Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DRŽAVA JOŠ JEDNOM NASAMARENA ZBOG SPREGE IZMEĐU NAVIJAČA I KLUBOVA

Klubovi daju legitimitet huliganima

Autor: Ekipa Alo! | 21.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Dan posle nezapamćenog incidenta u hodniku dvorane „Pionir“, kada su se pesnicama razračunali trener Duško Vujošević i jedan od vođa „delija“ Stevan Sojić, sve smo bliže zvaničnom zaključku da se, zapravo, nije desilo ništa! U kakvom je pravcu sve krenulo, ispostaviće se da su se ovim uličarskim manirom poslužila dva službena lica (!?), kao i da ih takav tretman u društvu amnestira od bilo kakve krivice.

Država još jednom nasamarena zbog sprege između navijača i klubova

Država još jednom nasamarena zbog sprege između navijača i klubova | Foto: Marko Metlaš

Prema zvaničnom saopštenju Crvene zvezde, navijač Sojić je zapravo član Skupštine košarkaškog kluba, pa se sukob sa Vujoševićem ne tretira kao obračun između navijača i trenera, već udaranje dva „sportska radnika“.


Da ni ovog puta ne treba očekivati da će vinovnici ozbiljnog incidenta biti kažnjeni, svedoči i činjenica da do juče Vujošević i Sojić nisu tražili pomoć policije, niti je neko od njih optužio ovog drugog za fizički napad, a bez toga nadležni organi ne mogu da otvore istragu. Na potezu je tužilaštvo koje bi trebalo da da poslednju reč o tuči nakon meča Partizan-Zvezda.

Branko  Ružić

Branko Ružić | Foto: Mladen Šurjanac

RUŽIĆ: Ja sam samo publika!

Branko Ružić, osvedočeni Partizanovac, uz voljeni klub bio je i na četvrtom meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige. Nije bio blizu incidenata posle meča, ali se slaže sa saopštenjem koje je izdao KK Partizan.
- Ne bih komentarisao bilo šta. Ja sam samo publika, ali mislim da je reakcija KK Partizan sasvim korektna i utemeljena - rekao nam je Ružić.

- Policija je dobila snimak na kojem se ne vidi ništa sem same razmene udaraca. Ne zna se ni kako je sve počelo, niti da li je neko nekome nešto dobacio. Niko ne može ni sa sigurnošću da tvrdi da li je Vujošević napao prvi Sojića ili je bilo obrnuto. Tužilaštvo će reći da li policija nekoga da pozove na informativni razgovor, kao i da li tu ima krivičnog dela - objašnjava naš izvor blizak policiji.

Ispostavlja se da o ovom incidentu javnost možda nikad ne bi ni saznala da kamere „Sportkluba“ sasvim slučajno nisu zabeležile deo fizičkog obračuna.

„Alo!“ je mišljenje o nedeljnom skandalu potražio od kriminologa Zlatka Nikolića.
- Zaista, ovde nema konkretne sprege kriminala i sporta. Jeste da je jedan od učesnika vođa navijača Crvene zvezde odranije poznat policiji, ali morate da znate da je za svađu potrebno dvoje, kao i za ljubav.

Dugo posle meča Žandarmerija  je obezbeđivala prilaz „Pioniru“

Dugo posle meča Žandarmerija je obezbeđivala prilaz „Pioniru“ | Foto: Marko Metlaš

Vujošević i Čović - ćute!

Za komentar sramnih scena iz tunela „Pionira“ pozvali smo i trenera KK Partizan Duleta Vujoševića, kao i alfu i omegu KK Crvena zvezda - Nebojšu Čovića. Trofejni stručnjak na klupi crno-belih ceo dan je bio nedostupan na broj telefona dostupan redakciji, dok nam se Čović javio, ali nije bio raspoložen za komentar.

Takođe, koliko smo mogli da vidimo, Vujošević je njega prvi udario. Jednom sam za tog čoveka rekao: „Što ga ne lečite?“ Verbalno pogotovo, ali i neverbalno, položajem tela, takozvanim gardom, mimikom, grimasama, on kao da govori: „Udari me ako smeš!“ Davi svoje igrače, evo sada napada i protivnički tabor... Takvim personama nije mesto ni u sportu ni u bilo kojoj drugoj sferi javnog delovanja - otvoreno će Nikolić.
Poznati kriminolog osuđuje to što su se u protokolu KK Crvena zvezda našla imena vođa navijača.

- To je druga strana priče. To je paravojska kojoj čelnici klubova daju legitimitet kako bi im se odužili za to što su ih upravo ti ljudi doveli na čelna mesta naših najvećih klubova. Isti slučaj je i u fudbalskim klubovima. Šta će Branko Ružić, i kako je on toliko dugo u upravi FK Partizan? Vidite ko sada vodi FK Crvena zvezda... Njima trebaju takvi navijači da bi seli u fotelju. Vode ih sa sobom svugde, čašćavaju... I ne mogu da ih se otarase sada i kada bi hteli to, a neće. To jedino država može da reši, da se svima koji imaju dosijee i sudske presude zabrani pristup sportskim priredbama.

Stevan Sojić

Stevan Sojić | Foto: Marko Metlaš

KK Crvena zvezda veliča vođu „delija“: Stevan Sojić je fakultetski obrazovan!

Košarkaški klub Crvena zvezda juče je prvi izdao saopštenje povodom nemilih scena iz „Pionira“ posle meča sa Partizanom. Saopštenje je potpisao predsednik crveno-belih Miloš Ninković.
- Čovek koga mediji dovode u vezu sa nemilim događajem u hodniku „Pionira“ i na koga je nasrnuo Duško Vujošević je Stevan Sojić, član Skupštine KK Crvena zvezda, a na tu funkciju je izabran još 12. avgusta 2011. godine. Fakultetski je obrazovan, ima diplomu marketing menadžera u sportu. Nije osuđivan, niti se protiv njega vodi bilo kakav krivični postupak, kako neki mediji to pokušavaju da predstave, valjda samo zato što navija i voli Crvenu zvezdu. U halu je došao sa ekipom, kao član rukovodstva kluba - pojasnio je Ninković, i potom dodao:
- Da li svi treba da se ponašamo kao što je to radio sudija Marko Juras kada ga je Vujošević šamarao, a onda mu se ovaj arbitar izvinjivao preko medija? E, pa Duško Vujošević to neće doživeti ni od koga iz Crvene zvezde. Na dalje mahinacije i manipulacije u medijama preko kojih se vrše pokušaju da se skrene tema sa velike pobede i sportskog uspeha koji su igrači i članovi stručnog štaba časno izborili na terenu, Crvena zvezda se više neće oglašavati. Svu svoju snagu i energiju usmerićemo u nameri da osvojimo šampionski prsten ABA lige!

Ispred službenih  prostorija našao se i Zvezdin vozač

Ispred službenih prostorija našao se i Zvezdin vozač

KK Partizan osuđuje crveno-bele: Šta će vozač i navijač u Zvezdinoj delegaciji?

Saopštenjem je reagovao i KK Partizan, koji je za incidente optužio čelnike Zvezde.
- Trojica vođa navijača Zvezde prisustvovali su trećoj utakmici na kojoj je naš klub bio domaćin. Žandarmerija je odmah upozorena i na poluvremenu su isti ispraćeni van terena. I nakon upozorenja od strane našeg kluba, jedan od njih, koji je izazvao incident, bio je prisutan i na četvrtom meču. Glavno je pitanje koji je razlog da vođa navijača, ali i vozač koji je na jednoj od prethodnih utakmica ušao na teren i napao Sašu Pavlovića u Železniku, budu u najužoj delegaciji Zvezde? Odgovornost je isključivo na čelnicima crveno-belih. Trener Partizana je po završetku utakmice doživeo verbalni napad. Huligan je u hodniku ispred svlačionice napao Duška Vujoševića, tako što je videvši da on prolazi, prekinuo razgovor telefonom i vulgarno ga opsovao. Ceo incident je direktna posledica te provokacije. Vujošević tog čoveka u životu nije video i nije imao nijedan razlog da ga napadne. Čovek, čiji se staž vezuje isključivo za huliganizam, navijačku tribinu i šipku, dobio je svoju šansu za napad na najtrofejnijeg trenera Partizana u istoriji. Još samo ostaje da od sada vođe počnu da napadaju i igrače po svlačionicama. Šta bi se desilo da je Partizan slavio i da li bi u petoj utakmici već bio pripremljen poznati scenario prekidanja meča sa glavnim protagonistima koji su i ovaj incident izazvali? Šta bi tek na toj utakmici radile navijačke vođe, ako ih na utakmici gde je Partizan domaćin, neko uvodi ispred svlačionica gde je mesto samo igračima i trenerima, a ne huliganima? To su pitanja na koja se javnosti duguje odgovor, i od ovih pitanja čelnici Zvezde nikako ne mogu pobeći.

Poslednji komentari
  • Bobi Vreme: 21.04.2015 12:14h

    Jeste culi u Ljubljani se prica kada se sretnu domobran, belogardejac, ustasa i cetnik naprave ABA ligu?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP