Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

IZGUBILE

Košarkašice Srbije se bore za bronzu, Španci idu u finale!

Autor: Blic | 28.06.2013 - 21:00:00h | Komentara: 0

Nove junakinje ovdašnje sportske javnosti, košarkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva, pošto su poražene od selekcije Španije sa 88:69 (7:19, 21:29, 14:21, 27:19).

U drugom polufinalu se sastaju Turska i Francuska, a reprezentacija koja izgubi igraće sa Srbijom za bronzanu medalju u nedelju od 17 časova.

košarkašice

Košarkašice Srbije

I pored teškog poraza od selekcije koja ne zna za neuspeh ovom Eurobasketu, izabranice Marine Maljković na čelu sa selektorkom su već osvojile srca mnogih i napravile ogroman uspeh. Ostaje im da se "skupe" i pokušaju da osvoje bronzu, ali i ako to ne učine, opet su pokazale kako se bori za nacionalni tim.
Pred sam početak meča, Maljković je upozorila svoje igračice da ne dozvole rivalkama da se odlepe, jer one mogu da povedu sa pet, šest poena razlike, ali da je bitno da se bore do kraja! I upravo je taj početak bio presudan.
Srpske košarkašice su zaigrale smušeno i bile pet i po minuta bez koša, što su Španjolke surovo kaznile da otvore meč sa 10:0, posle čega je bilo teško našoj selekciji da se vrati u borbu za finale.
Litl je odmah pokazala da će zadavati mnogo problema u oba pravca, a sestre Dabović su već dobile po ličnu grešku. Delovale su uplašeno naše igračice, a kada su i rivalke grešile, nije bilo defanzivnog skoka, pa su Španjolke imale i po tri napada zaredom. Sve to rezultiralo je visokom prednošću od 19:7 prilikom odlaska na mali odmor.
Nije bilo rešenja za dominantnu Litl koja je nastavila da cepa našu mrežicu i u drugoj četvrtini, kao ni za razigranu Albu Torens oko koje se sve vrtelo. Trojka Jelene Milovanović smanjila je na 13:27, ali su se kontre protivnica ređale kao na traci, a odsustvo koncentracije rezultiralo je poklonjenim napadima Španiji, pa je prednost u 17. minutu porasla na "+21" (40:19).
Uspele su malo Ivanka Matić i Ana Dabović da pokrenu Srbiju pošto su vezale dva napada, Butulija je ubacila trojku i ukrala loptu, ali su Španjolke na odmor otišle sa 48:28.
Velika želja Srpkinja da se rezultatski približe na startu treće četvrtine pretvorila se u nervozu Milice Dabović koja je eskalirala u 24. minutu. Prvo je napravila faul u napadu, odmah zatim i četvrtu ličnu pod svojim košem, a zbog protesta i tehničku grešku, pa je završila meč pre vremena i u suzama otišla na klupu.
Domingez je bila jednom precizna sa penala, Ćargaj ubacila trojku, a Radočaj uzvratila istom merom, pa je na semaforu osvanulo 31:54. Razigranim Španjolkama je proradio i šut iza linije 6,75, pa je prednost stalno rasla do maksimalnih "+27" 69:42 na ulasku u poslednju deonicu.
U tom periodu su stegle srpske košarkašice odbranu i rešile da ublaže poraz, te su ređale trojke Jovane Rad i Dajane Butulije, pa su za dva minuta prišle na 63:80, ali je to bio poslednji trzaj. Do kraja su Španjolke rutinski privele meč kraju i zasluženo otišle u finale.
Najbolje u pobedničkim redovima bile su Sančo Litl sa dabl-dablom od 22 poena i 11 skokova, Ouvina je postigla 19, Ćargaj 13, a Torens, koja je odmarala celo drugo poluvreme 11 poena.
U dresu Srbije istakle su se Butulija i Rad sa po 15 poena, Saša Čađo je ubacila 10, dok je Milica Dabović polufinale završila bez koša.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP