Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NAKON NEREDA KOJI SU NASTALI UOČI MEČA KK CRVENA ZVEZDA I GALATASARAJA

Ko će da plati za krvave glave!?

Autor: E. S. - V. N. | 17.01.2013 - 23:35:00h | Komentara: 2

Strasti se i dalje ne smiruju nakon nereda koji su prethodili kao krvava uvertira najvećem Zvezdinom evropskom meču u “Pioniru” u poslednjih nekoliko godina.

Medicinsku  pomoć zatražilo  je 20 policajaca zbog povreda  od kamenica

Medicinsku pomoć zatražilo je 20 policajaca zbog povreda od kamenica | Foto: Đorđe Kojadinović

Mnoštvo razbijenih glava kako među policajcima tako i među navijačima dok su se crveno-beli zagrevali za okršaj sa Galatasarajom u okviru Evrokupa traži nečiju odgovornost.


Naime, zbog prevelikog broja navijača u hali, policija je u jednom trenutku morala da blokira ulaz u “Pionir” iz bezbednosnih razloga, a u tom trenutku oko 2.000 navijača je ostalo ispred vrata. Neki su razočarani otišli kući, a pojedinci su kamenicama počeli da gađaju policajce. Epilog - preko 20 povređenih policajaca, među kojima je najgore prošao pripadnik MUP-a iz Loznice kome su izbijena dva zuba i zaradio je još sedam kopči kada je pogođen ciglom u glavu.

Povređeni policajac

Povređeni policajac

Na Malom Kalemegdanu za izazivanje nereda optužuju za sada nepoznate osobe koje su u velikoj meri faslifikovale ulaznice za pomenuti meč.
“KK Crvena zvezda Telekom najoštrije osuđuje incidente i napade na policiju koji su se pre meča sa Galatasarajem dogodili ispred dvorane “Pionir” i izražava iskreno žaljenje što je tom prilikom došlo do povreda pripadnika MUP-a i građana.

U okolini „Pionira“  su nastradale  žardinjere i klupe

U okolini „Pionira“ su nastradale žardinjere i klupe | Foto: Đorđe Kojadinović

KK Zvezda: Izvinjavamo se
i zbog neborbenosti igrača

„KK Crvena zvezda Telekom se izvinjava navijačima u hali i celom auditorijumu koji je putem direktnog TV prenosa pratio meč, zbog neadakvatnog zalaganja i nedovoljne borbenosti igrača za koju nema opravdanja”, navodi se u jednom delu saopštenja.

Takođe, izvinjavamo se navijačima koji sa uredno kupljenim ulaznicama nisu mogli da uđu u dvoranu, a takav epilog je prvenstveno posledica činjenice da je postojao veliki broj falsifikovanih ulaznica, koji je i zaplenjen na licu mesta. Iz tog razloga se u dvorani našao veći broj gledalaca, pa je policija 30 minuta pre početka utakmice opravdano donela odluku da se zaustavi dalji ulazak gledalaca kako se ne bi ugrozila bezbednost prisutnih”, navodi se u saopštenju.

Crveno-beli su u prodaju pustili 4.000 ulaznica, a ovom prilikom čelnici KK Crvena zvezda Telekom pozvali su policiju da utvrdi koja su lica odgovorna za ovakvu malverzaciju.

“Mi nećemo okretati glavu i gledati samo u druge, već ćemo kao odgovoran klub pogledati i u svoje dvorište jer postoje naznake da su određena neovlašćena lica uvodila ljude bez karata. Sve to je pokvarilo utisak, dodatno izazvalo brojne probleme u organizaciji i načinilo veliku štetu za imidž kluba. Oni koji su za to odgovorni snosiće posledice.
Odlukom rukovodstva kluba, svi navijači koji su imali uredno kupljene ulaznice a nisu uspeli da uđu u dvoranu biće obeštećeni. Karte za meč sa Galatasarajem koje nisu uspeli da iskoriste biće u prilici da zamene za naredni meč u Evrokupu, u kome će Crvena zvezda Telekom biti domaćin protiv Uniksa. O načinu i terminu zamene biće naknadno obavešteni”, navodi se između ostalog u saopštenju.

U „Pioniru“ nije bilo problema

U „Pioniru“ nije bilo problema | Foto: Đorđe Kojadinović

I policijski sindikat Srbije se oglasio saopštenjem.

“Dokle će policija da trpi divljanje takozvanih navijača i da se kućama vraćaju krvavih glava zbog nečije nesposobnosti? Policajce koji su obezbeđivali utakmicu napali su navijači koji nisu mogli da uđu u prepunu salu, iako su neki od njih imali karte. Ko je i zašto odštampao više karata nego što ima mesta u hali? Zbog toga ćemo insistirati i na krivičnoj odgovornosti rukovodstva Košarkaškog kluba Crvena Zvezda.
Sa druge strane, odgovorne su i neke starešine iz Policijske brigade, koja je obezbeđivala utakmicu. Oni su dozvolili da policajci kao glineni golubovi gledaju huligane dok odvaljuju kamenje sa žardinjera i gađaju ih desetak minuta. Neko napokon mora da odgovara za propuste i izlomljene i izubijane policajce”, napisao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 17.01.2013 23:56h

    nastampali vise karata zbog zarade,a to nisu navijaci vec ludaci!

  • milos Vreme: 18.01.2013 09:02h

    Isti onaj ko je plato za malog Vasica kome su pucali u lice... isti onal ko je naredio onajhaos na kosarkaskoj utakmici kad se srusila ograda, isti oni koji su platili za izivljavanja devedesetih nad narodom za vreme protesta....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP