Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

PROJEKAT EVROLIGE

Košarkaši Partizana pomažu deci bez roditeljskog staranja

Autor: KK Partizan | 09.04.2013 - 16:06:00h | Komentara: 0

Košarkaški klub Partizan i Telekom Srbija u četvrtak, 11. aprila počinju sa realizacijom zajedničkog projekta Evrolige „One Team“, koji za cilj ima da se kroz košarku poboljša integracija dece bez roditeljskog staranja u društvo i da im se pomogne da postanu aktivni članovi zajednice.

Najsvetlija tačka: Vladimir Lučić

 U naredna dva meseca štićenici Doma za decu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“ jednom nedeljno će trenirati zajedno sa košarkašima Partizana, a učestvovaće u raznim radionicama i biti gosti na nekim utakmicama.



„Veliko nam je zadovoljstvo što smo deo Evroliginog projekta i što smo u društvu sa još 14 evropskih klubova. Već u drugoj sezoni projekta postali smo član One Team-a, ovo je novo iskustvo za nas i radujemo se početku ove akcije. Na treninzima sa decom biće mnogo zabave, igre, ali i učenja pravih košarkaških veština. Ovaj projekat neće stati po okončanju 12 nedelja, već ćemo posle letnje pauze naći novu grupu dece za saradnju. Planiramo da sa njima sarađuju i deca iz Drinke Pavlović koja će sad proći i da to tako stalno ide u krug. Oni će u četvrtak prvi put doći na trening, a mi smo im spremili dresove sa imenima na leđima i patike, tako da se osećaju kao pravi košarkaši“, rekao je Milan Ćirilović, menadžer projekta Partizan One Team Telekom.
Kapiten Partizana Vladimir Lučić smatra da će i igrači moći puno da nauče iz druženja sa mališanima.

„Velika mi je čast što ću biti ambasador projekta Partizan One Team Telekom, pre svega jer želim da podelim sa decom ljubav prema košarci i da u druženju sa njima i ja naučim neke nove stvari. Partizan je moj tim, šampionski, Evroliga je najbolje klupsko takmičenje, a One team će biti i najbolji rezultat naše dugogodišnje saradnje. Košarku igramo i zbog publike, a deca su njen najvažniji deo, uvek je veliko zadovoljstvo susresti se i družiti sa njima“, istakao je Lučić, kapiten crno-belog tima.

One team je projekat Evrolige koji ima za cilj da putem sporta ostvari pozitivan uticaj na društvene zajednice. Trenutno 15 klubova Evrolige čine One team, a medju njima su: CSKA, Anadolu Efes, Olimpijakos, Panatinaikos, Barselona, Real Madrid i drugi. Košarkaški klub Partizan pridružio se akciji u novembru 2012. godine. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP