Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

KALINA, SRPSKI GROMOVNIK

Košarkaški reprezentativac u poseti redakciji ALO: Nisam ni pogledao svoje kucanje preko Burusisa!

Autor: Miloš Rangelov | 17.09.2014 - 21:40:00h | Komentara: 0

Majstor za postere! Nikola Kalinić je jedna od najvećih zvezda tek završenog Svetskog prvenstva u Španiji, a o njegovim zakucavanjima još dugo će se pričati, dok će mu Burusis i drugi koji su se našli na spisku njegovih žrtava ubuduće prilaziti s oprezom. Sjajni Kalina je juče pronašao vremena i da skokne do redakcija „Alo!“, sa medaljom u džepu. Opušteno, i dalje u trenerci reprezentacije, zastajkujući na svaka dva metra kako bi primio čestitke, počinje svoju priču.

Drugi najbolji potez šampionata: Kucanje preku Burusisa

Drugi najbolji potez šampionata: Kucanje preku Burusisa | Foto: AP

- Uf, imam slobodno do petka, a onda sve kreće ispočetka. Vidite da se još nisam ni presvukao, još sam u trenerci reprezentacije, ali ne žalim se. I dalje me drži adrenalin zbog ovoga šta smo uradili na Svetskom prvenstvu.
Da li ste uopšte svesni da je zahvaljujući ovoj generaciji „orlova“ Srbija ponovo zemlja košarke?
- Selektor Đorđević je verovao od prvog dana. Napravio je od nas pravu ekipu, tim koji pobeđuje. Dali smo sve od sebe da odigramo najbolje što možemo. Posle sjajnih generacija koje su nosile dres nacionalnog tima, nije lako opravdati očekivanja.

Čestitke pljuštale na  svakom koraku

Čestitke pljuštale na svakom koraku | Foto: Petar Dimitrijević

Posle grupne faze takmičenja, mnogi su vas otpisali, a onda su došle fenomenalne partije sa Grcima, Brazilcima i Francuzima. Kako je sve to izgledalo na parketu?
- Nije bilo lako, ali smo verovali u sebe do kraja. Ostaje žal što nismo pružili jači otpor Amerikancima. Stvarno su jaki, a još su i sve ubacili u finalu. Nisu oni toliko prepotentni, jednostavno - to je njihov stil.
Da li sanjaš revanš na Igrama u Riju?
- Sanjam Rio! Daleko je to takmičenje, potrebno je prvo da se kvalifikujemo. Već naredne godine nas očekuje Evropsko prvenstvo, prava prilika da pokažemo da naš uspeh nije slučajan.

Reprezentativac  „orlova“ u razgovoru sa novinarima i urednicima redakcije „Alo!“

Reprezentativac „orlova“ u razgovoru sa novinarima i urednicima redakcije „Alo!“ | Foto: Petar Dimitrijević

O tvojim kucanjima i dalje svi pričaju. Stavio si Burusisa „na poster“, a taj potez je proglašen za drugi na Mondobasketu. Kakav je osećaj?
- Verujte mi da nisam stigao ni da pogledam. Znam da je taj potez podigao celu ekipu, dao nam je neki dodatni podstrek. Burusis je veliki evropski igrač, 15 godina igra Evroligu, toliko dugo je na najvišem nivou. Nije mu bilo prijatno - iskreno će Kalinić.
Brazilci su imali veoma lošu sportsku godinu, prvo su ih Nemci razbili u fudbalu, a onda mi u košarci. Da li ti ih je sada malo žao?
- Žao mi je što su deklasirani u fudbalu, a za košarku baš nešto i nije.

Ne odvaja se  od medalje:  Nikola Kalinić

Ne odvaja se od medalje: Nikola Kalinić | Foto: Petar Dimitrijević

Vodio si veliku borbu sa Francuzom Nikolasom Batumom u polufinalu. Da li je on ostavio najjači utisak na tebe?
- Batum je strašan igrač! Neverovatno je kako je odigrao drugo poluvreme protiv nas. Odličan utisak ostavio je i Brazilac Leandro Barbosa, mnogo ga je teško čuvati.
Španci su „pobegli“ od nas?
- Ma pobedili bismo i njih! Želeli smo da se nadmećemo i sa domaćinom. Odlična su ekipa, ali nisu ostavili toliko jak utisak na mene. Pre svega zbog lošeg ponašanja na terenu. Bili su domaćini, imali su sve, ali eto... Španci su definitivno najveći gubitnici Mondobasketa.
Miroslav Muta Nikolić i njegove opklade sa igračima u „sokiće“?
- Znam da se Muta kladio sa Bogdanom i Raduljicom. Ali opklada koja je ostavila najjači utisak na mene bila je sa Stefanom Markovićem. Naš bek je rekao da mu upravo Barbosa neće dati poen u prvom poluvremenu. Pogodio je tek u 27. minutu, a Muta je izgubio - zaključuje Kalinić.
Vremena za odmor nema baš mnogo. Nikola će baterije nekoliko dana puniti u rodnoj Subotici, a onda ga očekuje novi veliki izazov - Crvena zvezda, „delije“ i Evroliga!

Raduljina brada je stanje njegove svesti!

Miroslav Raduljica je bio prva brada Mondobasketa. Kako se Nikoli Kaliniću sviđa stajling našeg centra?
- Kako on sam kaže, njegova brada je stanje svesti. Nije mu bilo lako, igrao je u baš čudnim gradovima. Odradio je veliki posao, zamenio je Krstića na pravi način. Iskreno, nisam razmišljao da se tetoviram tako kao on, ekstremno, ali neki crtež - što da ne?!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP