Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DOBRA UVERTIRA PRED EP

Košarkaši Srbije nadigrali Rusiju u Areni!

Autor: Tanjug | 12.08.2013 - 23:42:00h | Komentara: 0

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u prijateljskoj utakmici u Beogradu selekciju Rusije sa 84:79 (20:14, 22:21, 27:27, 15:17) i zabeležila peti trijumf u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Utakmici u Beogradskoj areni prisustvovalo je 16.000 gledalaca, a sudili su Milija Vojinović (Novi Sad), Uroš Nikolić (Zemun) i Vladimir Jevtović (Beograd). 

Trijumf Srbije na Rusijom

Trijumf Srbije na Rusijom | Foto: Marko Metlaš

 SRBIJA: Nemanja Krstić 3, Dangubić 1, Bogdanović 17, Bijelica 14, Mitrović, Andjušić 14, Katić 13, Sstimac, Micić 7, Nedović 7, Gagić 2, Kalinić 4. 

RUSIJA: Voroncevič 18, Sokolov 1, Fridzon 8, Voronov 10, Vjalcev 8, Karašev 10, Lihodej 9, Hvostov 3, Savaršenko, Ponkrašov 5, Kulagin 4, Antonov, Balašov 3. 
Za razliku od utakmice sa Slovenijom (91:66), Srbija je večeras odigrala sasvim drugačiji i neizvesniji meč. Izabranici selektora Dušana Ivkovića pokazali su dosta oscilacija u igri, mnogo više su grešili (15 izgubljenih lopti) i za razliku od juče nisu imali prilike za lake poene iz kontranapada. 
Srpski košarkaši u potpunosti su nadskakali protivnika (38:27), što i nije bilo teško ostvariti s obzirom da Rusi ovog leta ne mogu da računaju na Kirilenka, Kauna, Hrijapu i Mozgova. Predvodjen Nemanjom Bjelicom, domaćin je u 24. minutu došao do ubedljive prednosti (54:39), ali je tim Vasilija Karaševa serijom trojki uspeo da se vrati u meč (56:52) i tri minuta pre kraja izjednači (76:76). 
Ipak, kada je bilo najvažnije srpski košarkaši su pojačali odbranu i zasluženo došli do pobede, iako su Rusi imali napad za izjednačenje. Ivković je odlučio da odmori kapitena Nenada Krstića, a šansu je dobio Vasilije Micić, koji je zbog povrede jedan deo priprema bio van trenažnog procesa. 
Utakmica je nekoliko puta u prvom poluvremenu bila prekidana zbog problema sa semaforom i tehničkom opremom u dvorani.
Srpski košarkaši 15. i 16. avgusta igraće na turniru u francuskom gradu Antibu, a poslednju proveru pred učešće na EP imaće na Svetskom kupu u Istanbulu od 23. do 25. avgusta, gde će im protivnici biti domaćin Turska, Hrvatska i Belgija.
Na kontinentalnom šampionatu od 4. do 22. septembra u Sloveniji Srbija će igrati u B grupi sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP