Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

EVROLIGA FINALE

"Kralj" stavio Spanulisa u džep i popeo se na tron! (VIDEO)

Autor: M.R. | 17.05.2015 - 22:23:00h | Komentara: 0

Real savladao Olimpijakos - 78:59

Madrid je toliko dugo čekao na ovo! Košarkaši Reala su šampioni Evrope. Ekipa Pabla Lasa je u finalu Evrolige nadigrala Olimpijakos - 78:59. Crveno-beli iz Pireja su i ovoga puta bili tvrd orah za favorita, ali nisu imali snage za novo iznenađenje. Kerol (16 poena) i Ljulj (12 ubačenih koševa) su bili neumoljivi. Više raspoloženih pojedinaca vratilo je “kralju” krunu. Spanulis gotovo da se nije ni video, Realova zamka za Bilija je uspela. Slavlje može da počne! 

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina -  78:59

Real je nastavio u dobrom ritmu, ali ni Olimpijakos se nije predao. Dugo se igralo koš za koš što je potpuno odgovaralo domaćem timu. Na svaki napad Spanulisa i drugova, “kraljevići” su imali spreman odgovor. Kako se meč bližio kraju, tako je i prednost domaćih sve više rasla. Posle trojke Ljulja, Madrid je eksplodirao, “kraljevići” su stigli na velikih plus 16. Real je nastavio teror za konačnih - 78:59.

Treba dodati i daje Spanulis na kraju isključen. 

Evroliga, Finale

Evroliga, Finale | Foto: Tanjug/ AP

Treća četvrtina - 53:46. 

Posle nekoliko loših napada sa obe strane, prve poene u nastavku postigao je Serhio Ljulj. Olimpijakos nikako nije uspevao da uhvati priključak, svaki koš na startu za crveno-bele bio je kao gol. Dobra odbrana “kraljevića” potpuno je omela goste u nastavku. Trojka Rudija Fernandeza odvela je Real na 40:29. Posle inspirativnog tajm-auta trenera Olimpijakosa gosti su se potpuno vratili u meč. Ali ovoga puta je Kerol bio čovek odluke, pogodio je nekoliko šuteva i odveo Real na pristojnu prednost - 53:46.

Evroliga, Finale

Evroliga, Finale | Foto: Tanjug/ AP

Evroliga, finale

Evroliga, finale | Foto: Tanjug/ AP

Druga četvrtina - 35:28.
Real je na samom startu druge deonice dodao gas u odbrani. Vezali su domaći nekoliko poena i vrlo brzo anulirali prednost Olimpijakosa. Strašan hitac Mačijulisa sa linije 6.75 poravnao je rezultat - 22:22. 
U ovom periodu istako se i naš sudija Ilija Belošević. Iskusni arbitar se odlučio da posle faula Petveja nad Noćionijem dosudi namernu ličnu grešku. Olimpijakos se baš mučio se linije penala, dok je Maćijulis nastavio svoju seriju. Nova trojka Litvanca odvela je domaće na 28:25. Kako je vreme odmicalo Real je postajao sve sigurniji, dok su Sveropulosovi momci znatno pali. Bilo je i čarki tokom ove deonice, u jednom trenutku je došlo do koškanja Lafajeta i Rejesa, ali su se strasti veoma brzo smirile. U samoj završnici Kejsi Rivers je postavio konačnih 35:28. 

Pablo Laso

Pablo Laso | Foto: Tanjug/ AP

Odličan potez Ljulja:

Evroliga, Finale

Evroliga, Finale | Foto: Tanjug/ AP

Prava četvrtina - 15:19.
Vrlo uzbudljiva prva četvrtina. Ekipe nisu stegnuto ušle u finale, igra se zaista dobro. Raspucani su i jedni i drugi. Pljuštale su trojke na samom startu meča. Olimpijakos se nije uplašio favorita hrabro su startovali. Na trojke Ljulja i Kerola, Lodžeski je imao spreman odgovor. Ponovo je lopta bila u rukama Spanulisa, a lider tima iz Pireja je odlično pronalazio saigrače. Novi pogodak  Lodžeskog odveo je crveno-bele do četiri poena prednosti (12:16). Nastavljena je rafalna paljba, Real je ponovo imao odgovor na pogodak Lodžeskog, Ljuj je bio precizan. Posle odličnog dodavanja Lafajeta, Petvej je postavio konačnih 15:19. 

Evroliga, Finale

Evroliga, Finale | Foto: Tanjug/ AP

20:00 - Utakmica je počela!

- Meč sudi naš Ilija Belošević.

SASTAVI:
Real: Rivers, Fernandez, Noćion, Kampaco, Macijulis, Rejes, Rodrigez, Ajon, Kerol, Ljulj, Burusis, Sloter.
Olimpijakos: Petvej, Danston, Spanulis, Papapetru, Slukas, Printrzis, Agravanis, Mancaris, Lafajet, Darden.

Vasilis Spanulis

Vasilis Spanulis | Foto: Profimedia.rs

Večeras se rešava pitanje šampiona Evrope! Olimpijkos je jednog favorita već bacio na leđa, mogu li crveno-beli iz Pireja do još jednog iznenađenja? Real ima prednost domaćeg terena, jači, skuplji i iskusniji tim, ali. lopta je okrugla.

Sehio Ljulj

Sehio Ljulj | Foto: Profimedia.rs

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP