Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

IGRAĆE SE REGIONALNO TAKMIČENJE

Klubovi preuzimaju ABA ligu!

Autor: S. V. | 16.06.2015 - 19:49:00h | Komentara: 0

Na sastanku regionalnih košarkaških saveza u Zagrebu postignut je dogovor da 12 klubova koji nastupaju u ABA ligi u potpunosti preuzmu vlasništvo nad tim takmičenjem, čime je ispoštovan Statut FIBA i na taj način sprečena diskvalifikacija nacionalnih selekcija bivše SFRJ iz međunarodnih takmičenja od strane Svetske košarkaške federacije.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

Sastanak u Zagrebu održan je na inicijativu KSS i predsednika Dragana Đilasa, kako bi se rešio problem koji gori već šest meseci i zbog kojeg bi košarka na ovim prostorima mogla imati nesagledive posledice. Zdravim rezonovanjem dogovoreno je da klubovi preuzmu 100 odsto vlasništva nad ABA ligom od sezone 20015/2016, ali da ovlašćenja za upravljanje ligom ostanu u okviru kompanije “Sidro” koja će biti reformisana.
Naime, ideja je da u toj kompaniji klubovi imaju 80 odsto vlasništva, dok preostalih 20 ostane u rukama fizičkih lica - Lorbeka, Lisca, Bilića, Sagadina, Radića i Miličevića. U naredne tri godine fizička lica su u obavezi da u potpunosti prepuste vlasništvo kompanije “Sidro” klubovima, koji će potpunu moć imati od 2018. godine.

FIBA

FIBA | Foto: printscreen

Svi učesnici sastanka u Zagrebu se nadaju da je ovo rešenje prihvatljivo za FIBA i da će ta organizacija na sastanku 18. juna povući odluku o nepriznavanju regionalne ABA lige koja je stupila na snagu 1. maja ove godine.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP