Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

MARIN SEDLAČEK, KOŠARKAŠKI TRENER, O PREDSTOJEĆEM DERBIJU:

Ključni čovek: KATIĆ!

Autor: V. Nestorović | 03.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Novi košarkaški derbi nas očekuje večeras (21, “Pionir“), ovog puta u domaćem šampionatu. Crvena zvezda će kao formalni domaćin imati apsolutnu podršku sa tribina, pojačanu „prvom ekipom“ sa Severa, koja inače bojkotuje Jadransku ligu.

P

Igrač koji  pravi razliku:  Raško Katić

Igrač koji pravi razliku: Raško Katić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

osle tri vezane pobede u međusobnim duelima u regionalnom takmičenju i u Kupu Koraća, crveno-beli su favoriti, a to tvrdi i košarkaški stručnjak Marin Sedlaček.


- Partizan je izgubio Gordona u odnosu na prošli derbi. Amerikanac je bio veoma bitan igrač u rotaciji crno-belih, pogotovo u drugom delu sezone, ali ne i ključni za šampiona. Derbi i sada može da stvori nekog heroja iz senke koji će presuditi meč. Oba tima su kvalitetna, a trenutna inspiracija pojedinca može da odluči pobednika - smatra Sedlaček, koji za „Alo!“ analizira startne petorke večitih...

Do poslednjeg  daha: Košarkaši  večitih rivala

Do poslednjeg daha: Košarkaši večitih rivala | Foto: Oliver Bunić

ALO! TEST

KO IMA BOLJE STARTERE

PLEJ
Nelson 0,5
Vesterman 0,5
Dva stranca koja su u isto vreme igrali i u Francuskoj. Nelson je iskusniji od Vestermana, čije vreme tek dolazi. Zavisiće dosta i od trenutne inspiracije, a na toj poziciji bitku mogu da vode i Gordić s jedne i Cvetković s druge strane.

BEK
Rakočević 1
Milosavljević 0
Po kvalitetu i osvojenim trofejima, Rakočević je u prednosti. Ne treba zaboraviti i da je Milosavljević povređen, videćemo koliko se oporavio.

KRILO
Skot 0
Lučić 1
Mnogo više dobra igra Lučića znači za Partizan nego Skotova za Zvezdu. Skot je odlično počeo sezonu, usledile su oscilacije, stigla ga je i povreda. Kapitenu Partizana dajem prednost.

KRILNI CENTAR
Savović 1
Bertans/Gagić 0
Odlaskom Gordona ostalo je upražnjeno mesto. Savović igra dobro u oba smera, u ofanzivi i u defanzivi. Ostaje da se vidi koga će Vujošević kombinovati na četvorci. Moguće je i Gagić da odradi tu ulogu, dok je Bertans sjajan šuter. Biće ipak teško očekivati neke duele Savovića i Bertansa, ima tu raznih opcija.
CENTAR
Katić 1
Gagić/Mulsi/Lovernj 0
Katić jeste igrač koji pravi razliku. S druge strane, ne bih nikoga potcenjivao u trilingu centara Partizana: Musli, Gagić, Lovernj. Gagić ima neverovatnu hrabrost i borbenost. Ta agresivnost nije tipična za centra, ali zbog toga ponekad ulazi mnogo rano u nevolje s penalima.

Partizan odbio Zvezdine karte!

Čelnici KK Partizan su juče odbili 400 karata koje im je ponudio predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.
- Nije još vreme da na derbi dođu i gostujući navijači. Bolje je sačekati početak sledeće sezone, pa se dogovoriti. Sada neka budu tu samo navijači domaćina jer tako će automatski biti smanjena mogućnost incidenata, a i ako ih bude, znaće se ko je odgovoran. Ne možemo pod hipotekom događaja u Kragujevcu da prihvatimo ovu ponudu - objasnio je trener crno-belih Duško Vujošević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP