Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NEBOJŠA ČOVIĆ, PREDSEDNIK KK CRVENA ZVEZDA:

Lažu da smo puni para!

Autor: V. Nestorović | 22.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ostalo je još manje od 48 sati do novog večitog derbija u „Pioniru“ gde će košarkaši Crvene zvezde ugostiti Partizan, pa se sa Malog Kalemegdana oglasio i predsednik crveno-belih Nebojša Čović. On je za klupski sajt pričao o uspesima koje su u dosadašnjem delu sezone ostvarili košarkaši Zvezde, ali i provokacijama koje po njegovom mišljenju dolaze sa nekoliko strana.

Odoleva pritiscima:  Nebojša Čović

Odoleva pritiscima: Nebojša Čović | Foto: FoNet

- Nad Zvezdom postoji stalan pritisak koji se veštački kreira sa nekoliko strana. Konstantno se provlači priča da imamo mnogo novca. To jednostavno nije tačno. Možda se takva slika stvara zato što ćutimo i radimo, ne kukamo, već se borimo. A, poslujemo transparentno, preko računa kluba i izmirujemo sve svoje obaveze, što lako može da se proveri. Činjenica je da je teško, a dokaz da nemamo toliko novca koliko bi mnogi želeli lažno da predstave je i što još nismo angažovali zamenu za Šilba. Takođe, stvaraju se zamke poput onih da imamo veoma skup tim i da je senzacija ako svakog ne pobedimo sa 20 razlike. Primetno je i da se pred derbi ponovo stvaraju tenzije, ali na provokacije takve vrste nećemo reagovati - ističe Čović.


O tome ko to stalno „provocira“ tim sa Kališa, predsednik crveno-belih kaže:
- Ti koji ne žele dobro Crvenoj zvezdi podeljeni su u dve grupe. Jednu grupe čine oni sa kojma smo polemisali prošle sezone. Rešili smo da to više ne radimo. Pametnom dosta. Drugu grupu čine oni koji se deklarišu kao Zvezdaši, koji su nekad radili u klubu i direktno ili indirektno doveli do stanja u kome se Zvezda nalazila u leto 2011. godine.
Oni su sad dušebrižnici i savršeni za širenje raznoraznih ideja, kako bi to u Zvezdi trebalo, moglo i moralo da bude bolje. Pitam ih, gde su bili do sada, a rezultate njihovog angažovanja u Crvenoj zvezdi znamo. Omaložava se rad ljudi koji su stabilizovali Crvenu zvezdu koja je, ponoviću to po ko zna koji put, bila pred gašenjem. Razlozi za to su raznorazni, počevši od onih zasnovanih na patološkoj mržnji prema Crvenoj zvezdi, pa sve do onih zasnovanih na ličnoj netrpeljivosti, jer je u Srbiji na žalost i dalje neoprostiv greh biti uspešan - kaže Čović.

Zvezda je ove sezone  već uzela Kup Koraća: Marko Simonović  sa peharom

Zvezda je ove sezone već uzela Kup Koraća: Marko Simonović sa peharom | Foto: Beta

Nekorektne sumnje u Radonjića!


Predsenik KK Crvena zvezda stao je i u zaštitu trenera.
- Stalno postoje neke sumnje u trenera Dejana Radonjića. Priče koje se poturaju su vrlo nekorektne, jer trener uživa puno poverenje uprave kluba. To govorim zbog toga što Beograd jeste veliki grad, ali je u stvari i mali, pa se lako sazna i ko se zaklinjao da će Radonjića oterati iz Zvezde.
Takve ambicije kod pojedinaca postoje verovatno zbog toga što je Radonjić toliko posvećen svom poslu. Mnogo radi, a svoj posao radi dobro, pa im valjda zbog toga toliko smeta - tvrdi Čović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP