Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SELEKTOR “ORLOVA” ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ GRMI:

Ko želi da Bobi ne igra za Srbiju?!

Autor: V. Nestorović | 28.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Ovo nam baš nije trebalo! Bobi Marjanović će u četvrtak morati da otputuje u Los Anđeles na dodatne medicinske preglede jer čelnici San Antonio Sparsa sumnjaju da je srpski centar nedavno polomio stopalo, a haos je nastao nakon izjave pomoćnog trenera Crvene zvezde Velibora Radovića da je Bobi „ugrozio NBA karijeru zbog titule sa Zvezdom“.

San Antonio traži  da srpski centar ne  trenira narednih  osam nedelja

San Antonio traži da srpski centar ne trenira narednih osam nedelja | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kako objašnjavaju na Malom Kalmegdanu, Radović nikada tako nešto nije izjavio, već su tu izjavu američki novinari pogrešno preneli, dok s druge strane selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević žestoko optužuje, jer bi „orlovi“ sada mogli da ostanu bez Bobija za predstojeće Evropsko prvenstvo (od 5. do 20. septembra).


- Posle krajnje nepromišljene i nekorektne izjave klupskog službenika koja je samo za laike slučajna, nastao je čitav problem. Pokrenuta je lavina, iako je Boban Marjanović dobro. To su pokazali lekarski pregledi u Milanu koje su nadgledali lekari San Antonija i posle kojih je potpisao ugovor. Takođe, Bobana je pregledala naša medicinska komisija sa doktorom Radovanovićem na čelu, koja je uradila sve, od skenera do magnetne rezonance, a svi rezultati su bili negativni. Od lekarskog tima San Antonija dobili smo imejlom zahtev da Bobanu zabranjuju treninge sledećih šest do osam nedelja, a mi smo im izašli u susret da se u četvrtak pojavi u LA na dodatnim pregledima - rekao je Đorđević i dodao:

Sumnja u  zaveru:  Đorđević

Sumnja u zaveru: Đorđević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
- U pitanju nije viša sila, nego sila. To je apsolutno nešto više od košarke, nešto na šta ne možemo da utičemo. Ostaje još samo da se glasno zapitamo, uz veliku dozu gorčine, zbog čega je baš u ovom trenutku došla izjava stranog trenera koji nema baš nikakve veze sa našom reprezentacijom. Osim kao protivnik. Da li je možda instruisan od nekoga ko bi imao korist od svega ovoga, kako sportsku, tako i finansijsku. Postoji velika sumnja i razočaranje koje nije prvo ni poslednje posle svega što se desilo. U svakom slučaju, naneta je šteta interesima srpske košarke, reprezentaciji, kao i samom Bobanu Marjanoviću.
Kako za „Alo!“ objašnjava doktor Crvene zvezde dr Boris Gluščević, nekadašnji centar crveno-belih nikada nije lomio stopalo.

- Tokom finalne serije plej-ofa, Marjanović je imao problema sa stopalom. Povredu je doživeo u duelu sa Mega Leksom, ali daleko od toga da je bilo reči o bilo kakvom prelomu. Definitivno se radilo o distorzionom mehanizmu povrede stopala, pa je verovatno došlo do pogrešnog tumačenja od strane novinara koji su preneli tu informaciju. Zvezdina medicinska služba je učinila sve da Marjanovića maksimalno zaštiti, a on je uz doziranu minutažu mogao da igra. Trener Radonjić je tokom utakmica strogo vodio računa o stepenu njegovog opterećenja, zbog čega mu je minutaža bila drastično smanjena u odnosu na utakmice tokom sezone - rekao je dr Gluščević.

samo da ne ostanemo bez Marjanovića za EP

samo da ne ostanemo bez Marjanovića za EP

Miško: Nadamo se najboljem

Naravno, zbog cele situacije na Tviteru oglasio i menadžer Bobija Marjanovića, Miško Ražnatović:
“Boban Marjanoviš je prošle sedmice uspešno prošao lekarske preglede u Milanu, organizovane od strane, San Antonija i priključio pripremama nacionalnog tima. Nakon natpisa u medijima o igranju sa stres fakturom, San Antonio je postavio zahtev za novim pregledom koji će obaviti u Americi ove sedmice. Poslednji pregled igrača, urađen od strane naših zdravstvenih radnika, pokazuje da je povreda potpuno sanirana, pa se nadamo najboljem! Po dobijaju rezultata sa pregled bice poznat stav San Antonija o ovoj nemiloj situaciji, kao i ponovnom priključenju reprezentaciji”, naveo je Ražnatović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP