Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NOVI PROBLEMI ZA UTAMNIČENOG SRPSKOG KOŠARKAŠA

Koturoviću preti oduzimanje penzije!

Autor: V. Nestorović | 03.11.2014 - 08:02:00h | Komentara: 3

Dejan Koturović bi uskoro u zatvoru u Đevđeliji mogao da primi nove loše vesti. Ne samo da se nekadašnji srpski košarkaš i dalje nalazi iza rešetaka u Makedoniji, gde je osuđen na tri meseca zbog posedovanja falsifikovanih dokumenata za vozilo kojim je upravljao, već mu sada preti i oduzimanje nacionalne penzije koju je zaradio kao član zlatne generacije na Svetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu.

Bivši  centar „plavih“ još robija  u zatvoru u  Đevđeliji

Bivši centar „plavih“ još robija u zatvoru u Đevđeliji | Foto: M. Perić

- To bi bio presedan kod nas jer do sada nijednom sportisti nije oduzeta nacionalna penzija, koje sportisti dobijaju na osnovu uspeha koji su ostvarili tokom karijere igrajući u reprezentaciji. Da bi do toga došlo, inicijativa mora da potekne od KSS-a, gde sada neki smatraju da je Koturović osramotio zemlju, ali ostaje da se vidi i kako će na kraju reagovati Dragan Đilas, predsednik Saveza. Naravno, treba proveriti i sve činjenice i videti da li je nekadašnji košarkaš nepravedno završio u zatvoru, ali ako je zaista kriv, ne bi trebalo da se postavlja pitanje da li država i dalje treba da ga nagrađuje za ono što je uradio sa nacionalnim timom - otkriva izvor „Alo!“ blizak državnom vrhu.


Nekadašnji saigrači: Koturović i Divac

Nekadašnji saigrači: Koturović i Divac | Foto: Profimedia

Naime, na osnovu člana 12, ukoliko nosilac nacionalnog priznanja svojim ponašanjem ili učešćem u aktivnostima koje nisu u skladu sa zakonom, sportskim pravilima ili drugim opštim aktima organizacija u oblasti sporta šteti ugledu sporta, na taj način šteti ugledu Republike Srbije. Vlada može, na predlog Ministarstva, da ukine nacionalno priznanje iz člana 3 ove uredbe. Zaslužni sportisti po navršenom 40. rođendanu stiču pravo na nacionalnu penziju. Koturović (42) to pravo uživa već već dve godine, a kao zlatni reprezentativac iz Indijanapolisa ima pravo na dve i po prosečne neto zarade (44.394 iznosila je prosečno neta zarada u Srbiji u decembru prošle godine).

Oduzet mu i sporni džip!


Pored toga što je osuđen na tri meseca zatvora, Koturoviću, koji je sredinom septembra na graničnom prelazu Đevđelija uhvaćen u džipu „honda CRV“, koji je nekoliko meseci ranije ukraden u Bugarskoj, oduzeto je i pomenuto vozilo.

Koturović: Ja sam žrtva!


Dejan Koturović je, nakon što je osuđen na tri meseca zatvora u Makedoniji, ogorčeno izjavio:
- Ovo je sramota za pravosuđe u vašoj zemlji. Ja sam žrtva u ovom slučaju, a moja jedina krivica je što sam naivan i nemaran. Nikada u životu nisam bio u sukobu sa zakonom, bio sam na meti kriminalaca i prevaranata - rekao je tada Koturović.

Poslednji komentari
  • VladimirR. Vreme: 03.11.2014 19:24h

    Nisi samo naivan i nemaran. Ima tu i Gluposti. Nadam se da će se razotkriti cela istina u tvom slučaju i da se nećeš ni kriv ni dužan otkotrljati ko zna gde.

  • Dix Vreme: 04.11.2014 11:58h

    Kako vas nije sramota?! Umesto da pomognete coveku pricate o oduzimanju zasluzene penzije.

  • milena Vreme: 16.12.2014 15:09h

    a ti vladimire r., baš si ljubomoran na čoveka, kiptiš od zlobe..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP