Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

JOROVIĆ RIZIKOVAO KARIJERU ZBOG REPREZENTACIJE

Klinci, učite na mom primeru!

Autor: S. Vrakela | 19.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Branko Jorović, prošlogodišnje najprijatnije individualno iznenađenje ABA lige, ušao je u istoriju ovdašnje košarke ne zbog talenta koji zbog povreda nikada nije do kraja iskoristio, nego zbog činjenice da je reprezentaciji dao bukvalno sve, pa i milionski ugovor u Španiji. Te 2006. godine, samo sedam dana pre početka Svetskog prvenstva u Japanu, povredio je leđa, zbog čega mu je i karijera bila ugrožena.

Posle povrede su me zaboravili, ostao sam potpuno sam: Branko Jorović

Posle povrede su me zaboravili, ostao sam potpuno sam: Branko Jorović

Nikada se nije štedeo, uvek mu je igranje za reprezentaciju bilo san i kada je došao u situaciju da ga ostvari, zla sudbina se poigrala sa Čačaninom.
- Samo sedam dana ostalo je do početka Mundobasketa kada sam se povredio na pripremnom turniru tadašnje Srbije i Crne Gore u Singapuru. Propao je dogovor sa španskom Đironom i usledila je duga pauza.

Bio je to najgori period u karijeri. Ne kajem se, na to što se desilo nisam mogao da utičem jer dres sa državnim grbom mi je uvek bio svetinja, najveća moguća čast - počinje priču za „Alo!“ Jorović.
Da stvar bude još tužnija, ljudi iz KSS-a nisu se utrkivali ko će pre da pozove i ponudi pomoć.

- Brzo su me svi zaboravili, ostao sam potpuno sam. Samo me je tadašnji sekretar Predrag Bojić pozvao da pita kako sam. Možda je baš moj slučaj loš primer zbog kojeg danas imamo toliko „neopravdanih izostanaka“. Ali, treba reći da nemamo samo mi te probleme, već i ostatak Evrope.
Drugačije su sada okolnosti, pa i vrednosti, pa zato obe strane i igrači i savez moraju bolje da sarađuju. Igrači se povređuju zbog sve napornijih sezona, a funkcioneri bi trebalo da se raspituju za njihovo zdravlje i stalno ih prate. Mislim da je svima u interesu da se pokažu u najboljem svetlu, to bi trebalo da bude zajednički cilj kojem će se svi posvetiti - smatra Jorović.
Nameće se pitanje može li Srbija i ovako oslabljena do dobrog rezultata.
- Ako se stvori dobra hemija u timu, onda je odgovor pozitivan. Većina igrača je na početku karijere i ovo je prilika da se dokažu na velikoj sceni. Verujem u njih - zaključio je Jorović.

Ne biram sunce ili sneg, već dobre uslove!


Do početka nove sezone ostalo je još dosta vremena, a Branko Jorović kvalitetno koristi ostatak „odmora“.
- Na odmoru sam samo formalno jer svakog dana radim individualno kako bih se što bolje spremio za sledeću sezonu. Iskreno, ne biram gde bih voleo da igram jer destinaciju ne biram po suncu ili snegu, već po kvalitetnoj ponudi i zdravoj sportskoj sredini. Posle možda najbolje sezone u karijeri, siguran sam da ću naći angažman po meri - s pravom je samouveren Jorović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP