Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

PARTIZAN ZA 13. TITULU U NIZU, ZVEZDA ZA GOLI ŽIVOT

KONAČNI OBRAČUN!

Autor: M. Rangelov | 21.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Psihologija igra veliku, možda i presudnu, ulogu u sportu. Preko noći se sve „okrene“, i to naglavačke! Četvrti meč finalne serije košarkaškog plej-ofa igra se večeras u „Pioniru“ od 20 časova (RTS2). Partizan vodi sa 2:1 i bori se za titulu, a Zvezda za goli život!

Žestoka borba  se nastavlja:  Duel Bertansa i  Marjanovića

Žestoka borba se nastavlja: Duel Bertansa i Marjanovića | Foto: Marko Metlaš

Posle svih skanadala, teških reči, uvreda, pa čak i tuče, košarka je konačno izbila u prvi plan. U dvoranu se vraća i publika, nema dileme da će „delije“ pružiti preko potrebnu podršku crveno-belima u jurišu ka izjednačenju, te su svi preduslovi za dobar meč ispunjeni. Bilo je očekivano da će Bogdan Bogdanović biti glavni adut crno-belih u završnici prvenstva, ali niko nije mogao ni da sanja da će uz talentovanog beka Đorđe Gagić predstavljati prevagu na terenu. Toliko osporavani centar je bukvalno „eksplodirao“ u prethodne dve utakmice.


Sloba, Tviter, Fejsbuk...


Crvena zvezda je poslednju titulu osvojila još 1998. godine, kada je na vlasti bio režim Slobodana Miloševića. Treba spomenuti da tada nije bilo Fejsbuka, Tvitera, „Jutjuba“ i ajfona.

- Prepoznao sam težak trenutak, posle izrečenih kazni, bilo mi je jasno da moja uloga mora da bude mnogo veća. Znam koliko ove utakmice znače za klub, osnovno je bilo da zadržim koncentraciju. Posle finala nema dalje, nije moguće ispraviti greške, borimo se za pehar. Svesni svega, funkcionišemo kao tim od prvog do poslednjeg minuta - rekao je Gagić.

Partizan samo korak deli od titule, a Gagić puca od optimizma.
- Ostvarili smo dva bitna trijumfa, ali oni neće vredeti ako ne nastavimo da igramo na visokom nivou. Zvezda je jak protivnik, za njih je ova utakmica eliminaciona, daće sve od sebe da produže seriju. Podigli smo agresivnost, borimo se za svaku loptu, znamo kako se pobeđuje u vreloj atmosferi - konstatovao je Partizanov centar.

Đorđe Gagić

Đorđe Gagić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Ivan Radenović je povređen, Tadija Dragićević van forme, pa u taboru Crvene zvezde u presudnom susretu mnogo očekuju od mladog Luke Mitrovića. U trećem meču, talentovani krilni-centar iskoristio je svaki minut na parketu.

- Moja partija je manje bitna, igra se finale. Više bih voleo da je Radenović zdrav i da može da pomogne ekipi na parketu. U ozbiljnom smo zaostatku, ali još uvek nije ništa izgubljeno. Moramo da zbijemo redove. Partizan je preko Bogdanovića pogađao teške šuteve, nadam se da ćemo i mi nešto ubaciti u narednoj utakmici - konstatuje Mitrović.

Finalna serija

Partizan - C. zvezda 88:97
C. zvezda - Partizan 62:82
Partizan - C. zvezda 77:67
C. zvezda - Partizan (večeras, 20)
Partizan - C. zvezda ??? (24. jun)

* Finalna serija igra se na tri dobijena meča

Bogdanović: Kao Makabi!

Bogdan Bogdanović je u „transu“, u tri meča finala talentovani bek ubacio je ukupno 87 poena.
- Presudiće želja. Videli ste kako je Makabi prošao na fajnal foru Evrolige. Objektivno najslabiji tim na turniru pokazao je najveću želju. Imali smo lošu prvu utakmicu, bili pratično pribijeni uz zid. Odlično smo reagovali, sada je situacija drugačija. Ipak, moramo da razmišljamo oprezno, ono najteže tek sledi - jasan je reprezentativac Srbije.

Poslednji komentari
  • ÄŒupi Vreme: 21.06.2014 10:52h

    titula,titula slaviće se titula,PARTIZAN je ŠAMPION peva cela Srbija..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP