Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

TURSKA SLAVI OBRADOVIĆA

Košarkaška Evropa ponovo pod Žocovim nogama!

Autor: novosti.rs | 22.04.2015 - 11:44:00h | Komentara: 0

Turska se klanja Željku Obradoviću i njegovim igračima koji su iz Tel Aviva, bez "presedanja" (3-0), direktnom linijom odleteli na fajnal-for Evrolige, prvi u istoriji Fenerbahčea, čak 15. u košarkaškoj karijeri našeg stručnjaka, odnosno 14. kao šefa struke.

Željko Obradović

Željko Obradović | Foto: Profimedia

Tamošnji mediji utrkuju se u hvalospevima igračima i treneru koji nije samo pobedio evropskog šampiona, nego i veliku, za Turke negativnu tradiciju. Godinama su basnoslovno ulagali u košarku, pogotovo u ovom milenijumu, angažujući brojne igračke i trenerske zvezde i zvezdice. Ali, osim 2000. i 2001. kada je na završnim turnirima igrao Efes Pilsen, posle visokih startnih letova, redovno su padali ranije. Ovog puta najtrofejniji trener u istoriji evropske košarke iscrtao je Bogdanoviću, Bjelici i drugovima u žuto-plavom dresu pobednički put ka Madridu.
- Na početku sezone rekao sam igračima da imamo kvalitet da se nosimo sa svakim, ali moramo da idemo meč po meč. U prvoj fazi smo igrali dobro. Top 16 smo otvorili sa dva poraza, protiv CSKA i Olimpijakosa, ali smo potom sve velike timove pobedili u gostima, što dovoljno govori o našim kvalitetima - priča Obradović, koji je sve vreme imao veru u svoje igrače.

Slavili u Nokija Areni: Košarkaši Fenerbahče Ulkera

Slavili u Nokija Areni: Košarkaši Fenerbahče Ulkera | Foto: Profimedia

Iako je, nesumnjivo, najzaslužniji za sklapanje pobedničkog mozaika, kao i uvek sve uspehe pripisuje svojim pulenima.
- Ključni su moji igrači, sve ovo vreme od kada smo zajedno, posvetili su košarci i zbog toga, verujem da ste videli, onako emotivno proslavili su pobedu.

Željko Obradović

Željko Obradović

Bio je emotivan i Željko. Iako mu na grudima sija osam evroligaških zlata, tokom celog meča je bodrio igrače, a zatim plasman na Fajnal-for proslavio u zagrljaju sa njima.
- Znate, ako volite posao koji radite, onda to nije pritisak, već pasija. Znam kako sam izgledao na klupi, ali to je moj način, ne znam drugačije. Ako bih jednog dana osetio da sam miran, da me nije briga, prestaću da budem trener - završava stručnjak koji je svaki klub na čijoj je klupi sedeo (Partizan, Huventud, Real, Beneton, Panatinaikos i sada Fenerbahče) doveo bar do Fajnal-fora.
EFES I ŽELjKO
Anadolu Efes, jedini turski klub koji je bio na fajnal-foru, oba puta, 2000. i 2001. osvajao je treće mesto. Zanimljivo da je oba puta u polufinalu gubio od Panatinaikosa, čiji je trener bio upravo - Željko Obradović.

BROJKE
1
put je Željko osvajao FIBA Kup Koraća
2
puta je osvajao Kup Saporte
6
timova je odveo na fajnal-for
5
puta je sa PAO bio šampion Evrope
8
puta osvajao titulu klupskog prvaka Evrope
14.
put će kao trener biti na fajnal-foru

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP