavanje. Gde god da se pojavi, ljudi ga pozdravljaju, žele da ga nešto pitaju ili se slikaju sa njim. Često komentarišu koliko je jak! Šteta što ima problema sa povredama ali sam siguran da će biti još bolji kada to prevaziđe.

Nikola Peković

Podrška za Duleta: Nikola Peković | Foto: Dušan Kecman

Peković je u Minesoti najbliži sa Rikijem Rubijom, španskim košarkašem koga poznaje i Kecman iz vremena dok je igrao u Huventudu i Barseloni.
- Osim o košarci pričali smo i o fudbalu i svi zajedno gledali meč Mančester siti-Barselona. Znam da ljubitelje košarke interesuje i Evropsko prvenstvo, Španci mnogo očekuju od šampionata. Malo smo se šalili ko će da pobedi, on je ubeđen da će Španci da nas savladaju, Pekmen i ja smo sigurni u pobedu Srbije pa ćemo da vidimo...„
Ipak, više emocija bilo je kada su Peković i Kecman gledali meč Partizan-Crvena zvezda u nedelju uveče.
- Uh...gledali smo tu utakmicu. Bilo je sjajno. Navijali smo sve vreme...Jako bitna pobeda za Partizan, odlično su odigrali. Jako je bitno za interes srpske košarke da se Partizan i Zvezda ne sretnu u polufinalu ABA lige - kaže Kecman

Kevin Garnet

Kecman je prisustvovao i njegovom povratku u Minesotu: Kevin Garnet | Foto: Dušan Kecman

Dušan nema dilemu, iz Amerike stiže u “Pionir” na akciju “Grobari za nas”.
- Istina je da ću zbog vremenske razlike imati problem da se prilagodim, a nisam iskreno ni trenirao neko vreme ali moram da kažem da se zaista radujem tom meču. Nekoliko dana pričam o tome sa prijateljima i saigračima. Biće sjajno - završava priču Kecman. 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP