Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

Krka pobedila Partizan!

Autor: Tanjug - FoNet | 12.10.2013 - 22:00:00h | Komentara: 1

U trećem kolu Jadranske lige, košarkaši Partizana izgubili su večeras u Novom Mestu od Krke rezultatom 60:52 (16:12, 8:13, 18:11, 18:16).

Novi ljubimac navijača Partizana podelio fotografije saigrača koji su spavali na putu ka Sloveniji

 | Foto: Jelena Vučetić

Šampion regionalne lige odigrao je veoma lošu utakmicu, nije imao nijednog šuterski raspoloženog igrača, napad je bio potpuno haotičan, sa čak 17 izgubljenih lopti, pa je prvak Slovenije zasluženo pobedio, postigavši samo 60 poena.

Igrači Partizana kao da su se nadmetali ko će da promaši više šuteva i utakmicu su završili sa katastrofalnih 16 odsto za tri poena (3-19) i podjednako loših 38 odsto za dva poena (14-38).

Posle izjednačenog prvog poluvremena, Krka je početkom treće četvrtine napravila seriju od 11:0 i stekla dvocifrenu prednost, koju Partizan više nije uspeo da dostigne.

Uprkos nepovoljnom rezultatu, izabranici Duška Vujoševića isuviše često su dozvoljavali protivnicima da šutiraju iz reketa i nisu prekidali akcije Krke faulovima. Ukupno su ih napravili samo 17 i time olakšali Slovencima da održavaju vođstvo.

Mnogo više od poraza, u taboru crno-belih će biti zabrinuti zbog loše igre u svim segmentima i ovo je bila najgora moguća uvertira za gostovanje Partizana u Barseloni naredne sedmice na startu Evrolige.

Partizan je utakmicu odigrao sa samo osmoricom igrača, jer Aranitović, Šalić, Bezbradica i Andrić nisu ulazili u igru.

Krka: Lapornik 6, Kastrati, Rojc 6, Buljan 7, Murić 17, Pavić 1, Armsted 13, Buker 2, Hukić, Bolčina, Ritlop, Klobučar 8.

Partizan: Aranitović, Lovernj 13, Vesterman, Dalo, Milosavljević 5, Bogdanović 12, Gagić 1, Musli 9, Šalić, Andrić, Kinsi 12, Bezbradica


 

Vujošević: Više su želeli pobedu

Njega niko ne sme da budi: Duško Vujošević

Duško Vujošević | Foto: Marko Metlaš

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle večerašnjeg poraza od Krke u trećem kolu Jadranske lige da je slovenački tim više želeo pobedu.

- Čestitam Krki na zasluženom trijumfu. Više su želeli pobedu. Obično onaj koji ima veću želju i dođe do uspeha. Krka je osvojila dva veoma važna boda. Očekivao sam da će Krka biti izuzetno motivisana, ali je to izgleda iznenadilo moje igrače - kazao je Vujošević na konferenciji za novinare posle meča.
- Mi smo u prošlom kolu odigrali baš loše protiv Cedevite i sada smo morali da pokažemo neku reakciju. Ovom pobedom smo barem donekle popravili utisak. Uglavnom sam zadovoljan, ali znam da možemo još bolje - izjavio je trener Krke Aleksandar Džikić.




 

Poslednji komentari
  • SaleBG Vreme: 12.10.2013 23:10h

    Cestitke Krki na pobedi. Nije strasno, ovaj poraz je dosao u pravom trenutku, da se ekipa trgne i maksimalno pripremi za pocetak sezone u Evroligi. Istina, losa igra zabrinjava, ali ne sumnjam da ce Dusko Vujosevic sve to posloziti na svoje mesto i izvuci pouku iz ove utakmice. http://www.worldofbasketball.org

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP